Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, December 16, 2010

Macarons Dimanakah Dikau!!!

Salam....

Adoi dah sebulan mencari macarons tapi tak jumpa-jumpa we...Satu KLCC jelajah pon tak jumpa... Susahnya nak cari macarons kat KL nie...Tapi tulah Nadia cari kat KLCC je huhuhuu... Ade sesiapa tau tak nak cari macarons kat KL nie kat mane...Eam kalau dah tau tu senang lah Nadia mengumpulkan bala tentera g serang tempat tu..


Tengok tu macarons tu senyum kat kita lah..
Adoi gila bayang kalau setahun cam nie..

Macarons nie sejenis manisan.. Yang rasenye sememang nye manis... Kalau bagi kat nenek korang makan mesti esok masuk sepital..coz kencing manis die naik mendadak..(kalau die ade kencing manis le) huhuhuhu..

Nadia kenal bende nie pon mase ade event kat KLCC..Kat pantry die ade sediakan bende nie so Nadia test le.. Akhirnya Nadia jatuh cinta pandang pertama gitu.. Jatuh cinta pada warnanya.. Jatuh cinta pada rasanya..Jatuh Cinta pada kemanisanya.. dan sememangnya Nadia dah jatuh cinta pada macarons nie..


tengok tu colourfull gitu... gila di buatnya..

Kalau ade resepi pon ok gak kan boleh buat sendiri... Tapi jadi ke masaalahnye..wawawa..mesti tak jadi...


wah yang nie pink lah..
lembutnya... Mesti sedap..

Tolong ye sape tau nak cari macarons nie kat mane..Dah gian sangat nie... kalau ade nak belikan pon ok gak nanti BBM Nadia..hhhahhaha gedik kan bunyinya...

p/s:- lecur air liur Nadia mase menaip entry nie..hahhahhaha..tapi jangan risau tak lah sampai meleleh huhuhuhuh :)



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

10 comments:

  1. hi kalamhati...
    memang sedap pon..kalau kalamhati makan sekali mesti nak lagi.. gian macam Nadia..hihihi :)

    ReplyDelete
  2. hi s.u.r.i.a..

    jom kita cari macarons nie sesame..huhuhuh :)

    ReplyDelete
  3. ramai gak orang cari macarons ni. dekat FB ade iklan jual ni. cuba search, harga boleh tahan r mahal hohoh. singgah blog baz jom, undi untuk BPM! :D

    ReplyDelete
  4. hi bazilah..
    ye ke.. wah kene cari nie..

    ok nanti Nadia undi BPM.. :)

    ReplyDelete
  5. ada satu blog ni dia ada tulis resepi macarons ni.. try cari kat www.nurulism.com

    selamat mencari

    ReplyDelete
  6. hi lia..
    oh ye ke..best gak kan kalau buat sendiri..

    ReplyDelete
  7. saya tahu dimana ade macaroon ni...dekat solaris di dutamas....

    ReplyDelete
  8. oh ye ke Afendi... ok nnt Nadia g cari..
    hahahaha hari tu buat sendiri x jadi lah pulok...so Nadia membuat keputusan untuk terus mencari... :)

    tq afendi jasamu akan dikenang...

    ReplyDelete