Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, August 30, 2010

Eat Your Heart Out

Sebenarnya title ngan post ari nie sebenarnya tak kene mengene pon..saje nak gempak sikit..;-)..

klw nak di kire kan, lagi beberape hari lagi dah nak raye tapi mood raye still tak datang2 lagi sedangkan kat radio dah berdendang2 lagu raye(kenape ek?). Walau tak de mood nak raye tapi kuih raye kat gumah dah ber balang-balang dah nie..(bukan kuih tunjuk k tp buat) hihihihihi sampai sakit-sakit lah pinggang nak membuat nye... Kuih yang dah berjaya masuk balang, Muruku, kuih gunting, Lidah buaya n Tat Nenas....huhuhuhuhu banyak lagi nak buat nie..kurang2 kene ade 15 jenis kuih klw tak mak cik I akan membebel katenye " baik tak yah raye cam nie kuih pon tak banyak" sambil buat muke...Adoi agak2 sempat tak nak buat ye..2 belom termasok kek...kurang2 4 jenis kek...eeeeeeeee tension gak nak pk nie...

Baju rase pon dah beli tapi prob nye KASUT raye lom beli lagi ..ade kang g beraye pakai kasut sport je nie..huuhuu bukan malas nak beli tapi dah 10 jenis kedai kasut kat seluruh Malaysia nie di jelajah tapi satu pon tak dapat menarik hati untuk beli..Agak- agak korang lah kat mane nak cari kasut yang cantik lagi menarik hati (Paris?). hhahahahahha...Nak g Vincci kat Mid Valley tapi tak de mase...sepanjang berpuase nie memang tak ade mase nak merambu...Adoi ai...Nak beli on9 takut tak same saiz n takot tak puas hati ...tak dapat belek2 nak test 2, 3 tapak selese ke tak..agak2 ade tak bloger memawarkan perkhimatan mengetes dulu sebelom beli...hahhahhah...klw ade kan bagus..

Esok cuti 'Hari Merdeka' (nak sambut merdeka lagi teruje nih) nak buat kuih raye lagi... Tapi tak tau nak buat kuih ape..Coz dalam kepala ade macam2 nak buat..almold London, choc Chip, bahulu, tempayek bla bla....hihihihihihihih memang tak tido lah selepas bangun sahur esok..klw orang tgk kami2 nie buat kuih memang macam nak meniaga..hahhahahhaa tapi klw dah tahu mesti orang cakap cam nie "rajin nye anak2 dara kat rumah nie..."mule lah nak kembang tapi mereke tak tau kami pon kene pakse buat semue nie..hahhahhaha.. Sebenarnya buat kuih raye nie memang best tapi penat nye jangan nak kate le...

k lah malas nak membebel panjang sangat nanti batal pose..(motif?)....huuhuhuhuh


p/s : Nadia sekarang nak mencari semangat raye yang hilang...Di mane agak-agak nye nak cari ye...




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, August 13, 2010

Puasa Time...


Gambar nie tak de kene mengene ngan sesape nye...


Hari nie dah masuk 3 hari umat islam berpuasa...So setakat nie puase penuh lagi nie..huhuhhu semalam sempat g solat terawih...memang best kan g solat terawih tapi yg tak syok nye ade budak2 yang memekak kat luar surau..geram pon ade gak....klw pk rase nak lempang2 je..nasib baik terpikir mak bapak dieorang pon ade kat situ..klw tak nahas lah mereka2 tu..hahahaha yelah2..memang geramkan tapi nak buat cam ne kan so kenelah buat bodoh je lah..malas lah nak layan kang tak pasal2 I kene buang dari Kampung tu....huhuhuhuhuhu...

Pagi tadi pulak, mase bukak email..ade lah beberape email yang agak menggoncang IMAN...Hello bukan email2 berunsurkan blue ye, tapi email2 yang berunsurkan juadah2 tuk berbuke puase...adoi ai memang mengoncang IMAN tol mase berpuase nie tgk gambar2 cam nie.kan....hahahah klw tak kuat Iman dah lame rasenye nak order Mc delivery..huhuhuh....klw kite tgk lah makan2 nie baru kite perasan rupenya Malaysia nie ade banyak betol makanan..huhuhuhu..memang meleleh air liur klw cam nie...




Terliur tak??? (gambar nie sengaje di bler kan huhu)

Nie lagi satu perangai yag susah nak di hakis..ape lagi klwbukan Al-kisah di pasar Ramadhan.. huhuhuhuhu klw g pasar Ramadhan macam2 nak makan tengok ayam golek nak beli tgk air tebu nak beli pas2 tgk kerabu mangga nak beli..adoi sedangkan kat rumah dah masak macam2 nie..Adakah ini godaan syaitan??...agak mustahil kan..sebab syaitan kan dah kene ikat mase2 bulan ramadhan nie..huuhuhuh...so ini adalah godaan nafsu yang agak melampau..huhuhuhu nak tau macam mane nak mengelak kan pembaziran???senang je klw nak g pasar ramadhan bawak RM 10-15 hinggit je so klw duit dah abis kite akan tgk je lah makanan 2..huhuhuhhuhu


p/s: lepas puase nie klw ade keng kawan anda mengatakan badan anda naik cakap cam nie.." hello kate orang awak pon same lah.."hhahah


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, August 9, 2010

Bila Penat Datang Bertandang




Hai Selamat Hari Isnin semua..terutama untuk si katak,si gajah n si dog..kerana mereka2 nie adalah pembace setia kat blog nie...asal masuk kat dlm blog nie mesti mereka setia menanti..hahahha...

Ari nie agak penat+ngantuk yang amat sangat...sebab ari sabtu n ahad sebok kat UiTM Shah Alam di dataran Mawar...penat gile beb...penat bukan sebab ramai orang tapi penat temenog..hahhahhahah kelakar gile memang event 2 x syok langsung..bak kate boss I..kite nie cam dah kene tipu..yelah organizer kate event ni gempak lah ape lah..tapi hampeh...bukan team kami je kate cam 2 bahkan team NSTP n Tabung Haji pon kate..sampai ade suare2 sumbang mengatekan bahawa " memang cam nie ke budak UiTM nie... nak datang event yg ade kat depan asrama pon malas.."...hiihihikhik yelah bukan nak menghine tapi 2 lah(tp dah TERhina dah ni)...hhahahha biar lah kan..asal kan satu ari nanti mereka2 nie dapat membangunkan lagi Malaysia nie ha..ok lah 2..


Balik dari event ni g cari maka n kat tak tau nak makan kat ane last2 Bos Nadia bawak makan kat McDonald kat Wangsamaju...pas makan terus balik..sampai rumah jam dah kol 2 pagi..huhuhuh memang penat gile beb..pagi ahad lak jam 6.30 pagi dah bangun balik coz nak tolong Mak cik masak..coz ade orang order nak makan selepas zohor..2 yg bertungkus lumus 2 nak menyiapkan untuk 50 orang makan...jam 12.30 tengah hari bos call nak gerak g UiTM lagi..bukan buat ape pon just lepak kat sane n dalam kol 5 petang we all packing lak semue bebarang nak wat alik opis pulak....pas2 sempat g makan+lepak (ade lah dalam 5 cawan sorang minum coz dari kol 8-10 lepak kat situ) kat Syed bestro di keramat..Sampai rumah kol 11.15 malam..so ape lagi tido time..memang sok dapattido mase nie..badan dah penat kan...

k lah sampai kat sini je lah ye..

p/s: sepanjang dalam perjalanan sempat tgk video Michael Jackson...layan abis sempat nyanyi2 lagi kat dlm kerete ngan anak2 bos umur 6 tahun..hhahah..
TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, August 3, 2010

Layan Gak lah...

Suke dengar lagu nie.....Lagu nie memang comel n sweet gile...
Tajuk lagu nie What You Waiting For..... Huhuhuuhuh lagu nie di dendang kan oleh....
Mizz Nina ngan Calby O Danis...Bertambah2 suke dengar ngan tgk video nie coz Mizz Nina nie
cun melecun kan2....si Calby O Danis 2 pon kacak gak kan...huhuhuhuh....kacak+ bergaya gitu...
memang Smart lah video nie... So ape lagi layan lah ye...





Nie Lirik lagu nie...

(colby)
Baby, I never seen someone with your body
you make me want get this party started
Hey baby, come I tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(mizz nina )
Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it’s all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(colby)
Its your birthday
So tell me what you want to

(mizz nina )
Its my birthday
I really wanna get with you

(colby)
Drop the beat now and may be we can get it started

(mizz nina )
Well go insane and take you to the after party

(colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name (oh yeah)

(mizz nina )
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name

(colby)
OK and whats your game
Hey baby what’s your game

(mizz nina )
OK I like to play
I I like to play

(colby)
Baby, I never seen someone with your body
you make me want get this party started
Hey baby, come I tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(mizz nina )
Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it’s all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(colby)
Hey sexy girl from Kuala~lala Lumpur

(mizz nina )
Hey baby that’s me I’ll be on the dance floor

(colby)
I got you with suprise we pop in up in VIP

(mizz nina )
and if I ask nice can I take you home with me

(colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name (oh yeah)

(mizz nina )
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name

(colby)
OK and whats your game
Hey baby what’s your game

(mizz nina )
OK I like to play
I I like to play

(colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name (oh yeah)

(mizz nina )
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name

(colby)
OK and whats your game
Hey baby what’s your game

(mizz nina )
OK I like to play
I I like to play

(colby)
Baby, I never seen someone with your body
you make me want get this party started
Hey baby, come I tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(mizz nina )
Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it’s all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

(colby & mizz nina )
Baby let’s get crazy
Come and lose control

(mizz nina )
You want to tear up the after party
I know you want some more

(colby)
I wanna see you with that body
Working down real low

(mizz nina )
Baby yeah Come and get it
What you what you waiting for

(colby)
Baby, I never seen someone with your body
you make me want get this party started
Hey baby, come I tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you what you waiting for

(mizz nina )
Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it’s all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for




p/s : best gak jadi Mizz Nina nie dapat di belai oleh lelaki cam 2 kan..huhuhuhu gurau je...jangan marah ye....nanti cepat tue...
TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, August 2, 2010

Where Rainbows End-Cecelia Ahern






Sekarang dalam mood Where Rainbows End penulis die Cecelia Ahern ..Nadia baru je beli jumaat lepas kat Popular, Selayang mall...memang tak de niat pon nak beli...belik punye belik so cam suke lak kan...untuk maklumat semue nie adalah novel pertama English yang Nadia miliki...khikhikhikhi saje nak test kan mane lah tau boleh layan next time leh beli lagi... dah bace sikit cam sok gak lah cite nie... nak tau cite die cam ne???

bace nie....

Rosie and Alex-best friends or soulmates???

Since childhood, Rosie and Alex have stuck by each other though thick and thin.
But they're suddenly separated whene Alex and his family move from Dublin to America. Rosie is lost without him. Then, just as she is about to join Alex in Boston, she gets life-changing news-news that will keep her at home at Ireland.

Their magikal connection remains but can their friendship survive the years and miles- as well as new relationships? And always at the bavk of Rosie's mind is whether they were meant to be more than just good friends all along. Misunderstanding, circumstances and sheer bad luck have kept them apart-until now. But will they gamble everyting-including their friendship- on true love? And what twists and surprises does fate have in store for them this time....?

ha 2 lah serba sikit pasal cite Whene Rainbows End...cam best jekan... so klw nak tau cite nie best ke tak kene tunggu lah ye Nadia bace sampai abis...huhuhuuu...Nadia raselah kan mungkin lagi 2 bulan abis lah Nadia bace buku nie...kikkikikiki...bace slow2...k nie je up date kali nie ye..klw ade paper lagi Nadia akan up date lagi tau..k..see u at next post...huhuhuu


p/s: pas nie mantop lah English i...hihiiiihi


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Aaaaaa......chooooo!

Aaaaaaaaaaaaaachooooooooooooo! hhaahaahha terbesin lah pulak...hiihihih 2 lah akibatnya klw dah lame x update blog nie...bersawang...hihihhih...klw sepuluh kali bersin came nie mau seminggu tido kat hospital nie..huhuhuhuhu jom kite bersih kan blog nie sesame nak tak???...

Ape yang Bukan Nadia malas nak update blog nie cume 2 lah 2...mase x de nak update blog nie...k lahmulai dari hari nie Nadia akan cube akan selalu update blog nie...memule Nadia nak bersihkanpatut lah kat blog nie ha....pas2 nak tukar gambar yang kat header...lepas2 nak carifollowe2 lak..hihihihihih dan macam2 lagi lah Nadia nak buat.....so ape lagi bibik ku g ambik penyapu lidi n plastik sampah, banyak nak bunag nie...huhuhuhu




p/s : nanti cantik lah blog I nie...uhuhuhuhuhu....



***********************************************************************


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^