Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, October 25, 2010

Cuti-cuti Cinta

Hi Salam Pagi Isnin...

Semalam Nadia sempat pergi tengok cerita Cuti-Cuti Cinta...Eam cerita nie best jugak...hihihihi tak terlalu berat....Penuh dengan aksi-aksi komedi...Memang tak kering gusi beb tengok cerita nie...hihihihih..

Ok nak tau tak cerita nie cam mane??... bosan lah pulak asik nak ceritakan senopsis die je kan...Ape kata Nadia cakap ape yang seronoknye cerita nie...hihihihihi..

1) Farid Kamil yang belakon mesti lah best kan..huhuhuhuh... :)

2) Ada dialog-dialog yang lucu..(kelakar+ selamber = ketawa terbahak-bahak lah kami...) wakawaka.. memang kelakar lah si Farid Kamil...Selamber je die kate " tu nasi lemak 50 sen".. :D

3) Ade watak si lembut yang di lakonkan oleh Cat Farish...Ha bayangkan lah lucukan si cat farish bawak watak lelaki lembut...memang lucu..

4) Si Nora Danish yang jadi perempuan kaye yang belagak..memang berjaya lah si Nora Danish nie jadi kerek..semua tak kene semua nye salah kat mata die....eam memang sesuai lah watak nie ngan die..hihihihihi

5) Ada watak-watak sampingan yang juga kelakar...hihihihihi...

So bagi Nadia cerita nie memang best lah...hihihihi rase nak tengok lagi cerita nie...Ape lagi sape yang belum tengok cerita nie baik tengok...hihihiihih kita kenalah sokong film-film malaysia kan..Pada mata Nadia lah kan film-film Malaysia sekarang memang ade nilai yang tersendiri...



Tengok poster pon
dah tau kan cerita nie kelakar..hihihihi

p/s: Lambatnye gaji..eam...






TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, October 22, 2010

Jumaat Datang Lagi......

Hi Selamat Hari Jumaat...

Memandang kan Jumaat datang lagi ape kata kita layan lagu nasyid...hihihih..

Nasyid kali ini adalah dari kumpulan Hijjaz....Kau Sahabat Kau Teman...Lagu nie memang sentaplah kalau dengar + hayati....Boleh menitik Air mata dengar lagu nie...hihihihi...Lagu nie adalah ost cerita see u at IPT yang kumpulan in-team berlakon...

So ape lagi mari kita hayati lagu nie...Pastikan tisu berada berdekatan dengan anda...huhuhuhu..





Lirik:-

Kau Sahabat Kau Teman

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

( korus )
Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

( korus ) Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

p/s:- eam..hope jumaat nie dapat memberi hidayat kepada kita semua...hhihihihihi



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, October 20, 2010

Bini Aku Tomboi Ke?

Suka tengok cover novel nie cute... Hi semua....
Nadia menambah entry dimalam hari sambil melayan mata yang megantuk...(zzzzzzzz) hihihihihi.... ha nampak tak potret yang cute kat atas tu... huhuhuhu kalau tak nampak tak tau lah kan...
Nadia baru je start bace novel nie...agak menarik dan sungguh cute..wawawaaa Nadia sangat layan ngan cite nie...Cite nye agak menarik dan jalan cite yang lain...(bukan ayat bodek hihihihi)... Rase cam malam nie tak nak tidur coz nak bace sampai habis...hihihihih Nadia cam tak sabar-sabar nak tau penghujung nye...huhuhuhu...
Ok lah kalau Nadia dah abis baca novel nie Nadia cerita ye...hihihihi jangan Marah
p/s:- Nak tulis sinopsisnye pon malas coz dah mengatuk sesangat..hihihi (terima lah alasan ini ye)

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, October 18, 2010

Best Gila !!!!!!!!!!

Hi semua Salam 1 Malaysia & Selamat Hari Isnin..hihihihi

Semalam Nadia & my twin sempat pergi tengok cerita Jangan Pandang Belakang Congkak 2... Memang best gile cite nie...huhuhuh (nie bukan ayat bodek).... Memang cite nie boleh buat kite release tension tau...hihihihhi mane tak nye sepanjang cerita Nadia gelak..hhahhaha... Memang berbaloi lah tengok cite nie...

Cam seram je kan tengok....
Tapi sebenarnye lawak tak hingat...hihihii

Nak tau cite die cam ne? Ha meh Nadia cerita kan....ha ape lagi duduk lah tutup lampu sekali...hihihiihi..

si punai (Lan pet pet) dengan si Chat (cat farish) setiap malam mimpi seram...So diaorang pon fikir diorang nie dah terkene badi....Nak di jadikan cerita diorang nie carilah bomoh nak hilang kan badi nie... lepas satu-satu bomoh diorang pegi satu pon tak berjaya...sehinggalah mereka didatangi oleh tok wan(piee) mereka... Tok wan mereka cakap klw nak berubat pegilah ke utara dan cari tok bomoh yang nama nya 'tok moh ketari' (bob kuman)...

So diorang nie pergilah ke utara dan cari TOK MOH KETARI!!!... Rupa-rupanya tok moh ketari nie adalah kawan tok wan mereka...So tok moh ketari nie pon setuju nak ubat kan mereka dan menurunkan ilmu-ilmu pembomohan kepada mereka memandangkan tok moh ketari nie dah agak uzur....Sepanjang mereka belajar macam-macam kejadian pelik berlaku (walaupon pelik tapi kelakarnye tetap ade) hihihihihihi...

Ha sampai kat sini je lah Nadia nak cerita...coz takut cite sampai habis pastu u all tak mo tengok cite nie lagi...hihihihih....Ha ape lagi pergi lah tengok cite nie...memang berbaloi-baloi...hihihihi...

p/s:- Pagi nie cuaca agak mendung...boss pulak pagi-pagi dah sampai...eam tak tau nak buat ape...



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, October 15, 2010

Kembali!!!!!!!!!!!!

Hi... Nadia kembali lagi...hihihih

Dah hampir 3 minggu Nadia tak up-date blog nie...
Nadia di landa kesebukkan yang melampau..hihihihii...



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^