Jangan Lupe Follow tau!!!

Friday, July 29, 2011

Malaysia vs Singapura


Assalamualaikum semua..

eam pagi nie cuaca agak mendung.. semendung mood Nadia.. coz harimau malaya kalah semalam.. huuhuhu serious memang Nadia geram gile bile Malaysia kalah semalam.. tapi ape pon Nadia gembire coz pemain-pemain Malaysia bermain dengan bersungguh2 sehingga ke saat-saat terakhir..

ok lah Nadia malas nak ulas panjang lebar kang ade lak yang bengang pulak.. huhuhuhu... Ape2 pon Nadia nak ucapkan tahniah kepada Harimau Malaya coz berjaya sehingga ke tahap ini.. semoga team Harimau Malaya akan bangkit lagi dan terus berjaya.. huhuhuhu..

Walaupon Harimau Malaya kalah kami akan sokong Harimau Malaya sehingga ke titik akhir.. Malaysia Tanah Tumpah Darahku!!!!

p/s:- I'm proud to be Malaysian..


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, July 22, 2011

Movie : Flat 3A


Assalamualaikum semua..

Semalam Nadia sempat melesapkan diri dari office coz kebosanan.. hahhahha melulau sampai ke panggung wayang Nadia semalam.. Memandangkan sepupu Nadia pon kebosanan duduk kat rumah coz cuti tak bersebab tu yang timbul ilham gile nak pergi tengok wayang mase berkerja.. hihihihi.. Sampai-sampai wayang terus matikan bery-bery coz takut boss call.. hahhahhah..

Yang menjadikan cerita nie bertambah seramnye adalah kerana dalam wayang tu Nadia ngan sepupu Nadia je ade.. ape kes.. lagi seram lah kan.. so kami berpakat duduk kat tepi pintu masuk je.. coz takut cerita nie seram.. so kalau ade part yg terlampau seram senang kami nak cabut lari.. hahhhahaha..

ok mai Nadia ceritakan serba sedikit cerita nie.. Cerita nie megesahkan fikah( Intan Ladyana) yang selalu di kacau dengan roh seorang budak bernama fatin.. die kene kacau pun bermula bila die dengan kawan sekerja die pindah kerumah baru... Alasan die pindah keluar dari rumah lame pulak coz rumah tu jauh dari kilang dan juga coz si fikah nie dah gugurkan anak luar nikah die ngan boyfriend die (Anas) kat rumah lame tu.. so konon2 macam nak mulakan hidup baru lah..

Tapikan kan kalau Nadia lah kan memanglah tak akan pindah masuk ke rumah tu coz rumah tu memang lah menyeramkan.. tengok banggunan flat tu pun membuatkan Nadia seram sejuk.. hihihihi.. Rumah yang dieorang nak pindah masuk tu pulak adalah bekas milik seorang dukun yang bernama kang suman.. memang rumah nie telah dicop berhantu oleh penduduk kat flat 3A nie.. Pada mase yang same penduduk-penduduk kat situ memang telah digemparkan oleh kehilangan budak yang bernama fatin..

So cerita nie macam si fatin tu mintak tolonglah coz roh dia tak tenteram setelah dibunuh dan ditanam kat dalam pasu bunga kat rumah kang suman tu.. hiihihihi Nadia dah tercerita ending die lah pulak.. hihihihi.. ok lah sampai kat sini je lah ye Nadia nak bercerita pasal cerita nie.. hihihihi.. Coz memang tak rugi kot tengok cerita nie..

p/s:- semalam pon sempat tengok game Malaysia Lwn Chelsea.. 0-1... ape makna nye tu.. adakah pemain Malaysia makin bagus kualiti nye atau pemain2 Chelsea terlebih makan nasi lemak?? hihihihihi..

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, July 21, 2011

K-pop : Hello Hello - FT Island

Assalamualaikum Semua..

Hari nie tak de mood sangat.. eam rase macam nak demam.. huhuhuhu sebab terlebih makan durian ngan rambutan ar nie.. Tapi bagi Nadia lah kan kalau musim buah-buahan tapi kalau tak demam memang tak sah.. hihihihi.. nie semua bahana sebab makan, macam tak pernah jumpe buah2 nie semua..

Ok Nadia rase macam dah lame gile tak post pasal Korean movie kan kalau tak dulu rase macam blog nie adalah milik sang pemuje Korean habis-habisan.. huhuhuhu ok sekarang Nadia nak kongsi lagu baru yang Nadia agak suke dengar bile stress.. memang layan lah kalau dengar lagu nie..

Lagu nie lagu agak baru dari FT Island.. Nadia tau sape yang suke k-pop secara automatic akan kenal group yang best nie kan.. Nadia rase lah kan lagu nie keluar dalam bulan may 2011 ari tu.. So mai kite layan lagu nie.. Nadia sediakan sekali lyric die mane lah tau ade yg nak ber karaoke ke kan..




Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye

Mariya saranghandan mariya mot ineundan mariya
Dashi doraoran mariya
Aniya ije waso igon aniya nowa na jongmal saranghaetjana

Nobody Nobody Nobody No one no bakken opso
Shimnyoni jimnado gangsani byonhaedo no bakken opso
Baboya nal boran mariya onuldo norul hyanghae sorichyo

Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan hello hello oh non goodbye goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya

Mariya bodo shiptan mariya mot bonaendan mariya
Jebal gaji mallan mariya
Aniya ibyoriran marun aniya nowa na ajik saranghajana

Annyongira maramyo dagawatta
Sarangiran mallo nal baboro mandurotta
Hamkkehan shiganun nol mot itgen mandurootta gurigo ttonagatta
Nobakke omnun naege non tto darun annyongul malhanda

Gojitmal nal bogo marhaebwa jongmal nal ttonal goran marini

Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan hello hello oh non goodbye goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya

Everybody say La La La
Everybody say Ha Ha Ha
Everybody say Ta Ta Ta
Everybody say Hello Hello Hello
Naega nol burul ttaen Hello niga nal burul ttaen Goodbye
Uri soro darun sulpun insamal

Saranganikka Hello Hello andwae Goodbye Goodbye
Jaburyogo hamyon morojinun naye sarang
Nan Hello Hello oh non Goodbye Goodbye
Onuldo wechinun nol burunun insamal

Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan Hello Hello oh non Goodbye Goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya


p/s:- bulan nie tak dapat beli movie korea baru coz dah nak raye so kene saving nak beli baju raye adik-adik ku.. eam tapi tak pe mai lah kite berdoa agar dapat duit raye dari company so boleh lah beli movie korea baru.. huhuhuhu..




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, July 20, 2011

Ladybird


Hi semua Salam 1Malaysia..

Bangun pagi nie terus makan rambutan.. hihihihi biase lah kan kalau dah start musim buah nie.. breakfast ke lunch ke event dinner mesti nak kene start dengan makan buahan tempatan nie kan.. hihihih kalau tak asik apple lah anggur lah.. western lah kan.. hihihihihi..

Ok actually Nadia bukan nak cerita pasal rambutan tapi pasal Ladybird.. Bukan ape mase melangkah turun dari motor Nadia nyaris2 nak terpijak si Ladybird nie.. Nasib baik penglihatan Nadia berada di tahap kepujian kalau tak memang dah arwah dah ladybird tu.. hihihihi..


Okey ini adalah gambar perhiasan saje..
Coz tadi tak sempat nak capture.

Mase Nadia ternampak Ladybird tu kan terus Nadia terdetik..

"ish dah lame gile tak nampak ladybird nie.. ingatkan dah pupus.. "

Betul.. memang dah lame gile Nadia tak nampak Ladybird nie.. kalau tak dulu mase sekolah setiap pagi jumpe Ladybird nie lepak kat pokok bunga kat laman.. tapi sejak duduk KL nie.. memang tak lah kan.. walaupun rumah kat sini ade jugak pokok bunga.. kenape ek.. Ladybird tak boleh hidup ke kat KL nie.. hihihihi.. tak logik lah pulak.. Atau pun Nadia yg tak bernasib baik untuk bertembung dengan si ladybird nie..

Ingat lagi mase sekolah rendah.. Nadia ngan kembar Nadia kalau on the way nak g sekolah nampak Ladybird nie, kite orang berebut nak tangkap.. dah tangkap bukan nak buat ape pon just suke tengok die merayap kat telapak tangan.. memang tak de motif pon perebutan kami tu.. cume akan menyebabkan sape yg tak dapat tu akan mungcung sepanjang perjalanan ke sekolah..hihihihi..



p/s :- eam pagi nie my twin gerak ke jakarta.. eam bosan doh seminggu pulak tu die pegi.. ^.^'


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, July 12, 2011

Movie: Transfomers Dark Of The Moon


Hi semua setelah lame tak ber hang out with my twin.. So kami ber setuju utk pergi Times Square.. hahhahha ayat nak formal.. hihihih ape lagi kan dah memandangkan sekarang org sedang sebuk bercerita pasal transformers so kami pon mengedikkan diri nak tengok cerita nie.. In 3D lagi kami tengok tau.. sebenarnya bukan nak cerita pasal movie nie sangat pon tapi nak bercerita pasal panggung wayang kat Times Square.. hihihihihi..

Mase kami beli tiket kat counter Nadia tak perasan pon kami dapat hall berape sehinggalah lagi 30 minit tergerak nak lepak awal kat depan pintu masuk wayang.. Tertibe tengok tiket.. hall kami hall max.. mengelabah kucing kami seketike.. Rupe2 nye hall max nie kat tingkat 10...

Sampai2 kat tingkat 10 lagi lah kami terperanjat coz selame nie tak tau pon kewujudan hall max nie.. tapi sumpah Nadia cakap hall die memang super bigger beb.. n super gempaq.. memang besar gile screen die.. Memang kagumlah seketika.. hihihihi..

ha nie lah hall die.. besar gile kan.. Nie pon Nadia capture
separuh je.. cozz pakai bb je.. hihihi

Nie pulak untuk mengedik.. gambar nie
terpaksa die gelapkan coz muke berminyak..
hihihihihi :P

Amacam besar tak hall die.. memang besar sehinggalah mase Nadia jalan kat depan screen depan die tu rase gayat gile coz kat susur jalan tu macam ade jurang yang sangat tinggi.. hihihihi...

Ok cukup cerita pasal hall die mai Nak cerita pasal movie nye pulak ye.. memang best lah aksi2 nye kan.. sungguh gempak.. dan 3D die memang best.. Nadia rase kalau tenguk Transformers nie tapi tenguk wayang biase memang tak best kot.. Sungguh berbaloi lah kalau tenguk cerita nie in 3D..

tapi yang memuskilkan Nadia.. cerita nie best tapi si syawal my nephew boleh die tertidur.. hahhhhaha.. mungkin die terlalu kusyuk tenguk sampai tertidur.. Ok lah sampai disini aje ye cerita kite.. hihihihi..

p/s :- tak sabar nak tunggu Malaysia nie buat panggung untuk 4D.. Agak2 korang tahun berapelah kan wayang 4D akan wujud kat Malaysia..hihihi..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, July 1, 2011

Entry tak bertajuk..

Gambar nie pon tak bermotif..
hi Semua..

Salam Jumaat yang mulia..

ok entry nie memang tak nampak kemotifan.. coz tuan blog nie sekarang dalam ke blur an yang sangat melampau.. hihihihi.. disebabkan hari nie adalah hari pertama start keje kembali dan hari nie banyak bende nak di uruskan... terutama sekali nak bodek kat boss nak mintak cuti panjang lagi.. hihihihihi...

agak2 korang lah kan boss I nak kasi ke tak?? tapi sebenarnya Nadia dah post email kat die.. dengan memberi kate2 yang sangat manis.. dengan harapan die akan pengsan dan terus kate

"Ye Nadia awak boleh sambung cuti lagi seminggu.."

jangan nie pulak ayat die..hahhahha...

" Ye Nadia awak boleh sambung cuti seminggu dan jangan datang2 lagi.."

tak ke mengundang nahas untuk kami sekeluarga.. hahhahha coz Nadia akan menjadi peganggur lagi.. hahhhahha...

p/s:- Dan Nadia sedang membodek boss untuk mintak gaji awal.. hahhha.. doa kan Nadia dapat ye..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^