Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, March 31, 2011

Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe Event


Hi semua...

Hari nie happy coz masuk2 office je prepare gaji.. hahhahha.. biaselah kan hari nie kan hari gaji (harapan setinggi gunung nie).. Hari nie Nadia mengupdate blog sambil melayan lagu2 korea hahhha baru syahdu kan.. Layan jiwang sekejab..

Ok back to topic!! PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA sudah kembali beb.. Jom kita serbu reramai ke PWTC... Event nie start esok jumaat 1/4/2011 hingga 3/4/2011... Memang banyak acara menarik menanti kita kat sane.. ok tema kali nie adalah Mystique Purple..

Mystique Purple nie macam ala-ala Gothic.. purple campur dengan hitam.. amacam macam menarik je kan... Nadia pon tak tau nak terangkan cam ne ...So kalau nak tahu lebih lanjut jom singgah PWTC jumaat-ahad nie jam 10 pagi -9malam.. hhahha berkampung kat sina pon tak pe..


p/s:- eam agak2 bila Urban Vibe Event nak buat tema zombi pulak kan.. hihihihi.. best jugak kan tema tu.. baru seram seram sejuk sikit.. :P



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, March 29, 2011

Drama Korea : Playful Kiss (YouTube Version)

Hi semua Salam Satu Malaysia..
Annyeong-haseyo

Rase macam dah lame gile tak update blog nie.. hihihihi.. bukan ape internet macam siput so memang lah malas nak mengupdate blog.. So hari nie Nadia dah boleh berinternet memandangkan internet dah kembali normal.. hihihihi..

ok jom cerita pasal drama korea lagi.. hihihi kali nie agak special lah coz Playful Kiss version youtube.. memang u all tak kan jumpa kat kedai cerita nie.. tapi tak tau lah pulak kalau nnt die orang nak VCD kan cerita nie.. but Nadia sure belom ade lagi cerita version nie kat kedai.. coz dah hampir 5 buah kedai VCD Nadia pergi satu pon tak ade.. Saje je lah kan nak buat collection. hihi.

Cerita nie Nadia layan kat ViiKii lah semestinya kan.. ok sape nak tengok boleh tekan sini.. Viikii..
ok version youtube nie ade 7 episode semuanya.. tapi version nie tak lah jalan ceritanya bersambung-sambung.. version nie just satu episode ade 10 minit so habis satu episode masuk episode baru dah cerita lain pulak.. hihihihi..

ok episode yang paling Nadia suka adalah mase hari jadi Oh Ha-Ni.. memang lah cute sang jejaka mendengdangkan lagu selamat hari jadi..hahhhha.. Nak buat cam ne kan dah memang sang hero kacak.. hihihii.. ok chow..

p/s :- ade sesape nak nyanyikan lagu selamat hari jadi kat Nadia?? ok boleh belajar kat dalam cerita nie ye.. hihihi.. Fighting!!


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, March 23, 2011

Novel : Aku Yang Kau Tinggalkan

Hi Semua
Salam Satu Malaysia
dan Annyeong-haseyo

Ok sejak dua menjak nie Nadia asik cerita pasal cerita korea je kan... takut nanti ade yang bosan pulak nak masuk blog Nadia nie.. hihihihi kejab je lah cerita pasal bende lain.. 2 3 hari lagi kita cerita pasal korea lagi ye semua..

Ok kali nie Nadia nak cerita kan pasal novel yang baru Nadia habis bace.. Eam yang peliknya Nadia habiskan bace novel nie dalam mase 12 jam je.. Eam memang naik kejang lah seluruh badan Nadia nak perhabiskan bace Novel nie.. Ape pon cerita nie memang best lah..

eam 4/5 bintang Nadia bagi untuk Novel nie.. ok mai bace synopsis nye dulu ye..


Aku Yang Kau Tinggalkan
Terbitan:Kaki Novel

Penulis:Alina Haiza

Harga:RM25.00

Synopsis :-

Perkahwinan adalah ikatan terindah di antara dua jiwa yang saling mencintai yang berjanji akan sehidup semati. Tetapi bukan bagi perkahwinan Nia Atirah dan Zaril Ikhwan. Nia memerlukan wang bagi membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menjaga dirinya yang sakit.

Cinta datang kepada Nia tanpa dia sedari. Secara perlahan-lahan, Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Tetapi Nia disingkirkan setelah Zaril Ikhwan pulih dari sakitnya.

Nia meninggalkan Zaril Ikhwan lalu membawa hati yang lara ke Turin dan meneruskan hidupnya sendirian di kalangan orang asing bertahun-tahun lamanya.

Takdir menemukan mereka di bumi Turin. Pertemuan itu telah mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing.

Walaupun masih ada dendam dan rahsia yang dipendam, demi untuk meneruskan kehidupan ini, yang terbaik untuk mereka berdua adalah berpisah secara rasmi dan tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.

Pendapat Nadia pulak:-

Cerita nie menarik sebab jalan cerita nye melibatkan percintaan selepas perkahwinan.. mungkin agak same dengan mane2 novel yang melibatkan perkahwinan paksa tapi Novel nie dioleh dengan care yang tersendiri... So memang masuk dengan jiwa Nadia..

ok tu je setakat nie ye.. Gamsa-hamnida coz bace entry nie.. :P

p/s:- bosan tahap gaban sekarang tak tau nak buat ape so nak sambung bace novel Hingga ke Disember...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, March 22, 2011

Drama Korea : Coffee House

Hi semua!!!
Salam 1Malaysia..

Ok cerita kali nie adalah Coffee House.. Cerita nie Nadia baru beli tau.. hahhha.. Nadia beli pon sebab cerita nie murah lah beb harga dia RM59.90... Ok mai Nadia cerita sikit lebih kurang pasal cerita nie.. Cerita nie agak barulah di tayangkan kat korea dalam hujung tahun 2010..

Nampak klasik kan cover die.. Tapi still nice..


Pelakon utamanya..
Kang Ji Hwan
Sebagai
Lee Jin Soo


Han Eun Jung (T-ara)
Sebagai Kang Seung Yeon


Park Si Yeon
Sebagai
Seo Eun Young


Jung Woong-In
sebagai
Han Ji Won


Coffee House nie mengesahkan Lee Jin Soon Seorang penulis Novel thriller yang sangat popular di Korea.. Satu hari Jin Soon melarikan diri dari menghadiri sidang akbar.. tanpa die sedari die telah termasuk kedalam sebuah kedai coffee.. sejak dari itu die berkenalan dengan seorang permpuan yang naif iaitu Seung Yeon..

Rupa2 nya senior Seung Yeon mengenali Jin soo.. memandangkan Jin soo ingin meyiapkan sebuah Novel dalam tempoh 6 bulan maka senior Seung Yeon telah meminta Jin Soo mengambil Seung Yeon untuk menjadi setiausaha.. Sejak dari itu mereka berdua menjadi rapat..

Lama kelamaan Seung Yeon telah jatuh cinta dengan Jin Soo.. Tapi sebenarya Jin Soo sudah jatuh cinta dengan perempuan lain iaitu Eun Young iaitu kawan baik Jin Soo sendiri.. Dengan itu terjadilah kisah cinta 3 segi...


Ok Cerita nie agak berbelit2 connection nye so agak susah Nadia nak cerita kan dengan terperinci..hhahhahha.. so sape nak tau penghujung cerita nie boleh lah beli ye.. Cerita nie best tau.. Kira macam ending die Live with him happily ever after lah.. hihihihi..

Nadia suke dengar ost die very cute.. dalam cerita nie ade beberape ost.. dan ost yang paling Nadia suka dengar adalah Coffee Over Milk dengan I'll Smile.. huhuhu kalau nak dengar boleh u all dengar kat utube..


p/s: rase tak sabar nak tunggu gaji coz nak buru beberape VCD korea yang telah di target.. hihihi XOXO

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, March 10, 2011

Movie Korea : Postman To Heaven

Salam Satu Malaysia all

Ok kali nie nak cerita pasal movie korea pulak selalunya asik cerita pasal drama korea kan.. Setelah hampir sejam lepak kat kedai DVD tak tau nak beli cerita ape so salesman kat kedai DVD tu pon suggest kan cerita nie.. di kate cerita nie pon best..

So setelah tengok memang best pon cerita nie.. cerita die simple but nice.. yang pastinya hero dalam cerita nie sememang nye lah cute lagi kacak bergaya..hahhhah.. ok mai Nadia cerita nie serba sedikit..





Youngwoong Jaejoong
Sebagai
Jae-Joon




Han Hyo-Joo
Sebagai
Ha-Na

Postman To Heaven sebuah cerita romantic dan fantasy... Jea-Joon adalah malaikat yang menghantar surat ke syurga dari orang-orang yang kehilangan orang tersayang .. Ha-Na adalah salah seorang yang kecewa apabila kekasinya mati...Ha-Na tidak dapat berhenti dari memikirkan tentang kekasihnya yang mati itu..

Hari hari Ha-Na hantar surat ke tempat yang telah ditetapkan.. Satu hari semasa hana hendak hantar surat die telah bertembung dengan Jae-Joon yang sedang mengutip surat2 didalam peti surat yang telah ditetapkan..

Sejak dari itu Ha-Na selalu berjumpa dengan Jae-Joon dan tanpa mereka sedari mereka telah jatuh cinta.. Sehingga lah satu hari Ha-Na dapat tahu bahawa Jae-Joon adalah malaikat yang ditugaskan sebagai postman..




Nilah tempat yang selalu Ha-Na dan Jae-Joon jumpa..



Pemandangan dalam cerita nie pon cantik2..




p/s:- *-* xoxo

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, March 7, 2011

Drama Korea : He's Beautiful

bHi Semua.. Salam Satu Malaysia..

Demam korea ku semakin menjadi2 nampaknye.. Sebenarnya demam nie dah lame melande cume kali nie demam nie makin menjadi2 coz sedang demam nak kumpulkan VCD ori.. huhuhuh Walaupon ramai yang tak sokong bila Nadia n my twin beli VCD nie sebab mahal.. So dalam hati just kate cam nie "Ado aku Kesah" hahhahhaha..

Ok VCD yang kali nie Nadia n My twin grab kat VCD store adalah He's Beautiful.. huhuhuhu Nadia memang tak tipulah weh cerita nie memang best.. kalau sepuluh bintang Nadia akan bagi sepuluh bintang.. huhuhuhu tanpa fikir panjang nie..

Sepanjang cerita nie nie asik tersenyum dan terase seperti ade rama2 terbang dalam perut Nadia..sambil kate "oppa"hahhahha memang poyo kan... Ok mai Nadia cerita sinopsis cerita nie ye.. Eam kat dalam viikii tak de pulak cerita nie tapi kalau kat dalam mysoju ade.. Kepada sesape nak layan boleh lah tengok kat mysoju...



Pelakonnya..Lee Hong Ki, Park Shin Hye, Jang Geun Suk, Jung Yong Hwa



Jang Geun Suk sebagai Hwang Tae Kyung



Park Shin Hye sebagai Go Mi Nam (Lelaki) / Go Mi Nyu (Perempuan)



Lee Hongki sebagai Jeremi



Jung Yong Hwa sebagai Kang Shin Woo

Sinopsis:-

Kisah bermula apabila kumpulan A.N Jell di anggotai oleh 3 orang anak muda iaitu Hwang Tae Kyung, Jerimi dan Kang Shin Woo memunyai masaalah apabila vokalis kumpalan mereka Tae Kyung mempunyai masaalah suara.. Dengan itu mereka mengambil Go Mi Nam sebagai ahli baru kumpulan A.N Jell.. Namun belom sempat Go Mi Nam berjumpa dengan kumpulan A.N Jell Mi Nam harus pergi ke Amerika untuk menjalani pembedahan mata...

Dengan itu pengurus Mi nam meminta pertolongan Mi Nyu (kembar seiras Mi Nam) untuk menyamar sebagai Mi Nam sementara Mi Nam membuat pemendahan di Amerika.. Memandangkan Go Mi Nyu adalah perempuan... Demi masa depan Go Mi Nam so Go Mi Nyu bersetuju untuk menyamar sebagai Go Mi Na..

Akhirnya Go Mi Na menjadi ahli ke-4.... walaupon kehadiran Go Mi Na di sukai oleh Jeremi dan Shin Woo tapi ketua kumpulan A.N Jell iaitu Tae Kyung tidak suka kepada Go Mi Na..

Ok sampai kat sini je lah ye..huhuhuhu saje je nak potong mood korang..hahhah ok sape nak tgk boleh tengok kat mysoju.. kalau nak pimjam VCD nie pon boleh.. bolehh blaahh lah ye.. beli sendiri.. huhuhu..












TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, March 1, 2011

MTV : Cun Selalu - Maya Karin & Remy Ishak

Assalamualaikum semua..
Dan Salam Satu Malaysia..

Pagi nie bukak tv je terus tertengok MTV nie kat Astro Warna.. Membuatkan Nadia terus tersenyum.. hahhahha.. memang sweet lah tengok Remy Ishak Dengan Maya Karin nie..

So sampai je office terus cari video nie kat youtube.. Sungguh tak sangka adalah pulak kat dalam Youtube... Lagu nie merupakan ost untuk film cun lakonan Remy Ishak dengan Maya Karin.. Eam terus tak sabar nak tunggu movie nie keluar wayang..

ok ape lagi jom kita layan lagu nie.. memang lah cute and sweet..




Tak sangka lah pulak si Remy nie boleh menanyi.. di tambahkan pulak dengan kejantanan suara die Nadia terus lah cair macam mentega..hahhahha.. tetibe kan..

p/s:- Hari nie ade org Kesihatan nak datang office.. tetibe Nadia lak yg cuak..hhuhuhuhu :P






TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^