Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, September 27, 2010

URBAN VIBE ONLINE CONTEST...

Hi... Salam pagi isnin...



hhuhuhuuu pagi nie masa buat blogwalking Nadia terjumpa sesuatu yang agak menarik...Terjumpa contest yang agak lumayan hadiahnya...Contest nie diadakan semperna PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA di HALL 4, KL CONVENTION CENTRE pada 8 hingga 10 Oktober 2010....hhahahhaha nampaknya ni berita baik untuk bloger-bloger yang nak melangsungkan majlis perkahwinan...Tapi berita sedih untuk yang tak de calon lagi hihiihi (termasuklah Nadia...)

Jom kita tengok apa syarat-syarat nak masuk contest nie....

1) Pertandingan terbuka kepada bakal pengantin Seluruh Semenanjung Malaysia yang berumur 20 tahun ke atas sahaja. Tidak di benarkan mewakili mana-mana pihak untuk menyertai pertandingan ini.

2) Peserta hendaklah mempunyai BLOG dan HENDAKLAH MENJADI FOLLOWER http://www.pameran-pengantin-malaysia.blogspot.com/ / dan add kami di Facebook Pameran Pengantin Malaysia.

3) Entri hendaklah bertajuk 'URBAN VIBE ONLINE CONTEST'.

4) Sila letak banner badge rasmi pertandingan ini di atas blog atau side bar blog anda dan juga dalam entri pertandingan. Dan sila linkkan ke blog PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA.

5) Buat satu ESEI (tidak kurang dari 200 patah perkataan) yang bertajuk :
Pameran Pengantin Malaysia ; Pilihan Utama Bakal Pengantin.

6) Namakan penganjur Pameran Pengantin Malaysia dan di manakah lokasi & tarikh Pameran Pengantin Malaysia seterusnya.

7) Letakkan LOGO penganjur & LOGO rasmi Pameran Pengantin Malaysia.

8) Letakkan gambar 'Candid Tercomel' anda & pasangan anda. (Hanya dibenarkan meletak sekeping gambar, dan pastikan gambar anda berdua sopan dan tidak menyinggung mana-mana pihak).

9) Hadiah boleh di guna sepanjang tahun 2010 sehingga 31 MEI 2011 (TERTAKLUK KEPADA KEKOSONGAN TARIKH, TERUTAMANYA HADIAH BAJU SANDING).

10) Selesai semuanya, TINGGALKAN KOMEN pada ENTRI INI SAHAJA. InsyaAllah pihak kami akan menjengukkan diri ke blog anda. Yang tak tinggal jejak, tidak akan di layan.


Semua keputusan adalah MUKTAMAD. Sebarang email pujuk rayu tidak akan di layan. Tarikh tutup penyertaan adalah sehingga 27 September 2010 sebelum 12 tengah malam.

Fuh...Agak panjang syarat-syarat nye..tapi dari ape Nadia bace walaupon syarat nye panjang tapi simple je ape nak kene buat..hihiihih (ni bukan ayat bodek ye)....Nadia nak masuk contest nie tapi syarat yang No-8 buat Nadia sedih..hiihihihih coz tak de....(belum ade calonlah)..hihihihi..

Oklah klw ade contest mesti ade hadiah kan...hihihih gila ade contest tapi tak de hadiah...ok jom kita tgk pulak ape hadiah-hadiahnya...:-

HADIAH-HADIAHNYA BERUPA:

TEMPAT PERTAMA : Wang Tunai berjumlah RM200.00
Sepasang Baju Sanding (Lace) (Lelaki + Perempuan)
Custom Album
Sijil Penyertaan

TEMPAT KEDUA : Wang Tunai berjumlah RM100.00
Sepasang Baju Songket Bunga Tabur (Lelaki + Perempuan)
Custom Album
Sijil Penyertaan

TEMPAT KETIGA : Wang Tunai berjumlah RM50.00
Custom Album
Sijil Penyertaan

Ape macam best kan hadiah-hadiah dia...Kira macam kawin ade orang sponser lah... hihihihi..Bolehlah jadi cam artis sesekali... :) Bukan senang ade orang nak sponser kita kawin kan...Ape lagi masuk lah contest nie klw ade rezeki menang, klw x jangan marah...hiihihih...

p/s:- Agak-agak kan syarat No-8 tu boleh pakai photoshop tak?? Kalau boleh Nadia nak edit gambar dengan Kim Hyun Joong lah..hihihihi


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, September 24, 2010

Jumaat Dengan Mood Nasyid!!!!

Salam Jumaat yang Damai !!!!!!!!!!!

Hi memandangkan hari nie hari jumaat so mood nak dengar lagu-lagu nasyid tu berkobar-kobar lah pulak...hihihihhi bukan hari lain tak dengar lagu nasyid tapi hari nie cam rase sesuai nak layan mood nasyid...hiihihihi....

Kumpulan Nasyid yang Nadia suke dengar lagu-lagu dia macam kumpulan Raihan (sape tak suka kan), In-team (coz lagu-lagu die cam sesuai dengan jiwa remaja) hahahhaha (walaupon..).. Banyaklah lagi.. Kalau lirik die masuk ngan jiwa Nadia layan je...hihihih...

okey jom kite dengar salah satu lagu kegemaran Nadia... Memang tangkap leleh lah beb...hihihi


video

ha best kan lagu nie....Nadia pun suka tengok cite yang In-Team belakon tu...(See u At IPT) coz ade lagu yang best gila...Lagu tu kuar mase kawan die mati (sedih wo)...Buat mase nie Nadia lupa pulak ape tajuk die...(hihihiihi)..Lagu tu klw dengar mesti cam rase nak nangis...Kadang-kadang dah nangis pon...wawawawa memang sedih lagu tu...Rase cam nak layan lagi cite tu kat YouTube..hihihi..

p/s:-Klw ade sesiapa tau ape tajuk lagu tu bagi tau Nadia tau...


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, September 23, 2010

Percayalah!!!!!!!!!!!!

Hi...Salam Petang yang Mendung...

Hari nie lunch makan McD...huhuhuh sedangkan kemarin baru cakap tak nak makan McD lagi coz nak on diet...hiiihihihihih tak tahan dengan godaan sebenarnya...Sebab ternampak iklan McD kat paper...Memule buat bodoh je tapi tiba-tiba lapar terus terpikir Mc delivery...hihihihiihi... Tapi mungkin azam tu kuat lagi so makan separuh je..separuh lagi offer kat budak opis...hihihihhi...

Tapi percayalah nie adalah McD Nadia yang terakhir...mungkin untuk 2 bulan terdekat nie lah...hiihihiihi..kene lah slow-slow kan sebab McD adalah salah satu favorite Nadia..hiiihihii...

Bye bye kesayanganku...hihihi emo lah pulak...

p/s:- Usaha tangga kejayaan...betul tak kawan-kawanku??? :>


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tengah Gila !!!!!!!!

Hi...

Selamat hari khamis...Cuaca pagi nie nampaknya agak mendung...( Agak romantik kan) hihihihihi....Dah terbaca tajuk entry Nadia hari nie??? Nadia tengah gila?? knp lupa nak makan ubat???

hihihihihihi Nadia bukan gila 2 lah tapi Nadia tengah gila main "games spot the difference".... Game nie ade kat dalam Facebook....Nadia pon tak tahu kenapa Nadia boleh gila main game nie ketagih kot...hihihihihihi...Kalau u all nak test main game nie boleh lah main kat Facebook..Taip je "spot the difference" keluar lah game nie...

Semalam pergi Giant Batu Caves...Jumpa Syem Raja Lawak....Eam dah potong rambut nampaknye...Ape yang paling penting syem ingat lagi kat Nadia...

"Eh cam kenal je...si kembar kan?" sambil tersenyum..
" ye betul..." kembang hati nie bila artis kenal Nadia..hahhahhaha
"si kembar PWTC" tambah syem lagi....
Kami baru je jumpe sekali kat PWTC coz Syem buat karikatur Nadia...Tu pun hampir 5 bulan lepas...

Nie lah Karikatur Syem Raja Lawak buat untuk Nadia..


p/s:- Jumpa baru sekali die terus ingat..hhahahah adakah dia memiliki ingatan yang bagus atau ??? (walaupon)...hihihihi



Nie Gambar Nadia ambik kat dalam Facebook Syem Raja Lawak...
(Percayalah)

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, September 20, 2010

Potong Mood Betul!!!!!

Hai....

Memang potong mood betul lah...huhuhuhu nak tau kenapa Nadia nak marah sangat nie...Bukan nak marah dah nie, rase cam dah nak mengamuk pon ade gak...Bayangkan dah lah hari nie baru masuk opis lepas dua minggu cuti, kerja belambak-lambak .....Boleh pulak 2 orang budak bawahan Nadia sambung cuti...eeeeeeeeee memang geram beb...

Bukan Nadia nak cemburu sebab cuti mereka lulus tapi melampau...dah lah cuti awal seminggu pas2 nak sambung lagi seminggu..campur pulak cuti opis bagi dua minggu...Ha maksudnye mereka cuti raye sebulan beb...Alasan mereka tiket nak balik KL tak ade ,dah abis...(Alasan bodoh)...Mentang-mentang lah boss baik die naik tocang lah...Yang lagi bengang tu...Mereka baru dua bulan start kerja...Nadia yang dah 4 tahun kerja pon tak berani nak buat camtu...

p/s:- Cuaca mendung sekarang nie...tido pon cam best ni...Tapi kerja banyak...wawawaaaaaaa...



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Hari isnin tanpa Monday Blues!!!!!!


Hai.......Selamat Hari Isnin...

Hari nie dah start kerja selapas genab 2 minggu Nadia cuti raye (cuti nie bukan Nadia je cuti tapi opis tutup)...Memang agak pelik coz isnin nie tanpa mood monday blues!!!! huhuhuu...Yelah kan cam dah bosan duduk kat rumah hampir seminggu tanpa aktiviti yang best...hihihihihi...So rase tak sabar-sabar nak start buat kerja yang belambak-lambak kat atas meja...Tu yang pelik 2 masuk pagi nie bertimbun file atas meja, menanti untuk di selesaikan...Agaknye boss Nadia datang keje, mase cuti raye...huhuhuhuhu....(boss kenelah rajin kan..)

Yang paling best masuk je pagi nie dapat duit raye dari rakan pejabat....huhuhuhuhu ok lah 2 dapat duit poket di tengah bulan....

p/s:- Beli nasi lemak kat tepi jalan pagi tadi, tapi tak sedap langsung...Nak buang sayang, nanti nasi nie nagis pulak..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, September 18, 2010

Dua kali ke rumah terbuka yang sama!!!!

Salam Lebaran...

Hi...Raya pun dah seminggu...Ape lagi belambak-lambaklah undangan rumah terbuke...Eam Nadia pun tak terkecuali untuk memenuhi undangan rumah terbuka nie...Memang best kan pergi rumah terbuka....Bestnye sebab boleh makan banyak-banyak...huuhuhuhu...Menu pon macam-macam sampai tak tau nak makan ape dulu....hihihihihihihihi kalau boleh nak makan semuanye...Tapi mane lah boleh kan mau melatop perut.....hiihihihihi...

Hari nie pergi rumah terbuka boss...Menu kat rumah boss pon banyak jugak sampai rambang mata lah nak makan ape...huhuhuhuhuhu....Ada rendang ayam, Ketupat Nasi, Lemang, Spaghetti, dan lain-lain...Tu belom masuk lagi kuih raye...Eam memang rambang mata dibuatnya.....Nadia pergi rumah boss dalam kol 3 petang...Makan-makan sampai kenyang pastu balik....

Tup-tup....pukul 9 malam sampai kat rumah boss lagi....hihihihhi sambung makan....hahhahahha memang agak gila bunyinye....Tapi nak buat cam ne boss ajak makan malam pulak kat rumah die...rezeki jangan di tolak kan...hhuhuhuhuhuhu...Nasib baik isteri boss Nadia masak best jugak kalau tak....(al-kisah) huhuhuhuhuhuhu...

Mase nak balik boss bagi duit raye...dah happy gile...rupe-rupenya ade RM2 je dalam sampul tu...huhuhuhu..hampeh...boss Nadia mainkan perasaan Nadia nie..Gurau kasar boss Nadia kan...huhuhuhuhuh...

Tak pe Nadia tak kesah die kasi RM2 coz sebelom raya Boss Nadia dah bagi duit raye RM200...huhuhuhuh yg penting staf lain tak dapat Nadia sorang je dapat....hihihihihihi siap boss Nadia cakap...
" Jangan cakap kat staff lain tau..Abg bagi kat Nadia sorang je nie.."

p/s:-Jangan pikir kami ade ape-ape pulak...coz isteri boss Nadia tau kejadian nie...huhuhuhuhu siap die senyum2 lagi :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, September 17, 2010

Berita Menyedihkan!!!!

Salam 1 Malaysia...

Hari nie baru dapat tau satu berita yang agak menyedihkan......Sebab sepupu Nadia keguguran...Eam Nadia rasa ralat sangat...Sebab Nadia orang yang terakhir tahu pasal berita nie..kalau diikutkan nie anak die yang ke-3...Anak die yang pertama meninggal mase umur 4 tahun sebab barah tulang (Harith Danial)...Anak yang ke-2 sekarang, umur 3 tahun 1/2 (Mohammad Adam)...Nampaknya sepupu Nadia nampak agak sedih....Gila tak sedih...Masa Nadia tau pon Nadia dah sentap..huhuhuhuhu sedih beb :(...

Doktor kata usia baby dalam kandungan sekitar sebulan setengah...Eam nak buat cam ne kan tak de rezeki..

p/s:- Tadi makan tosai beli kat kedai mamak, sedap nye...huhuhuhu






TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, September 16, 2010

Carrot Cheesee Cake ku Laris!!!!!!!!!!!

Salam Lebaran...

Eam bace tajuk je bunyi macam nak poyo kan...Tapi memang poyo dah pon.. hhihihihihi..Janganlah nak marah.....Nanti tak comel..

Bukan ape semalam Nadia n sepupu saje je merancang nak buat Carrot Cheesee Cake...Last2 jadi lah pulak....Bukan sorang dua ye yag puji kek yang Nadia buat sedap tapi semue yang makan kate sedap....Ade yang kate:-

"beli kat ane nie...sedapnye..."
tanpe membuang mase Nadia pon jawab le...
"Helloo tak beli ok buat sendiri tau.."

huhuhuhuhuhu bunyi memang cam riak sikit.....hihihihihih....Yelah bukan senang orang kat rumah nie nak memuji so cam kembang sikitlah....huhuhuhuhuhu..

Nak test buat tak?...Ok nie resepinye...

CARROT CHEESE CAKE

Bahan-bahannye
:
(A)
125 g cream cheese ~sejukkan pada suhu bilik.
150 g butter ~ sejukkan pada suhu bilik.
230 g castor sugar
5 telur

(B) ~ Di ayak
230 g tepung gandum.
1 sudu teh baking powder

(C)
50 g carrot ~ di sagat dan ambil jusnye (klw nak letak serat2 pon boleh)
1 sudu teh essence vanilla

Cara-cara :

1. Panaskan ketuhar pada suhu 170 C.
2. Putar butter dan cream cheesee sampai kembang dan masukkan gula castor.pukul lagi sampai gebu.
3. Tambahkan telur sebijik-sebijik..sambung pukul lagi...
4. Tambahkan pula Bahan B dan pukul pada kelajuan perlahan sahaja...
5. Masukkan carrots yang dah di sagat dan essence vanilla..
6. Bakar adunan menggunakan kaedah Baine Marie selama 60 minutes atau sehingga masak.


Ha amacam terliur tak....



Ha dah siap Carrot Cheesee Cake yang sedap...huhuhuhuhuh selamat mencuba...klw nak tau Kaedah Baine Marie tu adalah:-

1. kene ade 2 loyang yang tak same saiz..(satu besar dan satu lagi kecik sikit)
2.loyang yang saiz kecik untuk letak adunan kek dan yang saiz besar untuk letak air panas..
3. Masuk kan loyang yang saiz kecik kedalam loyang saiz besar(yang ade air)..
4. Pastikan air yang kat dalam loyang besar tak lah penuh sangat takot nnt air mendidih...(takot terbakar lak ketuhar huhuhu)
5. Pastu bakar lah cam biase..

ha kene buat cam nie lah...


p/s:- Nadia bakar adunan kek nie hampir 2 jam...Nasib baik tak terbakar..huhuhuhu coz tak pandai nak agak dah masak ke belom...


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Cuti Malaysia weh...


Helloooo!!!

Selamat hari Malaysia!!!!...Jom nanyi sesame...Satu Malaysia benteng Negara, Rakyat Malaysia taat setia...huhuhuhuuhu....(Walaupon)


Okey lah Nadia nak ucapkan selamat hari Malaysia and Selamat bercuti di hari Khamis...Jangan Nakal-nakal tau...



p/s:-Hari nie still sakit perut...huhuhuhuhu ;(





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Oh Tidak!!!!

Hai...



Hari nie dah masuk hari ke-7 raye, barulah hari nie sempat nak meng up-date blog nie...sebok...huhuhuhuhu bukan sebok beraye tapi sebok merayau2....coz Nadia kan beraye kat KL so bukan leh g beraye pon rumah jiran2...coz mereke2 semue balik kampong...huhuhuhuhu...memang mlm raye kat sini gelap gelite...nasib baiklah ade lampu jalan klw tak rumah Nadia je lah yg ade lampu pon...


huhuhuhu x tau nak buat ape mase raye ke-2, Nadia n family capai kerete naik ulu yam...lepak kat sane seharian...huhuhuhuhu..best ooo coz tak de orang langsung yang ade pon beberape kerat je...Air ulu yam pon sejok gile sampai mengigil weh...nie lah pertame-kali rasenye air ulu yam sejok cam ni selalunye sekejab je sejok nye klw dah tengah hari airnye dah cam biase..nie sejok memang tak hingat nie..mengigil sampai nak kene kancing gigi lah...huhuhuu (cerite nak gempak)....


Hari ke-3 raye lak pergi main bowling & pecah kan tekak lak...(karaoke le) hhehehe memang pecah tekak beb coz keluar je dari bilik karaoke 2 terus takde suare..hahhahahha....


hari raye ke-4 pon pergi main bowling lagi...hihihihihihi coz memang tak de ape nak buat....duduk rumah pon bosan gak kan cuti2 nie..so ape lagi merambun jelah keje nye...


Hari ke-5 seharian sebok tengok tv lak..hihihihihih Saye memang sebok dihari raye ini...cerite kat tv pon memang best2 lah tahun nie....coz kebanyakkan nye ade JOZAN (saye peminat mereke!!) ....kan bagus klw setiap hari cerite best2 cam nie kan....hhuhuhuhuhu boleh melekat kat depan tv je...


Ha cam hari ini dalam sejarah lak kan...huhuhuhuhuhu...So ape pon setakat ari nie tak de lagi rumah terbuke kan..huhuhuhuhu tak sabar nak tunggu jemputan rumah terbuke nie...sape nak buat rumah terbuke jempot lah Nadia tau....huhuhuhuhu untung2 leh kutip duit raye nie...


p/s : ari nie tak tau termakan ape coz seharian sakit perut+cirit-birit lagi...menu hari ini hanyelah ikan patin masak tempoyak...eam adakah Nadia tak leh makan tempoyak??(hhaahah motif?)...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, September 10, 2010

Raya Time...

Salam Lebaran...

Ye ye ari nie raye..huhuuhuh cam bebudak pon ade gak bunyinye...Memang tak dinafikan mood raye sudah berkobar2 nie..hihihihihi..ari tu sampai nak mencari mood raye..ha kan dah mencurah2 mood raye nie..rase cam dah 5 tahun tak sambut raye kat Malaysia...hahhahhahah....(walaupon)...So Nadia pulak yang rase, cam Nadia yang paling ber ia-ia nak raye..huhuhuhuhuhuh..Nadia yang paling awal sekali bangun pagi nie...Nadia yang kejotkan semue utk bangun...huhuhuhuhu.. Nadia pon tak tau knp bersemagat gile nak raye...hhahahhaha.....Agaknye knp ye.... Nie kite kene kaji nie..hhahahahha...

Memang setiap tahun lahh klw dikirekan mesti ade drama air mate klw bermaaf-maafan ne..Nadia pon tak tau knp mesti Nadia nak menagis .....nak kate ade doso mustahil lah kan....coz Nadia nie leh lah di ketogorikan dlm manusia yang baik lagi lemah lembut..(motif?) hahhahhaha..jangan marah nanti kene jual....

Ari nie lepas bemaaf-maafan g menjengok kubur arwah Haritha...rase nak nangis pon ade gak..(memang dah menitis pon)coz Nadia tertibe terfikirkan pasal kematian Nadia sendiri...tengok lak muke abang sambil die bace yassin+suare kesayuaknnye...memang menitis dah ari mate Nadia mase 2...Ya Allah memang nadia rase jantung nadia berdenyut laju....rase cam tak keruan pon ade gak...nasib baik lah ade syawal n adam leh jugak lah melayan kerenah mereka utk mengelak kan Nadia meraung kat Tanah Perkuburan tu...;(

Mase balik dari kubur boleh lak adam cakap cam nie..
" Nenek tadi Adam g tgk abg Ayish..abg Ayish dok kat taman yang cantik tu.."

Nadia yang dengar nie lak yang sentap...tak tau nak ckp knp leh timbol perasaan anih nie...wawawaaaaaaaaaaaaa nak meraung rasenye.....Adakah ini satu pertande???? Bukankah megigat mati 2 wajib?huhuhuhuhuhu....

K lah Nadia nak g lepak kat luar jab...huhuhuhuhuhu bye...

p/s :- ingat nak tgk wayang, tapi tak tau nak tgk cite ape....


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, September 7, 2010

CUTI RAYA DAH START...

hai allzzzzzzzzzzzzzz...ari nie dah start cuti hari raye...ok lah kan start cuti awal sikit walau tak balik kampong..Boleh kemas rumah ape yang patutkan...kang nak harap makcik sorang kesian die lak...Kenape Nadia x balik kampong???Coz Nadia mana ade kampong...wawaaaaaaaaaaaaaaa huhuhuhuhu so kene lah raye kat sini..Sedangkan kat kawasan nie pagi raye memang dah sunyi..Yang ade pon beberape kerat je...Mak Nadia n adik2 berangkat dari Kuantan ke sini pagi2 raye coz malam raye 2 mak Nadia still kene keje klw x keje nnt tak dapat bonus....
Ari nie agak penat gaklah dari pagi kemas rumah, tukar langsir, mop lantai dll....Penat beb rase nak bebuke di tengah hari lak...Nasib baik lah iman agak kaut..walau pon...huhuhuhu...Mase kemas2 rumah baru lah rase mood raye datang coz anak2 buah ku asik tanye..
"Along, knp kemas rumah cantik2 nie?" Tanye si gemokku..
"Kan kite nak raye kene lah kemas rumah.." Jawab ku pule..
"oh! nak rye ye..."
sambil menjerit..
"yeeeee esok raye"..
ade lah dalam 10x die tanye...Masaalahnye yang tanye tak bosan, yang menjawab lak naik bosan..hihhiihi..
eam ok lah nak masak tok bebuke lak..menu hari nie:-
1) Nasi
2) Siakap masak 3 rase..
3) Sayur campur..
4) ikan masin..
5) kuih bakar...(yang tak menjadi coz lupe letak gule)
6) Air Sirap..
Cam best kan...huhuhuhu..
p/s:- Malam ni boss ajak g Jalan TAR..jalan2 je..bujet tarak...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, September 2, 2010

Akhirnya Boleh gak Raye....

Hai semue..ari nie ade gumbira sikit lah huhuhuh coz semalam lepas berbuke my cousin ajak pegi Jusco..kat Alpha Angle..fikir punye fikir last2 pegi gak lah memandangkan raye nie tak de kasut kan..Sampai-sampai je lepas my cousin dah agak lame memilih baju tok anak die..Nadia pon ape lagi...
" kak, lambat lagi ke? klw lambat orang nak turun jab lah nak cari kasut kat Vincci jab.."
Die angguk je... ape lagi chow lah cam tak cukup kaki I jalan coz teruje kot..huhuhuhu...

Sambil jalan dah berangan dah nie nak kasut cam ne.. Dapat capai 2-3 pasang pon ok gak nie..Sampai je kat pintu Vincci 2 dah nampak orang ramai berasak2 kat dlm store 2..Ingat dah malas dah nak masuk tapi kuat kan lah semagat..kuukuukkukuk klw tak tak berkasut lah nak pakai raye nie...
Masuk jalan-jalan dulu cuci mate..YES dah jumpe dah nak ape..dah rase nak melompat dah nie..
" hello nak tengok yang nie..saiz 7-8-9 klw ade...bawak je kuar 3 saiz nie.."
" ok miss tunggu kejab ar..saye cari.."
"ok.."
beberape minit kemudian...
"miss yang ade saiz 7 je.."
"ok bak I try test" huhuhuhuhu semangat nie..

eam pakai2 tak muat lak..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrr geram gile beb....rase nak nangis kat citu gak nasib baik pedoman hidop masih kuat...hhuhuhuu nak tgk tak cam ne kasut nye...tapi gambar kasut 2 tak lah same sangat coz cari kat google tak jumpe..kasut nye same cam 2 cume belakang die pakai zip..n bahagian belakang die penuh lah bukan pakai tali 2..huhuhuhu

Nie lah kasut nye..hhuhuh selamat tinggal sayang ku...

So ape lagi cari lah g lain..jalan2 jumpe gak lah kasut yg berkenan di hati...

ha nie lah die kasutnye..I sambar yg warne hitam..ok gak lah kan..
(menyedapkan hati nampak)

Just dapat sambar 2 pasang je coz takut my cousin tinggal kan I pulak..huhuhuhu coz hp dah mampos...huhuhuhuhu..Yg sepasang lagi x dapat di att kan coz tak jumpe lak kat dlm google nie..huhuhuhu..yg lagi satu 2 warne coklat..pakai tali..smart gak lah..(hhahahha angat kasut sendiri nie)...

Mase sampai rumah ape lagi nak show lah kasut Nadia kat semue yang ade kat rumah..ade lak yg makan hati nie..(eat your heart out lah) so nak sedap kan hati die...Nadia pon cakap cam nie..
" sabtu nie kite g Mid valley along nak cari sepasang lagi nie..kite g lah sekali ye"....baik nye statment klw mak dengar lah sampai mati lah kene bebel..(nak beli lagi buat ape membazir je..huhuhu)

Sampai di sini saje lah nurkilan Nadia k..hhuhuhuhuh penutup yg agak pelik nie...k bye...

p/s : My kembar dalam kesusahan hari nie..cam ne nak pujuk die ye..Die asik nangis dari tadi..:(




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, September 1, 2010

I & Bukit Kepong...

Selamat Hari Merdeka all...

K lah mood cuti merdeka pon dah surut..sekarang nie mood Hari Raya semakin timbul..huhuhuhuh Nadia berjaya mencari semangat raye ok..semua nie kerana semalam cuti raya sempat buat kuih raye sambil dengar lagu-lagu raye...baru lah sok nak raye kan...


Semalam lepas abis je buat kuih raye sempatlah melepak kat depan t.v. meluruskan pinggang yang dah hampir bengkok sebab seharia duduk mengadap kuih raye...layan lak cite Bukit Kepong yang dah hampir 25 kali tengok..walau dah berpuluh2 kali tengok pon klw ade mesti nak tengok beb, sebab semangat kemerdekaan lah kan.....Tapi masaalah nye walau 25 kali tengok pon mesti nak nangis...wawawawa sedeh beb cite 2...Dah tak tengok orang sekeliling nie nangis plus tersedu-sedu nie nii..hihihihi dah tak ingat malu dah we klw dah tgk cite bukit kepong nie....

So, Nadia kire filem nie memang berjalah lah nak menaik kan semangat kemerdekaan kita generasi muda.. Mase tengok cite nie baru lah kite sedar berape beruntung nye kite di lahir kan di zaman selepas kemerdekaan nie..Seram nak membayangkan klw Nadia lah di lahirkan zaman sebelom merdeka....

Memang selalu klw tgk filem bukit kepong nie mesti ninda Nadia pon akan mengimbas kembali perasaan die mase zaman jepon...Tapi tak tau knp tahun nie die tak bercerite lak pasal zaman jepon kat kiteorang...huhuhuhuhuh oh lupe semalam die demam...so die cam senyap sikit lah die tengok je cite 2 tanpe suare..

Ninda Nadia selalu cite die kate mase zaman jepon umur die dlm linkungan 13 tahun..So mase 2 di kire anak dare suntilah kan..klw dengar je jepon masuk kampung mesti mereka satu rumah masuk kat dalam semak kat tepi perigi nak sembunyi sampai pagi klw tak jadi lauk lah beb..huhuhuhu Pas2 ninda cakap orang jepon nie pendek2 je klw bawak pedang kadang2 tu sampai meleret kat tanah.(tapi perangai cam setan kan)... ninda Nadia siap cakaplagi jepon lah penjajah yang paling zalim kat tanah Melayu..Nasib baik lah mase 2 Ninda Nadia punya Bapak seorang terpengaruh so bab-bab beras nie memang tak de masaalah lah..Nasib lah kan klw tak makan ubi kayu gak lah Ninda I...huhhuhuhu

So kesimmpulannye adalah Kita Sebagai Rakyat Malaysia Yang Merdeka Hendak lah Menjaga Kemerdekaan Negara Kita Supaya Kemerdekaan Negara Kita Tak Tergadai...MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

p/s : Suke dengar lagu-lagu Patriotik sekarang coz sedap gile...kibarkan..Jalur ...Gemilang (sambil bertepok beramai2)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^