Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, January 31, 2011

Awan Nano by Hafiz

hollaaaa...

Salam Satu Malaysia all..

Start sabtu hingga pagi nie cuaca agak romantika di amor.. huhuhu hinggakan hari minggu Nadia habiskan dengan tidoq aja.. Dari office Nadia boleh nampak batu caves berkabus dah macam genting dah nie.. hihihihi..

ok ape kate hari nie kita layan lagu Awan Nano dari Hafiz.. bagi Nadia lagu nie agak best dilayan.. tgk video clip die pon sentap jugak lah.. Nasib baik tengok video ni kat office kalau tgk kat bilik sorang2 gerenti nagis tersedu-sedu.. Ok ape lagi.. ~layan~




Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


p/s:- cute kan hafiz dalam video nie.. rase nak cubit2 je muka die.. huhhuu :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Sunday, January 23, 2011

Tajuk Paling Sensitive...

Salam 1 Malaysia to all Malaysian...

Hari nie ronda-ronda Facebook... Tetiba jumpa kawan sekolah rendah... Kami memang dah lame tak jumpa coz selepas habis sekolah rendah masing-masing sambungkan sekolah kat sekolah yang lain.... Eam ape lagi tegur menegur pun bermula... Lepas tanya khabar... next question...

"ko dah kawin??"

Adoi question yang paling bengkak kan hati..hahhaha... ye lah kan tau lah ko dah kawin plus beranak pinak lagi... mungkin bagi die nie soalan yang remeh lagi sempoi.. Nak tau ape Nadia balas?...

"BELOM"

tanpa belas kasihan die jawab pulak...

"Eh ko nie bila nak kawin umur dah 24... tengok macam aku nie anak dah 2... Best tau kawin nie.."

Eam bertambah-tambah lah lagi hangin Nadia mase tu... rase macam nak jerit je... "Tau lah ko dah kawin, tak payah lah nak action ngan aku..." ( tapi dalam hati je lah)... ok nak tau ape Nadia jawab..

"hihihihi biase lah weh.. Biar lambat asal selamat"

Walaupon dalam hati Nadia mase tu... hanya Tuhan yang tahu... Tak ape lah kan hari nie mase dia.. Esok-esok mase Nadia pulak.. Sampai je kat dia kad jemputan Nadia... Tengok-tengok Nadia kawin ngan anak Dato' sanding pulak dekat PWTC.. Eam agak-agak meroyan tak die...hihihihihi berangan sesekali ape salahnya kan...

Bagi Nadia lah kan kalau nak, tanye soalan nie boleh... Tapi tak payah lah nak explain bahawasanya awak tu seronok kawin sebab best... huhuhuhu tetiba naik bulu roma Nadia bila die cakap best.. hihihihi... walaupon...

Alah bukan Nadia tak mau kawin lagi tapi malas lah nak kawin muda-muda nie tak puas enjoy lagi... bukan nak kate lah kan kiri kanan jiran Nadia kawin awal 20-an lastly tak sampai 2 tahun kawin dah bercerai... yang bertambah malang lagi ade yang tengah mengandung... Adoi pening kepala bila fikir kan ape yang dieorang fikirkan pasal kawin dan cerai...

p/s:- Bak kate makcik Nadia adalah... umur yang paling sesuai seseorang perempuan nie kawin adalah 26 tahun sebab dah agak matang untuk fikirkan pasal orang lain..huhuhuhu fikir-fikir lah ye...


Milik siapakah sebentuk lagi cincin itu???
Siapa!!!!




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, January 19, 2011

Astro First...


Salam Satu Malaysia...

Hari nie sempat meluangkan masa menonton saluran Astro First... Cerita yang Nadia dan family layan malam nie adalah Damping Malam... Yelah kan nak tengok movie ngangkung Nadia dah beli... Original lagi.. huhuhu nak tengok cerita "Aku Masih Dara" pulak...tak dapat undian ramai.. hihihih yelah kan nak tengok ramai2 mesti lah kene dengar kate majority... sebab kami dah janji nak bayar sorang sikit.. ye lah kan kalau pergi tengok wayang pon kita still kene bayar...

Bagi Nadia lah kan Astro First nie memang ade kebaikan nya... ok mai Nadia kongsi ape pendapat Nadia mengenai astro first nie..


Stap2 nya.. Mudah lagi senang.. dunia di hujung jari anda..

1) senang... tak perlu beratur panjang kat counter ticket...
2) murah.... ye lah dengan harga RM 15 + 6% cukai perhidmatan.. gila tak murah kami boleh tengok seberape ramai yang kami nak.. nak undang satu kampung pon boleh..



ok kalau ade kebaikan mesti ada keburukannya kan..

1) hilang kehangatan nak tengok wayang.. ye lah kan dah ade astro first mesti ramai yang pikir macam nie " tak yah lah tengok wayang baik kita tgk kat astro first je.. lagi murah.."
2) pembikin2 film akan mengalami kerugian.. (ye kot) bayangkan... dengan hanya RM 15 hinggit sorang kalau tengok kat wayang tapi kat astro first pulak RM 15 hinggit sepuluh orang ++ lagi... gila tak rugi..

ok tu jelah yang boleh Nadia fikirkan buat masa nie.. huhuhu.. kalau ade sesiape yang nak bangkang ape kate comment kan pendapat2 anda ye.. ok Nadia chow dulu nak tgk lagi cerita Damping Malam.. huhuhuhu Nadia ade lagi mase sebelom di blok..

p/s: selamat bercuti kepada sesiapa yang bercuti dan selamat ber MC kepada sesiapa yang Ber MC.. :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, January 15, 2011

Khurafat


Tengok posternya pon dah seramkan..

Salam Satu Malaysia..

Hari nie sempat pergi singgah wayang... Tengok cerita Khurafat... Ye lah kan cerita ape lagi yang sedang hangat di pasaran(wah gitu)... cerita yang hebat dan terbaik.. hihihihi... Nak tau kena Nadia kate cerita nie tersangat lah hebat :-

1st sebab cerita nie memang lah seram.. memnag tak senang duduk lah dari start cerita sampai habis cerita..

2) sebab jalan cerita tersangat lah real dan hantunya sangat lah menyeramkan..

3) semestinya hero dan heroin nye sangat lah best...

4) sound die lagi menakutkan... sound die memang gempak lah... bertambah terkejut di buatnya...

5) Jalan cerita nya pon lain dari yang lain... memang tersendiri..

6) dan jalan ceritanya 100% seram tak lawak2...


ini lah pelakon-pelakon yang hebat lagi terbaik..

memang lah berbaloi kalau tengok cerita nie di tengah2 bulan..hahhah rase tak terkilan lah kalau perhabiskan duit untuk tengok cerita nie... ok lah gerak dulu nak tengok cerita ngangkung pulak.. baru beli vcd nya minggu lepas (semestinya ori)

p/s:- kalau lah dapat suami macam si johan@shamsul yusof kan bagus.. memang lah saya tak nenyak tidoq.. hihihihi peace no war... :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, January 10, 2011

Tolong Ingatkan Aku..

Salam...

Memang terbaik lah wok.. hihihihi Ana Raffali menang Anugerah Juara Lagu ke-25... Kalau ikutka ramai yang tak puas hati bila lagu Ana Raffali nie menang.. hahhah terima lah hakitat ye semua.. yelah kan nie kan Anugerah untuk penulis lagu.. kalau lah kita amati lagu nie bebetol memanglah best lirik nya..

ok Nadia pon nak layan lah lagu nie.. Rasenya memang leh masuk coz lepas lagu nie dinobatkan sebagai juara terus Nadia menggoogle Mp3 lagu nie + ngan lirik sekali.. konon nak hayati lah kan.. last-last Nadia lak jatuh cinta ngan lagu nie..Tetiba bersetuju nagan semua juri coz kasi lagu nie menang..

Tapi sebebarnya Nadia nak Faizal Tahir menang... Nak buat camne kan dah tak de rezeki Faizal Tahir.. Ok ape lagi jom kite layan lagu nie.. Ana Raffali, Tolong Ingatkan Aku...






Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita


p/s :- XOXO.. :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, January 8, 2011

Pameran Pengantin Malaysia.. Jom kita!!!

Salam nie adalah entry makluman dan entry pendek..huhuhuhu

hi semua hari nie ingat nak pergi Ampang Point.. Nak tau Nadia nak buat ape kat sane?? Nadia nak tengok Pameran Pengantin Malaysia..(Wah gitu)..hihihih.. Sebenarnya bukan nak tengok package perkahwinan tapi nak tengok ada tak promosi untuk kecantikan..hhahha.. Nadia rase ade lah kan coz selalunya pakej kecantikan mesti ada kaitan dengan perkahwinan..( Logik tak weh)..

Pameran nie start hari semalam lagi.. Jumaat hingga Ahad.. Jam 10 pagi hingga 9 malam... ok ape lagi sape nak ikot jom ar... :)



Sungguhlah tertarik ngan iklan nie.. sweet kan..

p/s:- Sangatlah malas nak buat keje hari nie.. mood sekarang adalah tidor..hahhah chow!!


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, January 6, 2011

Kempunan

Hi Semua...

Setelah sekian lama tak meng up-date blog nie...

Rindu gila ngan blog Nadia nie..hhuhuhuhu bukan sengaje tak mo menambah entry kat blog nie cuma ada beberapa keadaan yang menghalang.. nak tau ape die..

i) Internet ku dah sampai limit.. Bukan tak berbayar tapi dah terover main game...
ii) Berry hitam ku pulak.. tak syok update entry pakai berry hitam ku coz tak leh up-load gambar.. (sungguh tak menarik kan entry tanpa gambar..)
iii) Ni lak alasan yang paling tak semenggah.. Iaitu Nadia tak de mood nak meng up-date blog.. merajuk ngan seseorang..hahha..

hahhaha ok tak alasan2 tu?? memang tak lah kan.. lalallaala..

Ok mai kita tukar topik lain ye.. Tajuk topik ku hari nie adalah KEMPUANAN ...eam hari nie Nadia mengalami kempunan yang melampau u all.. Nak tau ape??

Ingat kan petang yang sejok nie nak layan makan cekodok pisang ngan menghirup teh tarik..





+



syok kan sesejok layan cekodok pisang ngan teh tarik..

Malangnya tak kesampayan coz kedai yang kat depan opis tu tak buat cekodok pisang hari nie.. katenya..


"MALAS!!!"

sebak dalam hati weh..(hahhaah over kan ayat).. so yang dapat hanya teh tarik... Sungguhlah kecewa..

ok ar Nadia nak sambung merajuk ngan makcik kedai tu..

p/s:- sekarang sebok ber twit-twit kat bb ku.. jom follow Nadia... my user name is MallisaNadia (name betol i ok) huhuhuhu



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^