Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, February 21, 2011

Sini Ada Hantu..



Salam Pagi Isnin Dan Salam Satu Malaysia

Hi All!!!

Dah tengok movie Sini Ada Hantu sabtu lepas.. Nadia boleh bagi 4 bintang untuk cerita nie lah weh.. Nak tau kenape?? cerita nie memang lain dari cerita yang selalu kita tengok... Jalan cerita pun agak segar.. Selalunya kita asik tengok hantu melayu je.. Yang lain nye cerita nie coz ada cerita hantu cina.. memang seram lah beb...

Yang penting dalam cerita nie tak de hantu main cak cak.. hahhahha kan dah macam boring asik tengok hantu main sorok2 kan kali nie tak de dah hantu main cak cak.. Kali nie hantu die terus keluar tunjuk kan diri.. ha ambik kau..

Cerita nie bermula bila si Ah Meng ngan si Bakri di tugaskan untuk hantar keranda yang berisi mayat datuk boss dieorang.. Mase dalam perjalanan radio dalam van diorang rosak.. so diorang nak hilangkan bosan bercerita lah pasal cerita2 hantu..Si Bakri bercerita pasal hantu pokok pisang..

Hantu pokok pisang..



Hantu pokok pisang yang menjelma sudah..

bla bla bla.. malas nak cerita lanjut pasal hantu nie coz tak berape nak ingat..ahhahha boleh? yang penting mase last2 hantu pokok pisang nie bunuh lelaki yang panggil die tu.. Tah tak tau kenepe die bunuh lelaki tu.. Motif die kurang jelas.. Atau mungkin Nadia yang tak nampak ape motif die bunuh lelaki tu.. ok abaikan.. kita pergi ke cerita yang seterusnya..

Pastu si Ah Meng kate hantu melayu tak logik sebab hantu mane boleh pegang manusia.. Tapi kalau hantu cina tak perlu pegang manusia tapi masih boleh membunuh.. Ah Meng pon mencerita hantu Nombor Ekor..




Cun kan Hantu cina nie.. Walaupon tak hodoh tapi still seram..


Hantu Nombor ekor nie mencerita mengenai 4 orang sahabat baik memuja hantu di jirat cina untuk dapatkan nombor ekor.. Kisah bermula bila mereka memuja menggunakan darah ayam di campurkan dengan darah anjing hitam...


ok kisah ke-3 pulak mengenai hantu jepun...

Mengesahkan mengenai seorang budak yang bernama yaacob dipindahkan ke sekolah baru kerana masaalah displin.. Yacoob hairan kenapa semua budak di sekolah itu takut hendak ke tandas bila hari malam.. Akhirnya yaacob dapat mengetahui sebenarnya sekolah itu adalah tapak askar jepun membunuh diri bila jepun di kabarkan kalah mase perang dunia ke-2..


Gila takut weh...

Ok tu je buat masa nie ye.. Kalau nak tau pergi lah tengok cerita nie kat wayang yang berhampiran... memang boleh layan lah kalau tengok cerita nie tak berape berat.. memang sesuai untuk semua..

Masa kami masuk hall nak tengok cerita nie.. Sungguh terkejut coz tak de orang yang nak tengok cerita nie.. Yang ada cume kami 5 orang je... tetibe terfilling yang kami nie kaye..hahhah ye lah kan satu wayang kami beli tiket..

p/s:- suka dengar lagu nie.. ~layan~

video



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment