Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, December 30, 2010

Malaysia menang jugak...


keputusannya Malaysia 4 dan Indonesia2..lallalala..

Hi semua Salam 1Malaysia...

Eam hampir 2 minggu tak up date blog nie... Bukan malas ye tapi ade alasan-alasan lain yang lebih munasabah..huhuhuhu ape die?? eam biarlah rahsia ye...

Yes malaysia menang doh...hahhahah terlalu happy coz Malaysia menang piala sizuki tu... Dan terlalu penat membaca komen-komen orang yang tak paham tentang kalah dan menang...

komen-komen nie sesak di dalam twitter dan paling menghampakan komen-komen dari pihak yang tak paham-paham nie, bertimbun-timbun kat wall FB Dato' Seri Najib ( PM Malaysia pada sesiapa yany blur tetibe) dan paling menaik kan hangin adalah bila mereka-mereka nie memcaci Perdana Menteri kita..( sakit hati sangat)

Nadia pon tak paham kenape mereka sakit hati sangat ngan Malaysia.... Asik nak kate kita nie mencuri budaya mereka..kalau ye pon cakap lah elok-elok nie kata-kata cacian berbukit-bukit...

Eam malas lah nak cakap lagi kang tak pasal-pasal naik darah tinggi Nadia (walaupon tak de darah tinggi) kuang kuang kuang...

p/s:- agak sebok 2-3 menjak nie...asik sakit kepala yang melampau kalau terlalu fikirkan pasal keje...rase cam nak berhenti keje je..(kalau ade datuk yang tanggung kan best) hahhaha..





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, December 20, 2010

Pakcik & ayah ku???





Hi semua..salam..

Macam biasalah kan kalau hari isnin je mesti monday blues pon melanda..huhuhuhu Nadia pon tak tau kenapa..Nak kata dua hari tak cukup tidur..tipu lah kan.. tak cukup rehat?? hahhaha lagi lah tipu.... 12 jam melepak kat depan tv.. bukan sambil duduk tapi sambil baring..hihihihi ... Nadia rase monday blues nie timbul coz dah 2 hari memerap kat rumah so malas lak nak g keje..huhuhuhu betol tak kawan2..huhuhu..

ok.. berbalik kepada tajuk entry Nadia kali nie mai same2 bace sms yang Nadia dapat 2 hari berturut-turut nie....:-

1) Ni pakcik, pakcik ada hal tlg topup kan pakcik RM30 kat no 0128147159..
Pengirim:- +6285342566534

2) Tlong bagi kredit Mexiz RM.30 ke number phone baru ayah, 0128412547 ayah lgi ada mslah kat belai police, ta payah call kejab ayah call..
Pengirim:- +6285213391879

ha mari kita kaji ape masaalah nya dengan sms nie...

- pakcik- hello Nadia mane ade panggil pakcik-pakcik ku dengan panggilan pakcik..semua ada panggilan mereka yang tersendiri seperti..paklong,pakngah dan lain-lain..tapi tak de pakcik..kalau ade pon my ayah tiri.. Pakcik... tapi masaalahnya pakcik ku tak tau pon no. 017 Nadia nie..hihihihi..

-Mexiz : kat Malaysia nie mane lah ade line name cam nie..hahhaha kalau salah eja pon agak-agak lah ayah ku...hihihihihi

-phone: tak de maknenya my ayah nak cakap mak salleh nie..hahhah

dan kesalahan yang paling besar:-

AYAH-Nadia tak de ayah yang ade ABAH..hahhahaha..

bodoh punya pengirim..saje je nak ambik duit orang... ko ingat senang je nak tipu orang ye... hampeh betol...

p/s:- sabtu sempat buat macarons sendiri..hahhahah tak jadi lol..bukan jadi macarons tapi jadi biskut coklat..hahhahha.. Tapi best gak rasenye...banyak permintaan.. Nak tgk gambar??

jeng jeng jeng..

ok tak??...hihihih tipu je....


yang nie lah...
ha camne??..cuba bandingkan yang kat atas tu..
cam nak same je kan..hahhhah..





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, December 16, 2010

Macarons Dimanakah Dikau!!!

Salam....

Adoi dah sebulan mencari macarons tapi tak jumpa-jumpa we...Satu KLCC jelajah pon tak jumpa... Susahnya nak cari macarons kat KL nie...Tapi tulah Nadia cari kat KLCC je huhuhuu... Ade sesiapa tau tak nak cari macarons kat KL nie kat mane...Eam kalau dah tau tu senang lah Nadia mengumpulkan bala tentera g serang tempat tu..


Tengok tu macarons tu senyum kat kita lah..
Adoi gila bayang kalau setahun cam nie..

Macarons nie sejenis manisan.. Yang rasenye sememang nye manis... Kalau bagi kat nenek korang makan mesti esok masuk sepital..coz kencing manis die naik mendadak..(kalau die ade kencing manis le) huhuhuhu..

Nadia kenal bende nie pon mase ade event kat KLCC..Kat pantry die ade sediakan bende nie so Nadia test le.. Akhirnya Nadia jatuh cinta pandang pertama gitu.. Jatuh cinta pada warnanya.. Jatuh cinta pada rasanya..Jatuh Cinta pada kemanisanya.. dan sememangnya Nadia dah jatuh cinta pada macarons nie..


tengok tu colourfull gitu... gila di buatnya..

Kalau ade resepi pon ok gak kan boleh buat sendiri... Tapi jadi ke masaalahnye..wawawa..mesti tak jadi...


wah yang nie pink lah..
lembutnya... Mesti sedap..

Tolong ye sape tau nak cari macarons nie kat mane..Dah gian sangat nie... kalau ade nak belikan pon ok gak nanti BBM Nadia..hhhahhaha gedik kan bunyinya...

p/s:- lecur air liur Nadia mase menaip entry nie..hahhahhaha..tapi jangan risau tak lah sampai meleleh huhuhuhuh :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, December 11, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Salam...

Hai semua ni entry pertama guna BB... Wah gitu.. Jangan marah noo..
Hari nie sempat menghabiskan masa kat KLCC... So ape lagikan tgk cite hantu lah kan baru bestm(walaupon)... Cite ape lagi huhuhuhu hantu kak limah le... Ok nak tau ape komen Nadia lepas menghabiskan masa hampir 2 jam kat dalam panggung....

Komen:-

1) Memang sakit tekak coz menjerit... Bukan takut tapi...
2) Tak kering gusi... Memang cite nie lawak nak mam...huhuhu
3) Tak menangang punggung coz gelak sampai terangkat...
4) Dan memang best...

Ok dah tu je komen dari Nadia... Puas tak teruja tak? Kalau ye ape lagi g lah terjah panggung yang terdekat(wah gitu)... Ok Nadia komen pasal watak2 nye..

1) Awie - memang sempoi n lawak gak watak hussin dalam cite nie.. Selambe..
2) Johan - die kan memang pak lawak so memang lawak lah kan...
3) Ummi Nazeera - agak kaku tapi mungkin kaku coz die bawak watak che nin yang sepatutnya dah mati tapi ada coz rindukan si hussin yang baru balik dari singapura. Mungkinlah kot...
4) Watak2 lain... Memang sempoi terutama si lembut..(Alah kalau cite zombi kampung pisang yang suka lengok2kan tangan die)...

Eam ok tak?... Ape lagi jom sokong filem buatan Malaysia...

P/s:- tak de gambar kali nie coz tak tau nak upload cam mane...huhuhu

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, December 9, 2010

Nak request Hadiah beday boleh? Part ll

Salam Semua..

Nadia nak sampaikan berita sekontot...Nie kiranya macam rintitan pemintaan Nadia sebelum nie..Yang tak tau ape die.. boleh clik kat sini.. (ha clik lah..)

untuk makluman semua Nadia dah berjaya dapatkan BlackBerry.. wah gitu.. Nak tau sape yang kasi?? ok nanti Nadia post di lain entry coz Nadia tak ambik lagi gambar BB baru nie..kang ade yang tak percaya lak..huhuhuhu

p/s:- sekarang Nadia nak tunggu ketibaan iPad lak.. Jangan marah ye.. :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, December 6, 2010

Nak request Hadiah beday boleh?

Hi morning..

Semperna bulan 12 nie..Nadia nak buat request hadiah beday kat sesiapa yang teringin bagi hadiah kat Nadia ok.. alah bukan ape pon..dua benda nie je Nadia nak..Sesiapa yang terbaca mintak perhatian ye..hihihihihi..

1) iPad ..Alah bukan mahal pon dalam RM1800 je.. boleh lahye... ok kepada sesiapa yang tak pasti iPad tu ape(kang tersalah beli pulak..) Nadia att kan sekali..


Ha nie lah die ye.. belilah yang warna putih kalau ade..huhhuhu



2) Blackberry... Alah tak yah lah beli yang torch 9800 tu...yang bold 9700 tu pon ok gak.. harge die dalah RM 1500 je..ha kan, bukan mahal mane pon..


ha nie lah die..mane lah tau kan..ade yang tersalah beli lak kan....

ok tu je lah ye..Nadia bukan mintak banyak pon dua je..

p/s:- Kalau lah dapat due benda nie mesti ade yang mati bunuh diri..huhuuuuhu

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, December 3, 2010

Iman Mutiara - Raihan




Salam...

Jumaat Datang lagi...Eam memandang hari ni hari jumaat so mood nak dengar lagu-lagu Nasyid nie berkobar-kobar lah sikit kan... Ok lah Nadia nak berkongsi dengan u all salah satu nasyid kegemaran Nadia..Kalau nak ikut kan lah nie lah nasyid yang memula Nadia layan mase kecik-kecik...Memang layan lah kan kalau dengar lagu nie..

ok lah ape lagi jom kita layan ye..


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^