Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, December 30, 2010

Malaysia menang jugak...


keputusannya Malaysia 4 dan Indonesia2..lallalala..

Hi semua Salam 1Malaysia...

Eam hampir 2 minggu tak up date blog nie... Bukan malas ye tapi ade alasan-alasan lain yang lebih munasabah..huhuhuhu ape die?? eam biarlah rahsia ye...

Yes malaysia menang doh...hahhahah terlalu happy coz Malaysia menang piala sizuki tu... Dan terlalu penat membaca komen-komen orang yang tak paham tentang kalah dan menang...

komen-komen nie sesak di dalam twitter dan paling menghampakan komen-komen dari pihak yang tak paham-paham nie, bertimbun-timbun kat wall FB Dato' Seri Najib ( PM Malaysia pada sesiapa yany blur tetibe) dan paling menaik kan hangin adalah bila mereka-mereka nie memcaci Perdana Menteri kita..( sakit hati sangat)

Nadia pon tak paham kenape mereka sakit hati sangat ngan Malaysia.... Asik nak kate kita nie mencuri budaya mereka..kalau ye pon cakap lah elok-elok nie kata-kata cacian berbukit-bukit...

Eam malas lah nak cakap lagi kang tak pasal-pasal naik darah tinggi Nadia (walaupon tak de darah tinggi) kuang kuang kuang...

p/s:- agak sebok 2-3 menjak nie...asik sakit kepala yang melampau kalau terlalu fikirkan pasal keje...rase cam nak berhenti keje je..(kalau ade datuk yang tanggung kan best) hahhaha..





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, December 20, 2010

Pakcik & ayah ku???





Hi semua..salam..

Macam biasalah kan kalau hari isnin je mesti monday blues pon melanda..huhuhuhu Nadia pon tak tau kenapa..Nak kata dua hari tak cukup tidur..tipu lah kan.. tak cukup rehat?? hahhaha lagi lah tipu.... 12 jam melepak kat depan tv.. bukan sambil duduk tapi sambil baring..hihihihi ... Nadia rase monday blues nie timbul coz dah 2 hari memerap kat rumah so malas lak nak g keje..huhuhuhu betol tak kawan2..huhuhu..

ok.. berbalik kepada tajuk entry Nadia kali nie mai same2 bace sms yang Nadia dapat 2 hari berturut-turut nie....:-

1) Ni pakcik, pakcik ada hal tlg topup kan pakcik RM30 kat no 0128147159..
Pengirim:- +6285342566534

2) Tlong bagi kredit Mexiz RM.30 ke number phone baru ayah, 0128412547 ayah lgi ada mslah kat belai police, ta payah call kejab ayah call..
Pengirim:- +6285213391879

ha mari kita kaji ape masaalah nya dengan sms nie...

- pakcik- hello Nadia mane ade panggil pakcik-pakcik ku dengan panggilan pakcik..semua ada panggilan mereka yang tersendiri seperti..paklong,pakngah dan lain-lain..tapi tak de pakcik..kalau ade pon my ayah tiri.. Pakcik... tapi masaalahnya pakcik ku tak tau pon no. 017 Nadia nie..hihihihi..

-Mexiz : kat Malaysia nie mane lah ade line name cam nie..hahhaha kalau salah eja pon agak-agak lah ayah ku...hihihihihi

-phone: tak de maknenya my ayah nak cakap mak salleh nie..hahhah

dan kesalahan yang paling besar:-

AYAH-Nadia tak de ayah yang ade ABAH..hahhahaha..

bodoh punya pengirim..saje je nak ambik duit orang... ko ingat senang je nak tipu orang ye... hampeh betol...

p/s:- sabtu sempat buat macarons sendiri..hahhahah tak jadi lol..bukan jadi macarons tapi jadi biskut coklat..hahhahha.. Tapi best gak rasenye...banyak permintaan.. Nak tgk gambar??

jeng jeng jeng..

ok tak??...hihihih tipu je....


yang nie lah...
ha camne??..cuba bandingkan yang kat atas tu..
cam nak same je kan..hahhhah..





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, December 16, 2010

Macarons Dimanakah Dikau!!!

Salam....

Adoi dah sebulan mencari macarons tapi tak jumpa-jumpa we...Satu KLCC jelajah pon tak jumpa... Susahnya nak cari macarons kat KL nie...Tapi tulah Nadia cari kat KLCC je huhuhuu... Ade sesiapa tau tak nak cari macarons kat KL nie kat mane...Eam kalau dah tau tu senang lah Nadia mengumpulkan bala tentera g serang tempat tu..


Tengok tu macarons tu senyum kat kita lah..
Adoi gila bayang kalau setahun cam nie..

Macarons nie sejenis manisan.. Yang rasenye sememang nye manis... Kalau bagi kat nenek korang makan mesti esok masuk sepital..coz kencing manis die naik mendadak..(kalau die ade kencing manis le) huhuhuhu..

Nadia kenal bende nie pon mase ade event kat KLCC..Kat pantry die ade sediakan bende nie so Nadia test le.. Akhirnya Nadia jatuh cinta pandang pertama gitu.. Jatuh cinta pada warnanya.. Jatuh cinta pada rasanya..Jatuh Cinta pada kemanisanya.. dan sememangnya Nadia dah jatuh cinta pada macarons nie..


tengok tu colourfull gitu... gila di buatnya..

Kalau ade resepi pon ok gak kan boleh buat sendiri... Tapi jadi ke masaalahnye..wawawa..mesti tak jadi...


wah yang nie pink lah..
lembutnya... Mesti sedap..

Tolong ye sape tau nak cari macarons nie kat mane..Dah gian sangat nie... kalau ade nak belikan pon ok gak nanti BBM Nadia..hhhahhaha gedik kan bunyinya...

p/s:- lecur air liur Nadia mase menaip entry nie..hahhahhaha..tapi jangan risau tak lah sampai meleleh huhuhuhuh :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, December 11, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Salam...

Hai semua ni entry pertama guna BB... Wah gitu.. Jangan marah noo..
Hari nie sempat menghabiskan masa kat KLCC... So ape lagikan tgk cite hantu lah kan baru bestm(walaupon)... Cite ape lagi huhuhuhu hantu kak limah le... Ok nak tau ape komen Nadia lepas menghabiskan masa hampir 2 jam kat dalam panggung....

Komen:-

1) Memang sakit tekak coz menjerit... Bukan takut tapi...
2) Tak kering gusi... Memang cite nie lawak nak mam...huhuhu
3) Tak menangang punggung coz gelak sampai terangkat...
4) Dan memang best...

Ok dah tu je komen dari Nadia... Puas tak teruja tak? Kalau ye ape lagi g lah terjah panggung yang terdekat(wah gitu)... Ok Nadia komen pasal watak2 nye..

1) Awie - memang sempoi n lawak gak watak hussin dalam cite nie.. Selambe..
2) Johan - die kan memang pak lawak so memang lawak lah kan...
3) Ummi Nazeera - agak kaku tapi mungkin kaku coz die bawak watak che nin yang sepatutnya dah mati tapi ada coz rindukan si hussin yang baru balik dari singapura. Mungkinlah kot...
4) Watak2 lain... Memang sempoi terutama si lembut..(Alah kalau cite zombi kampung pisang yang suka lengok2kan tangan die)...

Eam ok tak?... Ape lagi jom sokong filem buatan Malaysia...

P/s:- tak de gambar kali nie coz tak tau nak upload cam mane...huhuhu

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, December 9, 2010

Nak request Hadiah beday boleh? Part ll

Salam Semua..

Nadia nak sampaikan berita sekontot...Nie kiranya macam rintitan pemintaan Nadia sebelum nie..Yang tak tau ape die.. boleh clik kat sini.. (ha clik lah..)

untuk makluman semua Nadia dah berjaya dapatkan BlackBerry.. wah gitu.. Nak tau sape yang kasi?? ok nanti Nadia post di lain entry coz Nadia tak ambik lagi gambar BB baru nie..kang ade yang tak percaya lak..huhuhuhu

p/s:- sekarang Nadia nak tunggu ketibaan iPad lak.. Jangan marah ye.. :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, December 6, 2010

Nak request Hadiah beday boleh?

Hi morning..

Semperna bulan 12 nie..Nadia nak buat request hadiah beday kat sesiapa yang teringin bagi hadiah kat Nadia ok.. alah bukan ape pon..dua benda nie je Nadia nak..Sesiapa yang terbaca mintak perhatian ye..hihihihihi..

1) iPad ..Alah bukan mahal pon dalam RM1800 je.. boleh lahye... ok kepada sesiapa yang tak pasti iPad tu ape(kang tersalah beli pulak..) Nadia att kan sekali..


Ha nie lah die ye.. belilah yang warna putih kalau ade..huhhuhu



2) Blackberry... Alah tak yah lah beli yang torch 9800 tu...yang bold 9700 tu pon ok gak.. harge die dalah RM 1500 je..ha kan, bukan mahal mane pon..


ha nie lah die..mane lah tau kan..ade yang tersalah beli lak kan....

ok tu je lah ye..Nadia bukan mintak banyak pon dua je..

p/s:- Kalau lah dapat due benda nie mesti ade yang mati bunuh diri..huhuuuuhu

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, December 3, 2010

Iman Mutiara - Raihan




Salam...

Jumaat Datang lagi...Eam memandang hari ni hari jumaat so mood nak dengar lagu-lagu Nasyid nie berkobar-kobar lah sikit kan... Ok lah Nadia nak berkongsi dengan u all salah satu nasyid kegemaran Nadia..Kalau nak ikut kan lah nie lah nasyid yang memula Nadia layan mase kecik-kecik...Memang layan lah kan kalau dengar lagu nie..

ok lah ape lagi jom kita layan ye..


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, November 30, 2010

Ngangkung memang Best...

Hantu yang gatal... lallalalalala

Morning semua..

huhuhuhuhu sabtu lepas sempat g tengok wayang ngan syawal n my sister... cerita ape lagi kan semestinye NYANGKUNG le...cerita nie memang terbaik wok...hihihiiihihi betul memang tak tipu punye lah dan jauh sekali kata-kata ini untuk membodek orang lain... kalau tak percaya jom kita g tengok..Nadia sanggup pergi lagi sekali...

Yang paling seronok sekali nak g tengok cerita hantu nie adalah si syawal... Memang memula agak takut die tak lepas masuk... Tapi budak jage kaunter tu cakap
" Eam boleh kot tapi kalau ade pape saye tak tanggung"
" maksud nye.." sampuk Nadia pulak..
" ye lah mane tau kalau lepas nie fobia ke.."
" ok.."

Tak de makne nye.. die lagi suke adelah tengok cerita hantu nie... Kalau u all nak tahu sampai kat rumah je abis satu cerita die ajuk balik... Part yang paling die suke, mase Lan pet pet tarik telinge hantu tu suruh balik...

Ape lagi pergi lah tengok cerita nie..hihiihihihihi...

Mai Nadia story mory sikit pasal cerita nie..:

Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya. Azim mempunyai dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang merupakan ‘kaki ekor’ d8an aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.

Azim yang pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung. Bermula dengan hanya untuk melihat, kian hari Azim semakin seronok mengikut Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri.

Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh mereka jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli. Banyak kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan.


Ok cam ne cam teruja tak baca sinopsis nie...hihihihihi kalau tak baik tengok sendiri cerita nie..Nadia berani cakap lah cerita nie mesti pecah panggung le..( laalallalalala)


p/s:- Lepas tengok wayang kami tiga orang sempat g main jongkang-jongkit kat depan hospital... Nasib baik tak kene halau...llalallalallala







TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, November 27, 2010

Sabtu oh Sabtu...


Selamat Pagi Semua...

Adoi ai kalau u all nak tau nie lah Sabtu yang paling bosan Nadia lalui..Eam nak tau kenape?? coz ari nie Nadia kene kerja...wawawawa bukan sabtu nie je tau tapi sepangjang minggu...

Undang-undang nie telah dikuat kuasakan pada malam tadi jam 10 malam..(boleh?)... Bagi Nadia lah memang tak boleh lah kan.... ye lah tak penah-penah Nadia kene kerja ari Sabtu...Sepanjang hampir 4 tahun Nadia kerja tetiba boss buat undang-undang macam nie... Rase nak marah..Tapi ape kan daya kan kite nie kuli die tu boss...huuhuuuhuhu..

Eam ok lah u all Nadia nak sambung tidur jab... Mengantuk seh...lepas sejam nanti Nadia bangun dan nak main game lak...

p/s:- Nak main game Hells Kitchen...





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, November 26, 2010

Jumaat Datang Lagi...

Salam Semua..

Jumaat lagi le...wah.. Nadia suke kalau hari jumaat....hhahahhaaha nak tau kenape?? coz boleh melepak-lepak je... hhahahahha.. Sebab Nadia dah terase mood sabtu.. Sedangkan esok yang sabtu.. ye lah kan kalau sabtu ngan ahad boleh tidur puas-puas..huhuhuhuhu ... eam bangun awal jugak lah kan tapi boleh sambung tidur balik...Walaupon akan ade yang menjerit suruh bangun.. Eam sape lah lagi yang sudi mengejutkan Nadia bangun kalau bukan si Syawal..huhuhuh dan yang paling kuat suarenye untuk Nadia bangun adalah Mak cik Nadia...

Nak tau Ayat ape kalau die nak kejut Nadia bangun..

1) " oi along bangun lah dah tengah hari nie.. tu ha ade orang masuk meming tu.."
2) " ai anak dara nie tak bangun-bangun lagi...kalau macam nie sampai bile-bile lah ko tak kawin.."
3) Along bangun lah tu ha ade orang kat luar tu cari ko...cube lah bangun tanye sape die nak cari..."

Ha tu lah antara ayat-ayat die untuk bangun kan Nadia..Yang Nadia pelik bin hairan nye ape kene mengene bangun lambat dengan kawin...hihihihii..tah lah kan bak kate mak cik Nadia...

" tah.. aku pon tak tau dah mak aku pon cakap cam tu kat aku dulu".. hahhahahhah..

ok lah Nadia nie membebel lah pulak....ish ish ish... ape ape pon Selamat Hari Jumaat...Dan selamat beramal...

p/s:- ingat esok nak pergi tengok wayang..Nak bawak si syawal n si adam...Hampir seminggu mereka tuntut janji nak g tengok wayang... yang best nye mereka nak g tengok cerita hantu...macam lah budak 4 tahun boleh masuk wayang tengok cerita hantu kan...


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, November 22, 2010

Contest :: kids & baby photo contest

Hello Semua..

Oh Nadia kene tag le....Bukan tag sebarangan tau nie adalah tag yang bercontest....Wah teruja Nadia tau...Eam tetibe Nadia rase nak join..Untuk makluman semua nie contest PERTAMA yang Nadia join...Ok tanpa berlengah lagi mai kita tengok apa yang Nadia kene buat:-

syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

Ok mai kita start.....

1) ok Nadia dah follow blog Syaffia Osman...

2) Ok Nanti last-last entry nie baru Nadia tag ye...

3)ok Banner nie pon Nadia akan letak kat side bar...

4) Ok nie mase nye...letak gambar Nadia...opst tapi Nadia tak letak gambar Nadia coz malu...hahhahah...tak lah bukan ape...semua gambar Nadia mase kecik semua ade kat kampung... Dengan ini Nadia kepilkan gambar anak saudara Nadia..

Nama :Muhammad Danish Haikal
Umur : 4 Tahun 4 Hari
Nama Timangan : Syawal ( coz dilahirkan mase bulan syawal...semestinya lah kan..)
Warna Kegemaran : Hijau..

Ha nie lah orang nye... agak comelkan...hihihihi

Nie mase bersuka-suka kat Taman tasik Gombak...
Mak Teh Syawal nak test kamera baru...


Nie mase buat iklan susu dumex..
Muka syawal ade kat dalam borang peraduan dumex 2010..
Tempat : studio 6 kat damansara & kat Ladang Lembu kat UPM..
Mase mengedik kan diri selepas mandi...
(aksi nie hampir sebulan die nak ulang tayang..asal lepas mandi mesti suruh ambik gambar..)
akhir sekali...muka-muka mase tidur..

5) ok Nadia dah comment kat entry asalnye...

ok semua syarat-syarat dah nadia follow...ok jom kite tengok sape yang kene tag...oh lapan orang tu... sape ek...


Ok dah tag dah...hihihihihihi jangan mara ye...so ape lagi sape yang dah kene tag tu jom lah join ye.... tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang kepada si tuan blog lah ye kalau nak die nak menamatkan tarikh lebih awal...so jom cepat...

p/s:- layan cite hantu lak...tak tau lah kenapa banyak sangat cerita hantu kat tv sekarang..makin menjadi-jadi...kan kan kan... :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Sunday, November 21, 2010

Party Time

Malam...bulan..purnama... (hahhahahahha mari kita nanyi)

Salam Semua..

Ni entry di tengah malam...Hihiihihihihih(tak past kenapa nak gelak di tengah malam nie..) di sebab kan keterujaan yang melampau so Nadia memaksa diri untuk post entry nie... Setelah sekian lama tak buat party so kami sekeluarga menyebokkan diri untuk sambut b'day si comel syawal..

Nadia pon dah penat nak cerita pepanjang so layan lah ye setiap detik-detik terindah ni..huhuhuhuh..

Nie lah si b'day boy.
-Mohd Danish Haikal a.k.a syawal-


Nie pulak anak jagaan makcik Nadia.. memang ramai, semuanya ade 12 orang..
lagi 4 orang tak datang..
(abai kan yang besar ye..coz mereka hanya penyebok....)

eam lagi gambar kat depan kek coz memang itu adalah subjek utama..
( jangan cuba nak cari mana Nadia ye..)

Lagi lah wok..lallalalalallal

Si gemok yang dah tak sabar nak potong kek...

- lagi dan lagi-

Eam cam ne cemburu tak..(walaupon) huhuhuhuhu...kalau ade yang cemburu. cool ok nanti bulan 12 kita buat lagi ye...huhuhuhuh (lu pikir lah sendiri)...

Eh Nadia lupa lak kan kalau dah ade party b'day mesti ade hadiah kan...u all nak tau Nadia bagi ape kat si gemok syawal??

jeng...jeng..jeng...

skateboards...eh bukan lah in-line skates le nie..
amacam cun tak...memang cun lah kan...(baik cakap cun kalau tak...)

Nak tau riaksi syawal mase Nadia cakap nak belikan kasut yang beroda ni....:-
1) bluar (mungkin tak pasti Nadia gurau ke ape?)
2) dia cakap "tak mau" (ha sudah) knp? " tu kasut gegirl lah along... (oh patut lah ,Nadia ter tunjuk yang warne pink + ade gambar barbe..
"Kalau ade gambar BEN-10 ok?"
3) blur lagi...(knp pulak nie)
4) tertibe "ye..ye along nak beli kasut yang ade roda tu untuk awal.."

Mesti u all rase pelik kan mane ade gambar BAN-10 kat atas skates tu kan...eam sebenarnya yang ade gambar BEN-10 dah abis stock so ambik yang hitam nie je lah nasib baik syawal ok je...

p/s:- esok nak g ulu yam....







TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, November 19, 2010

Kene tag lah.

Selamat pagi semua..

Eam semalam Nadia kene tag oleh si kechik... So kalau dah kene tag ape lagi kan kene lah jawab soalan-soalan yang ditanye..hihihihih

1. Di tag oleh:
http://hidayahmansor.blogspot.com

2. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu.
MaWaR BerDuri.
Eam sebab mase Nadia nak buat blog nie tu je ayat yang Nadia rase best..huhuhuu.. :)

3. Nama URL dan dari mane datangnya ideal tu?
http://mallisanadia.blogspot
tu lah nama penuh Nadia dan saya bangga coz mak n abah Nadia bagi nama tu..
(huhuhuu boleh tak jawapan nie?)

4. Apakah method dalam penulisan blog anda
tak pasti coz Nadia tulis je ape yang terlintas difikiran..huhuhuhuh

5. Apakah perasaan anda bila melihat blog orang lain cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog cantik tapi merendah diri)
cemburu lah beb dan rase nak nak jerit kuat-kuat
" eh cam ne die buat nie ye cantiknye"

6. Bilakah blog anda di wujudkan.
pertengahan tahun 2009 tapi mase tu saje je buat blog nie so blog nie terabai hampir 1/2 tahun.... tapi sekarnag Nadia dah usahankan balik..lalallalalala

7. Siapakah orang pertama yang jadi follower anda.
Eam rasenya my sister kot..
Seindah Suria

8. Sila tag 5 nama lain:-
- Mallisa Saila
- Rush-D
- Faizs
- Cikliyana
- mizz apple

Eam tu jelah ye... Ape lagi sape yang kene tag tu jawab lah ye..Nadia dah sudah..hihihihi :)

p/s :- Lambatnye kol 12.....

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Punca Wanita Bosan Dengan Cinta.



Cinta cinta cinta..

Nadia pon bosan kalau dengar perkataan cinta ( ye ke?) hiiihihihiii Sebenarnya tak lah bosan sangat pon..kalau bosan pon sebab ade orang nie asik cerita pasal cinta je...gila tak bosan? asal jumpe je asik nak cerita pasal cinta die..macamlah die sorang je becinte..hahhahhahh..

Jom kita ambik tahu ape punca wanita bosan dengan cinta..lallalallalala :-





1 – Bosan dengan ikatan cinta

Ada sesetengah wanita yang tidak boleh hidup tanpa cinta. Bagi mereka, cinta umpama makanan harian seperti nasi. Bukan saja wanita, ada juga lelaki yang begini. Ada pula yang sangat bosan berkasih dengan orang yang sama sementelah jika mereka sudah menjumpai lelaki yang jauh lebih baik daripada anda.

Jadi sebagai lelaki, kalau sudah selalu sangat pasangan anda melahirkan rasa bosan kepada anda, sedar-sedarlah diri kerana mereka sebenarnya bosan dengan sikap anda yang mungkin tidak berubah. Meletakkan perumpamaan, anda berkahwin selama 15 tahun tetapi selama 15 tahun itu jugalah anda tidak perihatin atau mengucapkan ‘selamat hari lahir sayang’ bila tiba harijadinya, adakah rasa cinta itu akan wujud? Kalau sekali dua mungkin mereka akan menerimanya, tetapi jika anda masih gitu-gitu juga, ketahuilah, ia sangat membosankan.

2 – Bertemu dengan insan lain

Salah satu sebab mengapa wanita bosan dengan anda adalah kerana dia sudah bertemu dengan lelaki lain yang lebih baik daripada anda. Ini termasuklah dari segi rupa paras, penampilan, kewangan, pekerjaan dan banyak lagi aspek lain. Sebelum mendirikan rumahtangga, wanita biasanya akan mencari lelaki yang boleh memberi perlindungan untuk mereka. Mereka mahukan lelaki yang benar-benar boleh menjaga mereka sehingga ke tua. Tetapi kalau dia sudah bertemi orang lain yang jauh lebih baik daripada anda, sudah tentulah anda bukan lagi menjadi pilihannya.

3 – Berasa diri terabai

Tidak semua wanita memandang wang sebagai pakej utama dalam memilih lelaki. Sebaliknya, mereka mahukan lelaki yang boleh menjadi pelindung, mampu memberikan mereka kasih sayang dan perhatian.

Kalau wanita terasa dirinya diabaikan, pasti sukar untuk anda memenangi hatinya semula. Hati wanita, sekali pun dilihat lembut tetapi apabila sudah keras, baling ke dinding pun tidak dapat memecahkannya lagi.

4 – Anda tidak lagi dipercayai

Cinta umpama masa berlalu. Ia tidak akan menoleh ke belakang atau mengundur, sebaliknya akan terus berputar mengikut peredaran masa. Ketika menjalinkan hubungan, mungkin ada di antara sikap anda yang memualkan dirinya.

Mungkin juga sikap anda yang kaki perempuan, atau kaki temberang, membuatkan jiwa wanitanya memberontak. Apabila telah tiba masanya, mungkin timbul rasa bosan tahap gaban, dia tidak akan menoleh ke belakang lagi dan tidak akan teragak-agak untuk meninggalkan anda yang mungkin pada ketika itu baru terhegeh-hegeh hendak berubah. Jadi berhati-hatilah, kerana bila hati wanitanya dilukai, anda juga yang akan terasa lukanya.

Eam cam ne para wanita sekelian anda tergolong dalam ketogeri yang mane??? hhahhahahha...Eam para lelaki pulak anda rase anda yang macam mana ne pulak?? jom lah kita renung-renung kan dan perbaikilah diri kita... okey wasalam...

p/s:- ingat ari nie nak half day...nak g mid valley...huhuhuhuhu jom kite jumpe kat sane..ingat nak cari kasut roda untuk si syawal...hari nie beday die yang ke-4...


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, November 18, 2010

Wajah Baru Lah...

Hi semua...

Hari nie Nadia terlebih rajin lah pulak..So Nadia dah tukar Templates.. Eam cam ne ok tak templates baru Nadia nie..hihihihihi... Nadia happy sangat coz berjaya menukar templates hahhahaha sebenarnya dah lame Nadia nak tukar templates nie tapi Nadia malas...huuhuhuhu..

p/s:- seronok gile beb..hihihihihi


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, November 16, 2010

Ye Ye Esok Raya



Pengumuman! Pengumuman!

Salam Satu Malaysia...

Sambung balik ye ye esok raye...hihihihihi seronoknye esok raye...Bukan seronok ape pon coz esok cuti so boleh lah tidur puas-puas...hahhahahha...Eh jangan ingat Nadia tidur seharian lak ye..Raye mestilah bangu awalkan...nak bermaaf-maafan..Eam yang paling penting malam nie mesti Nadia sebok...hihihihihi Sebok dikerah keringat untuk kemas rumah+ masak-memasak..

So ape-ape pon Salam Aidiladha untuk semua umat islam...Eam esok ramai lah orang-orang tua masuk hospital coz darah tinggi..hhahhahahha..eam bagi yang ade darah tinggi berjaga-jaga lah ye kalau nak makan daging... Jangan seronok sangat menyumbat..(hahhahahh)



p/s:-Soalan dari si kecik "Along kapalterbang ade pintu tak?" Jawapan dari Nadia kepada si kecik " Ade lah dol kalau tak de cam ne orang nak masuk kat dalam kapalterbang tu.." hhahahh Nadia pon tak tau motif die tanye soklan tu...lallallalalla



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, November 9, 2010

Rahsia Jari...

Selamat Pagi Malaysia...

Pagi ni Nadia nak berkongsi mengenai RAHSIA JARI...Nadia rase rahsia nie memang patut semua orang tahu...Walaupon Nadia pun tak pasti kesahihan nye...Tapi Nadia dah dengar dari banyak sumber..huhuhuhu mungkin nie dongeng semate-mate..tapi ape salahnye kan kalau kita ambil tahu serba sedikit pasal jari-jari kita nie...

Ok kita mulakan yang asas dulu:-

Jari telunjuk : usus
jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik…perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita…kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin…cube cek tapak tgn masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.


jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..


seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita.cuba sahabat2 tengok
pada kuku setiap jari anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna anda mengalami hormon yang tidak seimbang.


.tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...


ITULAH SAHAJA YANG NADIA PELAJARI MENGENAI RAHSIA PENYAKIT DI SEBALIK TAPAK TANGAN....wallahu`alam....

(sama2 kita renungkan ini: Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit,tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang)


p/s:- JAGALAH KESIHATAN KITA..IA ANUGERAH YANG TIDAK TERNILAI DARI YANG MAHA ESA....:-)~






TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, November 3, 2010

xoxoxo

Salam Semua...

-Sakit Kepala
-Rase nak muntah
-Sakit Perut
-Cerit-berit
-Mengantok
-Lemah Seluruh Badan
-Tangan Mengigil
-Jantung Berdegup laju
-Lengguh sendi-sendi

Eam nie lah Nadia rase sekarang...Adakah keracunan makan atau sebab dah lame tak makan ubat (carbimazole)......Rase nak balik... Tapi ari nie tak de orang kat office...



Nak pergi rumah sakit...

p/s:- xoxo jelah..tak de mood lol ari nie...



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, November 2, 2010

LAKSAM oh LAKSAM...


Salam....

eam kalau bace tajuk mesti u all tau kan Nadia nak cerita pasal ape..huhuhuhuu all tahu ke laksam tu ape???

ok mai Nadia cerita serba sedikit pasal Laksam...


ha nie lah gambaran dekat Laksam...kenal tak???

eam Laksam nie makanan asal penduduk Negeri Terengganu...Tapi kalau kita pergi cari kat pasar malam mesti kebanyakan orang Kelantan yang jual...hihhihihih coz nie pon makanan orang Kelantan jugak...Laksam nie diperbuat dari tepung beras...eam selalunya laksam nie dimakan bersama dengan kuah...eam kalau tak de kuah bukan Laksam namenya...huhuhuhu...

Kalau dibandingkan antara Laksam buatan orang Terenganu ngan orang Kelantan...Nadia lagi suka Laksam orang Terenganu..Nak tau kenape??hihihihihh coz Nadia orang Terenganu...wawawawa..yelah kan dah dari kecik memang Nadia makan laksam terenganu so tekak nie lebih prefer laksam terenganu lah kan...hihihihihi

mesti u all pelik kenapa Nadia tetibe je cerita pasal Laksam nie kan...hihihihih coz semalam mak cik Nadia masak Laksam... mak cik buat kuah je tapi laksam nye boss Nadia beli kat kelantan so semalam Nadia makan laksam terenganu+ kelantan...eam memang best lah....

Tapi masaalah nye hari nie Nadia di lande sakit perut yang teramat sangat....di tambah kan dengan agenda-agenda ke toilet yang melampau...hihihihhi kalau u all nak tau ,Nadia memang kalau makan laksam mesti sakit perut...yang pelik nye orang lain makan ok je...sejak dari kecik lagi Nadia tak leh makan Laksam, tapi Nadia tetap nak makan..huhuhuhu...

Tapi sape yang tak penah makan Laksam... jangan takut pulak ye...hihihih Nadia rase Nadia sorang je yang akan sakit perut kalau makan laksam...hihihih... ketahui lah anda laksam memang sedap...

p/s:- xoxo....



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, November 1, 2010

Lafazkan kalimah Cinta..



Hi Salam Pagi Isnin....

helooo all... eam macam biasa lah kan klw dah pagi isnin mesti lalui mood 'monday blues'... eam pagi isnin nie lah Nadia rase mood monday blues nie melampau-lampau..hihihihi...rase cam nak tutup komputer sambung tidur lagi bagus.... huhuhuhuh..

So untuk melawan mood monday blues yang melampau-lampau nie Nadia nak post entry pasal Novel baru Nadia habis bace semalam... LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU.... Ok bagi Nadia novel nie memang best...Memang Nadia akui memang meleleh lah air mata Nadia masa baca Novel nie...hihihiiihihi...

Kalau nak bandingkan ketiga-tiga Novel dari SITI ROSMIZAH, Nadia rase novel nie memang ade kelainan yang tersendiri....walaupon ade jugak agenda kawin paksa..huhuhuu... ok lah u all baca lah sinopsis nie ye...huhuhu Nadia nak layan monday blues...hihihiihi

Penulis :- Siti Rosmizah.
Novel-novel penulisannya:- Andai itu Takdirnya, Cinta Kau dan Aku.. (yang memang best)

Senopsis:-

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.


Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.


Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

***********************

p/s:- kenapa susah sangat nak cakap i love u...???



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^