Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, February 28, 2011

Lagu : Cuma Aku - Heliza Helmi

Hi semua Salam Satu Malaysia...

Sangat suka dengar lagu nie.. dan tetibe Nadia suka pulak dengan kegedikan nye.. hahhah memang cute lah heliza dalam video clip nie.. tetibe rase cemburu dengan mata die yang galak tu.. *tetibe kan*


ok ape lagi jom kita layan lagu nie.. memang terbaik dari Heiza lah kan..

video


Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

p/s:-hari nie tak de mood nak bekerja..hihihi.





TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, February 24, 2011

Drama Korea: Playful Kiss



Hollaa Salam Satu Malaysia!!

ok kali nie Nadia nak review mengenai drama korea pulak..Selalunya Nadia tengok drama2 terbaru korea kat viikii je.. Tetibe kali nie tergerak pulak nak buat koleksi sendiri.. Selame nie memang minat gile melayan cerita2 korea nie.. Nak beli sendiri simpan kat rumah memang jangan harap lah kan..hahaha ye lah bayangkan VCD original paling murah RM 88.99.. Memang gila lah kalau di ketahui oleh my mom mau dua minggu tak nak tegur..

ok drama pertama Nadia beli sendiri adalah Playful Kiss yang berharga RM 99.00 hahhahah.. memang gilaq lah kan.. Jangan bagi tau my mom ok kita diam2 je.. hihihi.


very sweet kan..

Sinopsis nye:-

Mase sekolah Oh Ha Ni sangat meminati Baek Seung Jo..Seung Jo seorang yang di minati di sekolahnya kerana Seung Jo kacak, pandai dan cool.. Sedangkan Si Oh Ha Ni nie seorang yang sangat lembab.. Satu hari rumah Oh Ha Ni roboh sebab ade gempa bumi di kawasan perumahan nye.. Barulah oh ha ni tahu bahawanya bapak dia dan bapak Seung Jo kawan baik sejak sekolah lagi...

Mase rumah oh ha ni roboh bapak seung jo pelawa keluarga Oh Ha Ni duduk sementara di rumahnya.. Sejak itu lah Oh Ha Ni semakin rapat dengan Seung Jo.. Sejak itu bermula lah perkara2 yang lucu berlaku diantara meraka berdua..

Ok sampai kat sini jelah ye coz Nadia belom tengok abis lagi cerita nie.. Kepada sesiapa yang nak tengok cerita nie boleh lah tgk kat viikii ye.. coz kat viikii pon ade serikata bahasa Malaysia.. Ok jom layan gambar2 die yang comel habis nie..hihihi :)


Nie lah pelakon utamanya..
Nie mase Oh Ha Ni ngan Baek Seung Jo nak pergi sekolah sesame
coz mak Seung Jo suruh pergi sesame..



Nie heroine die.. comel gile..



Nie lak die nye hore.. memang kacak versi korea lah kan..hhahha
Die nie pon ade dalam cerita boys over flower..

Nie lak peminat setia Oh Ha Ni.. Die nie pon kacak kan..


Yang kecik tu adik si Seung Jo.. Die nie memang tak suka kan Ho Ha Ni..
Tapi lelame die sayangkan Ho Ha Ni jugak tapi malu nak tunjuk kan..hahha memang cute..


p/s: Kat internet tajuk die playful kiss tapi kat cover VCD tajuk die Naughty kiss.. xoxo



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, February 22, 2011

Novel: Cucur Bawang & Kopi 'O'



Berjaya habis bace novel nie dalam mase satu hari satu malam.. start jam 8.00 pagi hingga jam 11 malam.. hahhahha.. Gile?? bagi Nadia kes nie tak de lah gile mane.. kejadian nie akan berlaku sekiranya novel itu terlalu best.. Yes Novel nie memang best beb.. memang berbaloi menghabiskan mase membace novel nie...

Walaupon ending novel nie agak Klise.. Tapi hendak sampai ke ending nye memang lain dari novel yang lain.. Nadia pon dah bosan dengan novel2 yang plot nye same saje iaitu kawin paksa.. walaupon novel nie pon melibatkan kawin paksa tapi bukan di paksa oleh mane2 pihak tapi terpaksa sebab kesalahan diri sendiri.. So memang best lah Novel nie..

ok mai Nadia cerita serba sedikat pasal novel nie..

Penulis :- Hasrudi Jawawi (Rudy Zone)
Bintang:- 4 bintang (Bagi Nadialah kan)

Sinopsis:-

Siapa sangka, cucur bawang telah mempertemukan mereka dalam satu ‘sketsa perang' di tepi jalan. Dari insiden itu mereka bagai dijodohkan untuk bersua lagi. Kerana terdesak dan kabur mata dengan gaji yang ditawarkan, Rudiana terpaksa berkahwin dengan Iskandar dalam rahsia atas dasar kerja semata-mata.

Bila sudah duduk serumah, mulalah berputik satu perasaan aneh dalam hati mereka walaupun masing-masing masih keras kepala. Namun, egois masing-masing terlalu tinggi melampaui Gunung Everest. Perkahwinan mereka hanya sekadar di atas kertas dan terus menjadi rahsia.

Kemunculan Khairulnizam membuatkan Iskandar gelisah bila kawan baiknya itu tertarik hati dengan Rudiana, isterinya yang mula dicintainya tanpa sedar itu. Mampukah Iskandar melihat isterinya menjadi kekasih kawan baiknya sendiri?


ok memang sinopsis tu Nadia copy paste je coz malas nak taip..hihihih.. Lagi pon kang Nadia cerita lebih2 kang ade pulak pihak yang marah coz membocorkan ending nye.. Kang tak pasal2 novel nie tak laku coz semua dah tau jalan ceritanya..

ok ape lagi pada sesiapa yang nak tau ape jalan cerita nye ape kate beli sendiri.. hihihi jangan marah ye..

p/s:- sekarang tengah bace novel dari penulis yang same iaitu Kau Ku Seru.. yang nie lambat sikit lah nak perhabiskan nya.. Nak tau kenape?? tungguuu...




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Padang Layang-layang Kepong..

Hi semua...

Nie adalah entry pendek dan nie adalah entry mengedik kan diri sendiri..

Ahad hari tu Nadia ngan sepupu sempat meluang kan mase melepak kat Padang Layang-Layang Kepong.. (Alah yang kat highway nak g sungai buloh tu).. So dengan gedik nye kami belari2 kat tengah padang main layang-layang.. Lantak lah kan ade yg nak kate kami nie gedizz.. dah name nye beriadah so ape lagi kene lah berlari nak keluarkan peluh.. walaupon mase tu kami pakai jeans..hahhahh

ok ape lagi jom layan gambar.. :)


Sementara tunggu angin keluar kami main buih dulu..


Si gemok muncung coz layang2 die tak naik coz tak pandai..




Filling2 jab...


Hari dah nak gelap barulah angin keluar..

ok dah tu je.. kan dah kate nie entry pendek so mane boleh panjang2 kan..hihihi..

p/s:- Internet dah slow coz dah nak habis limit.. so buat mase nie tak leh nak berblogwalking sangat.. *stress*

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, February 21, 2011

Sini Ada Hantu..



Salam Pagi Isnin Dan Salam Satu Malaysia

Hi All!!!

Dah tengok movie Sini Ada Hantu sabtu lepas.. Nadia boleh bagi 4 bintang untuk cerita nie lah weh.. Nak tau kenape?? cerita nie memang lain dari cerita yang selalu kita tengok... Jalan cerita pun agak segar.. Selalunya kita asik tengok hantu melayu je.. Yang lain nye cerita nie coz ada cerita hantu cina.. memang seram lah beb...

Yang penting dalam cerita nie tak de hantu main cak cak.. hahhahha kan dah macam boring asik tengok hantu main sorok2 kan kali nie tak de dah hantu main cak cak.. Kali nie hantu die terus keluar tunjuk kan diri.. ha ambik kau..

Cerita nie bermula bila si Ah Meng ngan si Bakri di tugaskan untuk hantar keranda yang berisi mayat datuk boss dieorang.. Mase dalam perjalanan radio dalam van diorang rosak.. so diorang nak hilangkan bosan bercerita lah pasal cerita2 hantu..Si Bakri bercerita pasal hantu pokok pisang..

Hantu pokok pisang..



Hantu pokok pisang yang menjelma sudah..

bla bla bla.. malas nak cerita lanjut pasal hantu nie coz tak berape nak ingat..ahhahha boleh? yang penting mase last2 hantu pokok pisang nie bunuh lelaki yang panggil die tu.. Tah tak tau kenepe die bunuh lelaki tu.. Motif die kurang jelas.. Atau mungkin Nadia yang tak nampak ape motif die bunuh lelaki tu.. ok abaikan.. kita pergi ke cerita yang seterusnya..

Pastu si Ah Meng kate hantu melayu tak logik sebab hantu mane boleh pegang manusia.. Tapi kalau hantu cina tak perlu pegang manusia tapi masih boleh membunuh.. Ah Meng pon mencerita hantu Nombor Ekor..




Cun kan Hantu cina nie.. Walaupon tak hodoh tapi still seram..


Hantu Nombor ekor nie mencerita mengenai 4 orang sahabat baik memuja hantu di jirat cina untuk dapatkan nombor ekor.. Kisah bermula bila mereka memuja menggunakan darah ayam di campurkan dengan darah anjing hitam...


ok kisah ke-3 pulak mengenai hantu jepun...

Mengesahkan mengenai seorang budak yang bernama yaacob dipindahkan ke sekolah baru kerana masaalah displin.. Yacoob hairan kenapa semua budak di sekolah itu takut hendak ke tandas bila hari malam.. Akhirnya yaacob dapat mengetahui sebenarnya sekolah itu adalah tapak askar jepun membunuh diri bila jepun di kabarkan kalah mase perang dunia ke-2..


Gila takut weh...

Ok tu je buat masa nie ye.. Kalau nak tau pergi lah tengok cerita nie kat wayang yang berhampiran... memang boleh layan lah kalau tengok cerita nie tak berape berat.. memang sesuai untuk semua..

Masa kami masuk hall nak tengok cerita nie.. Sungguh terkejut coz tak de orang yang nak tengok cerita nie.. Yang ada cume kami 5 orang je... tetibe terfilling yang kami nie kaye..hahhah ye lah kan satu wayang kami beli tiket..

p/s:- suka dengar lagu nie.. ~layan~

video



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, February 9, 2011

Kompilasi Novel Nostalgia




Holllaaa!!!
Salam Satu Malaysia semua..

Hari nie kebosannan melanda lagi.. Tak tau nak buat ape.. Sedangkan kerja berlambak-lambak.. So hari nie seharian menghabiskan membace novel yang dah 3 bulan Nadia beli.. Nie lah satu2 nye novel yang paling lame Nadia bace.. Selalunya satu buku Nadia boleh habiskan dalam mase 3 hari je.. Bukan cerita daam buku nie bosan tapi disebabkan buku nie adalah kompilasi 3 cerita so buku teramat lah berat.. Sampaikan kalau Nadia bace 3 jam tanpa henti tangan Nadia kebas.. hahhahha...

Kompilasi ini wajib dimiliki anda yang gemar membace novel romantis... Yes Nadia setuju dengan ayat ini.. memang berbaloi lah kalau beli dan bace buku nie.. Rase dibuai-buai oleh watak-watak nya.. Sungguh romantika de amor.. huhuhu kan ayat jiwang dah keluar... Dan Nadia tertarik dengan tempat-tempat yang cuba diketangahkan oleh penulis.. Nadia sambil bace sambil menggoogal.. hahhaha.. Tempat-tempatnya memang cantik dan same seperti ape yang di gambar kan oleh penulis...

Lepas Nadia bace novel-novel nie terus Nadia rase macam tak sabar-sabar nak jejak kan kaki ke tempat-tempat yang ada kat dalam ketiga-tiga novel nie.. Sungguh teruja... Dan Salah Satu tempat yang Nadia teringin sangat nak pergi adalah ... Istana Al-Hambra di Andalusia.


Sungguh Menarik...
Kelihatan dinding istana nie seperti bercahaya kan..







Seperti istana nie melambai-lambai...
Sungguh tak sabar nak ke sana..
Bilakah??

Huhuhuhu dah menyempang dah nie.. memula nak ceritakan pasal novel nie dah sampai ke Andalusia kita.. ok lah back to topic.. Novel nie bagi keseluruhan nye adalah terbaik.. Sesuci Cinta novel pertama amat menarik tapi bagi Nadia Anding die je membuatkan Nadia tak tidur malam coz tak puas hati.. Kenape lah die matikan hero yang Nadia suka.. Kenape die tak kawin je dengan hero yang lebih bagus.. huhuhu kepada yang tak faham ape Nadia cakap so ape lagi belilah Novel nie.. Kalau bace novel nie jangan lupa bawak tisu sekali.. so touching..

Seharum kasih... Novel kedua nye pulak pun ok.. sangat terbuai dengan perilaku sang teruna..huhuhu sorry terjiwang sudah.. Syed Redza bagi Nadia sungguh sempurna perwaktakannya.. Cinta sms yang akhirnya ke jinjang pelamin.. Kalau nak ikutkan memang dah banyak kes macam nie kan kat reality kehidupan kita.. So bagi Nadia novel nie 4 bintang.. ok lah kan satu bintang lagi buat spare..

Setulus Janji.. Novel yang nie pulak 5 bintang.. betol memang ku tak berdusta.. Sangat lah best cerita nie lagi sekali jatuh cinta dengan watak sang jejaka Ilham Faisal.. Novel ke tiga nie penuh dengan suka duka dan dugaan dalam hubungan perkahwinan.. Sungguh bergelora tapi dapat di atasi dengan rase cinta yang mendalam..(wah gitu)..

Ok dah sampai kat sini je lah ye.. kalau nak tau lebih lanjut bace lah Kompilasi Novel Nostalgia nie.. memang berbaloi..

p/s:- Sedang di buai cinta.. :)







TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, February 7, 2011

Bagai Bidadari-Tomok

Hi Salam Satu Malaysia..

4 hari cuti hari raya cina.. So pagi isnin nie datang office dengan hati yang berbunga-bunga.. huhuhu tetiba pulak kan hari isnin nie tanpa monday blues.. Rase macam Butterflies in my stomach.. hhahhah gitu.. So pagi nie mai kita dengar lagu yang mendayu-dayu nie.. lallallaa

Alah bace tajuk pon dah tahu kan Nadia nak letak lagu ape.. jom layan..

Tomok
Bagai Bidadari.. *akuKah??*


video



Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku bertanya
Jika kau tak bersama

**

Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku kan berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Ulang * & **

Kita kan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya
Hidup kita bagai di syurga

Ulang **

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku

p/s:- Adoi kacak dan bergaya kan.. huhuu jangan marah.. :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, February 1, 2011

Entry Untuk Pelajar Malaysia di Mesir..

Morning all..

Masih menggigil coz terbaca entry2 pasal kesengsaraan pelajar Malaysia di Mesir.. Sungguh sadis dan air mata nie menitis dengan sendirinya.. Yelah kan bayang kan kalau kita di tempat mereka2 semua mau meraung siang malam beb.. takut...

Ade yang kene rogol.. Aduh nie lah yang paling seram bila terbaca.. menggigil sampai rase tak terpijak dibumi.. Ya Allah selamatkan lah mereka semua.. harap ade pihak yang snaggup membawa mereka pulang ke tanah air.. Bayang kan lah perasaan ibu bapa mereka.. mesti malam2 mereka disulami mimpi ngeri...

harap mereka bersabar dan kuat kan diri mereka.. hope tak ade lah perkara yang lagi teruk menimpa mereka..



video


Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

p/s:- Sabar ye semua.. speechless.. xoxo


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^