Jangan Lupe Follow tau!!!

Saturday, September 10, 2011

Hari Raye ke-3

Hi Semua.. Masih dalam mood raye kan..

So kesempatan ini Nadia nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin jika sepanjang penulisan Nadia dalam blog Nadia nie ade yang tersinggung ke tersentap ke.. Ape-ape je lah perasaan yang tak enak so Nadia menyusun sepuluh jari memohon kemaafan.

Ok kali nie Nadia nak berkongsi pengalaman ngan u all ape yang Nadia buat pada syawal ke-3.. Memandangkan kami tak de family lain kat KL so kami pon mendakilah ulu yam utk menghabiskan mase kami..

Oh raye ke-2 kami sempat menghabiskan mase kami seharian kat rumah pak cik Nadia punya abg kat jalan ipoh... eam rumah die sememangnye unik coz rumah die lah satu2 nye rumah yang mengekalkan seri bina tradisional(binaan asal) sejak dibina iaitu sebelom kedatangan jepun ke tanah melayu.. Kalau pergi rumah die mesti keluar cerita hantu.. coz rumah die seram kot.. Makcik Nadia kate kat belah dapur lame die dulu ade perigi yang digunakan tentera jepun untuk potong kepala... eam ye atau tak kami tak tau.. yang pasti kami adik beradik sepupu sepapat memang takut kalau g rumah die.. hahahahaha..

ok back to cerita asal ye.. cerita kami ke ulu yam.. hahahhah... Kalau ikutkan memang setiap tahun kalau raye memang tak sah kalau kami tak kesane coz tak de tempat lain nak g.. lepak kat rumah pon bosan so naik ulu yam lah jawap nye... ok mai layan gambar2 yang sempat kami snap..

Nie mase kami baru sampai.. Masing-masing sedang berusaha untuk meyusuaikan suhu air ngan suhu badan.. sejuk kot mase nie.. bayangkan lah kami sampai pukul 11 tapi masih kosong kawasan nie kalau selalunye memang tak dpt port baik punye.. pukul 2 petang pon kami masih menggigil kat dlm tu..

Nie pulak... kami membuat perbincangan meja bulat.. coz air terlalu sejuk so kami tak terdaya nak berenang-renang..hahahhah.. Kami berbincang ape nak buat sepanjang cuti raye.. huhuhuhu

Kami 4 beradik menikmati air terjun ulu yam yang sejuk teramat sangat...

ok lah sampai kat sini je dulu entry Nadia.. Nanti Nadia sambung lagi ape kami buat pada hari raye ke-4.. hahahhahha... bye bye...

p/s:- sepanjang raye nie.. Nadia gile makan tart nenas.. hahhahhah sekali makan lebih dari sepuluh biji kot.. tetibe Nadia jadi hantu tart nenas.. kalau dulu nampak tart nenas je dah muak tapi sekarang......

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, September 7, 2011

Air Mata di Pagi Syawal

Hi semua..

Tajuk kali nie agak over kan..huuhuhuhu.. Walaupon agak lambat entry kali nie tapi Nadia nak post jugak pasal raye nie.. yelah kan semua orang excited bile cerite pasal raye kan.. Raye kali nie kami sekeluarga sambut dalam keadaan kecil-kecilan je.. hahahhha bayangkan lah dengan Nadia yang masih mengganggur so ape lagi kan tahun nie baju raye sehelai je lah..hahhah

ok mai kite layan gambar raye keluarga Nadia.. yang kami sambut di Kuala Lumpur je.. Tanpe jiran sebelah menyebelah.. yelah semua jiran dah balik kampung.. yang tinggal cuma family Nadia je lah kat sini...huhuhuhuhu.. kalau ikutkan memang setiap tahun macam nie.. pagi raye je sunyi sepi kejiranan.. huhuhuhuhu...


Nie mase bermintak ampun..
Ape lagi drama air mata lah kan mase nie..

Nie pulak mase mengepou duit raye dari org yg bekerja..
so Nadia yg tak bekerja nie menyorok kat dapur ar..
huhuhuhuh

nie pulak mase nak bergambar..
yang telah memyebabkan tuan kamera mengamuk coz gambar banyak snap tapi tak berguna.. hihihihihi


ok sampai kat sini je dulu ye.. Nanti Nadia tambah entry lagi ape aktiviti raye kami di bandar kuala lumpur..hahhahhahha... Nak tau kami kemane tunggu ye entry lain..

p/s:- kenape ye Nadia tgk kat fb gambar raye kwn2 Nadia mase mintak ampun dieorg tak de drama air mate pon... hahhahhahah tapi family Nadia punya drama air mate di pagi syawal nak dekat 2 jam..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, August 3, 2011

Selamat Berpuasa!!!!



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, July 29, 2011

Malaysia vs Singapura


Assalamualaikum semua..

eam pagi nie cuaca agak mendung.. semendung mood Nadia.. coz harimau malaya kalah semalam.. huuhuhu serious memang Nadia geram gile bile Malaysia kalah semalam.. tapi ape pon Nadia gembire coz pemain-pemain Malaysia bermain dengan bersungguh2 sehingga ke saat-saat terakhir..

ok lah Nadia malas nak ulas panjang lebar kang ade lak yang bengang pulak.. huhuhuhu... Ape2 pon Nadia nak ucapkan tahniah kepada Harimau Malaya coz berjaya sehingga ke tahap ini.. semoga team Harimau Malaya akan bangkit lagi dan terus berjaya.. huhuhuhu..

Walaupon Harimau Malaya kalah kami akan sokong Harimau Malaya sehingga ke titik akhir.. Malaysia Tanah Tumpah Darahku!!!!

p/s:- I'm proud to be Malaysian..


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, July 22, 2011

Movie : Flat 3A


Assalamualaikum semua..

Semalam Nadia sempat melesapkan diri dari office coz kebosanan.. hahhahha melulau sampai ke panggung wayang Nadia semalam.. Memandangkan sepupu Nadia pon kebosanan duduk kat rumah coz cuti tak bersebab tu yang timbul ilham gile nak pergi tengok wayang mase berkerja.. hihihihi.. Sampai-sampai wayang terus matikan bery-bery coz takut boss call.. hahhahhah..

Yang menjadikan cerita nie bertambah seramnye adalah kerana dalam wayang tu Nadia ngan sepupu Nadia je ade.. ape kes.. lagi seram lah kan.. so kami berpakat duduk kat tepi pintu masuk je.. coz takut cerita nie seram.. so kalau ade part yg terlampau seram senang kami nak cabut lari.. hahhhahaha..

ok mai Nadia ceritakan serba sedikit cerita nie.. Cerita nie megesahkan fikah( Intan Ladyana) yang selalu di kacau dengan roh seorang budak bernama fatin.. die kene kacau pun bermula bila die dengan kawan sekerja die pindah kerumah baru... Alasan die pindah keluar dari rumah lame pulak coz rumah tu jauh dari kilang dan juga coz si fikah nie dah gugurkan anak luar nikah die ngan boyfriend die (Anas) kat rumah lame tu.. so konon2 macam nak mulakan hidup baru lah..

Tapikan kan kalau Nadia lah kan memanglah tak akan pindah masuk ke rumah tu coz rumah tu memang lah menyeramkan.. tengok banggunan flat tu pun membuatkan Nadia seram sejuk.. hihihihi.. Rumah yang dieorang nak pindah masuk tu pulak adalah bekas milik seorang dukun yang bernama kang suman.. memang rumah nie telah dicop berhantu oleh penduduk kat flat 3A nie.. Pada mase yang same penduduk-penduduk kat situ memang telah digemparkan oleh kehilangan budak yang bernama fatin..

So cerita nie macam si fatin tu mintak tolonglah coz roh dia tak tenteram setelah dibunuh dan ditanam kat dalam pasu bunga kat rumah kang suman tu.. hiihihihi Nadia dah tercerita ending die lah pulak.. hihihihi.. ok lah sampai kat sini je lah ye Nadia nak bercerita pasal cerita nie.. hihihihi.. Coz memang tak rugi kot tengok cerita nie..

p/s:- semalam pon sempat tengok game Malaysia Lwn Chelsea.. 0-1... ape makna nye tu.. adakah pemain Malaysia makin bagus kualiti nye atau pemain2 Chelsea terlebih makan nasi lemak?? hihihihihi..

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, July 21, 2011

K-pop : Hello Hello - FT Island

Assalamualaikum Semua..

Hari nie tak de mood sangat.. eam rase macam nak demam.. huhuhuhu sebab terlebih makan durian ngan rambutan ar nie.. Tapi bagi Nadia lah kan kalau musim buah-buahan tapi kalau tak demam memang tak sah.. hihihihi.. nie semua bahana sebab makan, macam tak pernah jumpe buah2 nie semua..

Ok Nadia rase macam dah lame gile tak post pasal Korean movie kan kalau tak dulu rase macam blog nie adalah milik sang pemuje Korean habis-habisan.. huhuhuhu ok sekarang Nadia nak kongsi lagu baru yang Nadia agak suke dengar bile stress.. memang layan lah kalau dengar lagu nie..

Lagu nie lagu agak baru dari FT Island.. Nadia tau sape yang suke k-pop secara automatic akan kenal group yang best nie kan.. Nadia rase lah kan lagu nie keluar dalam bulan may 2011 ari tu.. So mai kite layan lagu nie.. Nadia sediakan sekali lyric die mane lah tau ade yg nak ber karaoke ke kan..




Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye

Mariya saranghandan mariya mot ineundan mariya
Dashi doraoran mariya
Aniya ije waso igon aniya nowa na jongmal saranghaetjana

Nobody Nobody Nobody No one no bakken opso
Shimnyoni jimnado gangsani byonhaedo no bakken opso
Baboya nal boran mariya onuldo norul hyanghae sorichyo

Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan hello hello oh non goodbye goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya

Mariya bodo shiptan mariya mot bonaendan mariya
Jebal gaji mallan mariya
Aniya ibyoriran marun aniya nowa na ajik saranghajana

Annyongira maramyo dagawatta
Sarangiran mallo nal baboro mandurotta
Hamkkehan shiganun nol mot itgen mandurootta gurigo ttonagatta
Nobakke omnun naege non tto darun annyongul malhanda

Gojitmal nal bogo marhaebwa jongmal nal ttonal goran marini

Anyeongirang mal Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan hello hello oh non goodbye goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya

Everybody say La La La
Everybody say Ha Ha Ha
Everybody say Ta Ta Ta
Everybody say Hello Hello Hello
Naega nol burul ttaen Hello niga nal burul ttaen Goodbye
Uri soro darun sulpun insamal

Saranganikka Hello Hello andwae Goodbye Goodbye
Jaburyogo hamyon morojinun naye sarang
Nan Hello Hello oh non Goodbye Goodbye
Onuldo wechinun nol burunun insamal

Hello Hello ijen Goodbye Goodbye
Ijuryogo jakku aerul ssodo guge andwae
Nan Hello Hello oh non Goodbye Goodbye
Ajik kkaji norul saranghandan mariya


p/s:- bulan nie tak dapat beli movie korea baru coz dah nak raye so kene saving nak beli baju raye adik-adik ku.. eam tapi tak pe mai lah kite berdoa agar dapat duit raye dari company so boleh lah beli movie korea baru.. huhuhuhu..




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, July 20, 2011

Ladybird


Hi semua Salam 1Malaysia..

Bangun pagi nie terus makan rambutan.. hihihihi biase lah kan kalau dah start musim buah nie.. breakfast ke lunch ke event dinner mesti nak kene start dengan makan buahan tempatan nie kan.. hihihih kalau tak asik apple lah anggur lah.. western lah kan.. hihihihihi..

Ok actually Nadia bukan nak cerita pasal rambutan tapi pasal Ladybird.. Bukan ape mase melangkah turun dari motor Nadia nyaris2 nak terpijak si Ladybird nie.. Nasib baik penglihatan Nadia berada di tahap kepujian kalau tak memang dah arwah dah ladybird tu.. hihihihi..


Okey ini adalah gambar perhiasan saje..
Coz tadi tak sempat nak capture.

Mase Nadia ternampak Ladybird tu kan terus Nadia terdetik..

"ish dah lame gile tak nampak ladybird nie.. ingatkan dah pupus.. "

Betul.. memang dah lame gile Nadia tak nampak Ladybird nie.. kalau tak dulu mase sekolah setiap pagi jumpe Ladybird nie lepak kat pokok bunga kat laman.. tapi sejak duduk KL nie.. memang tak lah kan.. walaupun rumah kat sini ade jugak pokok bunga.. kenape ek.. Ladybird tak boleh hidup ke kat KL nie.. hihihihi.. tak logik lah pulak.. Atau pun Nadia yg tak bernasib baik untuk bertembung dengan si ladybird nie..

Ingat lagi mase sekolah rendah.. Nadia ngan kembar Nadia kalau on the way nak g sekolah nampak Ladybird nie, kite orang berebut nak tangkap.. dah tangkap bukan nak buat ape pon just suke tengok die merayap kat telapak tangan.. memang tak de motif pon perebutan kami tu.. cume akan menyebabkan sape yg tak dapat tu akan mungcung sepanjang perjalanan ke sekolah..hihihihi..



p/s :- eam pagi nie my twin gerak ke jakarta.. eam bosan doh seminggu pulak tu die pegi.. ^.^'


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, July 12, 2011

Movie: Transfomers Dark Of The Moon


Hi semua setelah lame tak ber hang out with my twin.. So kami ber setuju utk pergi Times Square.. hahhahha ayat nak formal.. hihihih ape lagi kan dah memandangkan sekarang org sedang sebuk bercerita pasal transformers so kami pon mengedikkan diri nak tengok cerita nie.. In 3D lagi kami tengok tau.. sebenarnya bukan nak cerita pasal movie nie sangat pon tapi nak bercerita pasal panggung wayang kat Times Square.. hihihihihi..

Mase kami beli tiket kat counter Nadia tak perasan pon kami dapat hall berape sehinggalah lagi 30 minit tergerak nak lepak awal kat depan pintu masuk wayang.. Tertibe tengok tiket.. hall kami hall max.. mengelabah kucing kami seketike.. Rupe2 nye hall max nie kat tingkat 10...

Sampai2 kat tingkat 10 lagi lah kami terperanjat coz selame nie tak tau pon kewujudan hall max nie.. tapi sumpah Nadia cakap hall die memang super bigger beb.. n super gempaq.. memang besar gile screen die.. Memang kagumlah seketika.. hihihihi..

ha nie lah hall die.. besar gile kan.. Nie pon Nadia capture
separuh je.. cozz pakai bb je.. hihihi

Nie pulak untuk mengedik.. gambar nie
terpaksa die gelapkan coz muke berminyak..
hihihihihi :P

Amacam besar tak hall die.. memang besar sehinggalah mase Nadia jalan kat depan screen depan die tu rase gayat gile coz kat susur jalan tu macam ade jurang yang sangat tinggi.. hihihihi...

Ok cukup cerita pasal hall die mai Nak cerita pasal movie nye pulak ye.. memang best lah aksi2 nye kan.. sungguh gempak.. dan 3D die memang best.. Nadia rase kalau tenguk Transformers nie tapi tenguk wayang biase memang tak best kot.. Sungguh berbaloi lah kalau tenguk cerita nie in 3D..

tapi yang memuskilkan Nadia.. cerita nie best tapi si syawal my nephew boleh die tertidur.. hahhhhaha.. mungkin die terlalu kusyuk tenguk sampai tertidur.. Ok lah sampai disini aje ye cerita kite.. hihihihi..

p/s :- tak sabar nak tunggu Malaysia nie buat panggung untuk 4D.. Agak2 korang tahun berapelah kan wayang 4D akan wujud kat Malaysia..hihihi..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, July 1, 2011

Entry tak bertajuk..

Gambar nie pon tak bermotif..
hi Semua..

Salam Jumaat yang mulia..

ok entry nie memang tak nampak kemotifan.. coz tuan blog nie sekarang dalam ke blur an yang sangat melampau.. hihihihi.. disebabkan hari nie adalah hari pertama start keje kembali dan hari nie banyak bende nak di uruskan... terutama sekali nak bodek kat boss nak mintak cuti panjang lagi.. hihihihihi...

agak2 korang lah kan boss I nak kasi ke tak?? tapi sebenarnya Nadia dah post email kat die.. dengan memberi kate2 yang sangat manis.. dengan harapan die akan pengsan dan terus kate

"Ye Nadia awak boleh sambung cuti lagi seminggu.."

jangan nie pulak ayat die..hahhahha...

" Ye Nadia awak boleh sambung cuti seminggu dan jangan datang2 lagi.."

tak ke mengundang nahas untuk kami sekeluarga.. hahhahha coz Nadia akan menjadi peganggur lagi.. hahhhahha...

p/s:- Dan Nadia sedang membodek boss untuk mintak gaji awal.. hahhha.. doa kan Nadia dapat ye..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, June 8, 2011

Movie : X-Man First Class


hi Semua...

Isnin lepas lepas habis pergi interview kat Plaza Central terus ambik monorail pergi Times... Pergi bukan nak buat ape pon memang tak rancang nak tengok movie.. konon nak g times nak makan frutti tutti tetibe terpesong pulak tujuaan nya.. Tapi Nadia rase memang berbaloi lah walaupon terpesong tujuaan pon.. hihihihi..

Kalau suruh bagi bintang Nadia akan bagi 9/10... memang terbaik lah Nadia cakap.. Bayangkan Nadia tengok cerita Nur Kasih tak menangis tapi tengok X-Man boleh menangis.. hahhahahah.. ok mai Nadia cerita serba sedikit pasal X-Man First Class nie..

X-Man First Class nie menceritakan macam mane Charles Xavier dengan Erik Lensherr dapat name Professor-X ngan Magneto... Dan juga bermulanya perbalahan diantara Professor-X dengan Magneto.. Sebelum dieorang menjadi musuh dieorang nie merupakan kawan baik yang bersama2 mengumpulkan mutan mutan yang lain untuk mematah serangan perang dunia ke-3.. tapi setelah mereka berjaya mengelakan perang dunia ke-3 barulah dieorang tahu bahawa mereka mempunyai matlamat yang berbeza..

Eam sampai nie jelah Nadia dapat jelaskan serba sedikit.. coz kalau cerita dari mula sampai habis mau muntah hijau Nadia nak menaip..hihihihihih.. Tapi betul lah cerita nie memang best tau.. ade gelak ketawa ade kisah sedih, memang cukup lah dalam cerita nie.. Tetibe Nadia tak sabar nak tunggu sambungan cerita nie.. Kalau ade lah kan.. hihihihi..

ok bye.. chow chin chi... jumpa lagi di lain entry.. hahahahha dah macam pantun dua kerat dah nie..

p/s :- dah pergi 2 interview tapi satu pon tak tau dapat ke tak.. *kecewa* :(



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, May 31, 2011

Penantian Satu Penyiksaan


hahhahhaha tajuk tak tahan kan.. hihihihih..

Nak tau ape yang Nadia nantikan sampai menjadi penyiksaan jiwa raga? hahhahah biaselah dah hujung2 bulan nie nak tunggu ape lagi kan.. semestinyalah Nadia sedang menantikan gaji..hhahahha.. berdebar2 nak tunggu penyerahan gaji untuk bulan nie.. bayangkan lah Nadia hanya masuk office seminggu je.. selebihnya Nadia banyak menghabiskan mase kat rumah..

Agak2 lah kan boss Nadia nak bagi gaji full ke atau 1/2 ke atau 1/4 ke.. eam memang berdebar2.. eam Nadia harap2 lah kan boss Nadia bagi 2 bulan gaji..hahhahah.. kalau lah boss Nadia bagi 2 bulan gaji full mau meloncat Nadia.. happy jugak kan kalau dapat 2 bulan gaji.. hihihih.. tapi tu lah motif? boss nak bagi gaji 2 bulan..hihihihihi..

Tapi tulah Nadia tak lah harap sangat nak dapat gaji 2bulan sekali gus dapat sebulan full pon ok gak.. hahhaha.. jangan die bagi RM200.00 je sudah mati kutu teman kalau macam tu.. dah lah banyak projek nak buat bulan depan.. eam tapi tulah malas nak fikir.. hhihihihihi.. tapi malas2 nak fikir pon sebenarnya terfikir jugak.. eam hentah lah labu.. ok lah nak chow dulu.. Nadia nak berBW jab.. :)

p/s:- sekarang tengah gile2 main sudoku.. dulu gile jugak main sudoku nie sekarang lagi teruk coz dah sampai level gile2..hahhahhahha


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, May 30, 2011

Entry Pertama Setelah Lame Menyepi....

Hi Semua..

Rindu gile kat blog ku nie.. Memang lame gile tak dapat mengup-date blog nie.. bukan malas ye tapi Nadia tak de kesempatan nak mengunakan laptop nie.. hihihihi so untuk permulaan Nadia kene lah merajinkan diri untuk berblog-walking kembali.. hihihihi..

ok Nadia nak berblog-walking jab.. so kepada sesiapa yang masuk ke blog Nadia secara tak sengaje dan meninggalkan jejaknya Nadia nak ucapkan terima kasih lah bebanyaknya.. Sekurang2 nya tak lah bersawang sangat blog Nadia nie.. hihihihi

p/s:- Eam dapat tau pujaan hatiku dah melanjutkan pelajaran ke US... Tu pun dapat tau dari bakal mak mertua ku je.. hahhhahha sedih but still gembira.. *motif?*

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, May 11, 2011

Novel : Cinta Aku Seadanya


Hi All...
Salam 1Malaysia..

Eam entry pasal novel menyusul lagi..hihihihi bulan nie tengah ketagih nak bace novel lah pulak kan.. hihihihi ok novel nie dah 2-3 hari Nadia habis bace.. baru hari nie nak bercerita pasal novel nie.. bukan ape macam malas nak menaip kan.. hihihihi.. Ok mai Nadia ceritakan pasal novel nie serba sedikit ye..

Tajuk : Cinta Aku Seadanya..
Penulis : Murni Aqila
Harga : RM 19.90
Penerbitan : Alaf 21

Sinopsis:-

ANDAI manusia bisa memilih, tidak mungkin ada yang mahu dilahirkan serba kekurangan, apatah lagi penuh kecelaan. Akan tetapi, mana mungkin itu terjadi. Kuasa ALLAH membataskan segalanya. Kerana itu, Syifa menerima segala ketentuan ILAHI dengan penuh redha. Dipujuknya hati setiap kali dicaci hanya kerana mempunyai tanda lahir di pipi. Apa pun bagi Nafisah, Syifa adalah anugerah istimewa dari TUHAN dengan kelebihan tersendiri hingga dia berhajat menyunting Syifa untuk dijadikan isteri buat anaknya, Muszahri. Dan Syifa, nyata terkejut dengan keputusan Muszahri yang sudi menerimanya.

Duka dan malang datang bertimpa. Entah apa silapnya, Muszahri langsung tidak menyentuhnya selepas mereka diijabkabulkan. Luna, gadis yang memuja Muszahri pula tidak jemu-jemu cuba meruntuhkan istana cintanya. Malah kakak kandungnya sendiri, Zahra sering mencurah bicara berbisa mencacinya. Syifa kelelahan. Kalau bahagia bukan tercipta untuknya, apalah daya. Mungkin itu sudah takdirnya... dipandang tanpa hati, mencintai tanpa dicintai.

***********************************

Comment Nadia lepas bace nie adalah.. sungguh hebat penangan nye..hahhahha mau tak nye siap kene bace dalam bilik sengsorang coz air mate asik nak melelih je..hahhhah.. ye lah kan kang bace depan orang ramai mau ade yang kene gelak..hahhahha.. tapi memang best lah layan novel nie.. hihihihi..

Selalunya kita asik bace novel yang semestinya watak heroin nye cantik, menarik, tertarik dan macam2 lagi.. hihihihi tapi kali nie penulis cube nak beri kelainan kepada pembace yang asik disajikan dengan heroin yang cun melecun.. hihihihi walaupon akhirnya heroin nie jadi cantik.. tapi kisah cinta mase die hodoh lebih menarik.. eam bagi Nadia memang berbaloi lah menghabiskan duit beli buku nie.. hihihi..


ok Nadia chow dulu nnt Nadia nak update pasal cerita korea pulak ye.. tapi sedangkan sekarang Nadia dah habiskan bace satu lagi cerita baru dari Norhayati Berahim.. eam memang tak putus2 bace novel bulan nie.. hihihihi..

p/s:- stress dah berkurangan sekarang nie.. eam mungkin sebab sebulan nie asik bace novel je so tak fikirkan sangat pasal stress yang melande.. hihihihi..



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Saturday, May 7, 2011

Novel : Cinta 3 Suku


Hi semua.. Salam 1 Malaysia..

Bagi Nadia minggu nie memang lah panjang dan penat.. hihihihi stress yang tak berkesudahan.. bayangkan sepanjang minggu nie Nadia dtg office just nak tunjuk kan muka je.. Belom jam 4 petang Nadia dah balik.. Eam rase bosan + stress bile lepak lelame kat dalam office nie.. hihihi nasib baik boss tak dapat hidu perbuatan ini..hihihihi

So untuk mengurangkan tekanan minggu nie Nadia telah mengkatamkan novel baru yang sambar kat kedai buku cuma dalam mase 18 jam.. hahhahhha.. ini disebabkan oleh kegilaan diri sendiri.. hihihihi.. Ok mai Nadia cerita kan serba sedikit pasal Novel nie ye.. hihihiihi nak taip memang lah malas so Nadia copy paste je lah ye.. Nanti Nadia comment dari pandangan Nadia pulak.. huhuhuhu...

*****************************

‘SKETSA Perang’ di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. Sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. Anehnya, setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran.

Iman – gadis comel yang nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman masa silam. Kehilangan abah tersayang menjadikan dia sebatang kara. Kebencian si ibu tiri menambah lara hidupnya lantas dia membawa diri ke kota. Kehadiran Suhaila dan Razif secara tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih dan sayang.

Arie – pertemuannya dengan Iman menghadirkan seorang musuh dalam hidupnya. Si Minah Sewel! Sikap kasar dan mulut celopar gadis itu menimbulkan kejengkelan di hatinya. Tidak seperti kekasihnya yang manja dan pandai menggoda.

Iman dan Arie tidak sehaluan. Seorang ke simpang kiri, seorang lagi ke selekoh kanan. Tetapi, haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri.

*******************************************

ok comment Nadia pulak..

1) memang lah best tak hinggat.. sebab cara penyampaian dia agak lain.. rase macam agak sampoi.. memang berbaloi bace mase stress yang melampau nie.. hihihi..

2) Jalan cerita juga menarik.. selalunya kebanyakkan novel lebih kepada lelaki memikat si dara tapi dalam novel nie si dara yang bersungguh2 memikat sang teruna..hihihi memang agak janggal tapi memang best..

3) Walaupon agak selalu kita bace si hero dan heroin yang sangatlah kacak dan comelnye...tapi bagi Nadia dalam cerita nie mungkin agak sesuai coz masing2 mempunyai perwatakan yang sangat menarik..

4) Yang paling Nadia suka dalam novel nie adalah bila watak sampingan juga diceritakan dengan lebih detail seperti kisah cinta antara suraya dengan Dr. Razif.. Sungguh lain dari yang lain.. selalaunya watak sampingan akan dicerita kan sedikit lebih kurang je kan.. Tapi dalam cerita nie watak sampingan juga di titik beratkan..

Ok tu je.. comment Nadia.. kang comment lelebih kate Nadia nak membodek penulis..(walaupon) hihihihihi.. Ok chow dulu ye semua..

p/s:- dah beli cerita korea baru.. huhuhu tunggu next entry ye.. Nnt habis tengok Nadia bagi tau Nadia beli cerita ape.. hihihihihi..


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, May 6, 2011

Pameran Pengantin Malaysia 2011


Hi semua..
Salam 1 Malaysia...

wah Pameran pengantin Malaysia dah kembali weh.. Jom ape nak tunggu lagi jom lah kita semue serbu selayang mall hujung minggu nie.. hahhahha dah macam iklan nie bunyi nye.. hihihihi.. Kalau ikotkan poster tu memanglah dah nampak dah tema nye kan.. hijau apple.. memang lah sweet kan..

memang nielah warna tema yang Nadia tunggu kan coz kalau ikot kan Nadia tema wedding Nadia nnt memang nak bertemakan apple hijau.. siap bagi buah tangan apple hijau sorang sebijik.. eam ok tak?? hihihihi angan2 yang tak tau bile akan tercapai.. hihihi..

Pameran kali nie agak lain sedikit coz selalunya kalau event2 kita akan disajikan dengan bajet yang agak memeranjatkan tapi kali nie bajetnye mampu milik mesti murahkan pakej2 yang akan di offer.. so ape lagi kepada sesape yang nak kawin tapi bajet agak ciput jom lah singgah selayang mall hujung minggu nie.. mesti puas hati punya lah..

kalau nak tau lebih lanjut boleh tekan kat sini... SINI.. Ok Nadia chow dulu ye nak berangan wedding Nadia dengan si dot dot dot.. hahhhahhha..

p/s:- eam ingat nak singgah lah sabtu nie.. bukan jauh pon naik teksi tak sampai 10 hinggit.. kalau naik bus pulak tak sampai 2 hinggit..hahhhahha...


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, May 3, 2011

Nak Cari Kerja Baru Boleh??


Hi Semua..

Sepanjang minggu nie Nadia agak stress.. Stress yang sangat jahat sehingga kan kepala rase nak pecah bile terfikirkan.. hihihih statement nak gempak kan.. hahhahha.. tapi sememangnye Nadia sangatlah stress sejak dua menjak nie.. Rase nak panjat batu caves tu sambil jerit kuat2.. hahhhah.. Nasib baik lah teringatkan tangga-tangga yang patut di daki sekiranya nak naik ke batu caves tu.. hihihihi..

Memanglah kalau seseorang tu dah start bekerja memang tak dapat dielakkan dengan stress bila bekerja.. so Nadia pon same lah kan hahhahh.. tapi stress nie lain sikit coz company nie macam dah nak bungkus je kan so Nadia rase Nadia patutlah membungkus segala barang Nadia sebelom di tendang keluar dari office nie tanpa gaji.. hihihi bunyi macam pentingkan diri je kan.. Tapi terpaksalah pentingkan periuk nasi sendiri..hihihi.. walaupon Nadia dah kerja kat sini hampir 5 tahun.. eam nak buat camne kan ingat nak kerja kat sini sampai umur layak bersara tapi apekan daya tidak kesampaian..hihihi..

So sekarang stress bertambah coz nak fikirkan nak kerja kat mane pulak..hihihih dan terpaksa fikirkan gaji yang akan bermula dari bawah kembali.. waaaaaawaaaa rase nak nangis pon ade gak.. Oklah agak-agak kalau ade boss u all nak berhenti kerje cakap ye.. hihihihi.. mane lah tau Nadia boleh jadik boss u all pulak.. hihihihi..

p/s:- ade tak kerja yang tak perlu interview?? lemah badan bile nak fikirkan bab interview nie.. :(


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, April 8, 2011

Drama Korea : Oh! My Lady

Hi Semua..

Ok nak cerita pasal drama korea lagi.. hihihihihi.. Cerita nie Nadia baru beli ok.. Sedangkan kat tv pon ade di tayangkan.. hahhahha memang kami adik beradik sedang dilande kegedikan korea.. konon nye tak syok tengok kat tv coz lame sangat nak tunggu next episode.. Gedik kan bunyi nye.. Ingat nak beli cerita princess Prosecutor jugak.. Tapi kami sabar kan dulu coz takut ade yang kate kami nie banyak duit lah pulak.. hahhahhah sape kah??

Ok mai Nadia cerita serba sedikit pasal cerita nie ye...

Choi Si Won (Super Junior)
Sebagai
Sung Min Woo

Chae Rim
Sebagai
Yoon Gae Hwa

Mengesahkan Gae Hwa 35 tahun seorang janda beranak satu... Untuk meneruskan hidup Gae Hwa telah meminta kerja di agensi pekerjaan.. Selang beberapa hari Gae Hwa diterima berkerja sebagai pembantu rumah di sebuah rumah bintang popular.. Iaitu Sung Min Woo.. Sung Min Woo merupakan seorang bintang yang sangat popular pada masa kini.. Oleh itu Gae Hwa di kehendaki menrahsia kan bahawa di berkerja sebagai pembantu rumah di rumah Min Woo..

Pada satu hari Gae Hwa diberhentikan kerja kerana telah merosakan baju Min Woo... Memandangkan Gae Hwa telah diberhentikan kerja oleh itu Gae Hwa telah meminta kerja di "The Show"...Di tempat kerja baru Gae Hwa di beri syarat, sekiranya ingin berkerja di tempat itu.. Syaratnya adalah memujuk Min Woo untuk berlakon teater yang bakal ditayang kan oleh "The Show"... Memandangkan Gae Hwa mengenali Min Woo maka die menerima syarat itu tanpa berfikir panjang...

Berbagai cara Gae Hwa lakukan untuk memujuk Min Woo berlakon teater.. Memandangkan Min Woo adalah bintang terkenal so die nie memang lah kerek.. hihihihihi.. Sehinggalah satu hari Gae Hwa pergi kerumah Min Woo untuk menghantar proposal tetibe security tempat tinggal Min Woo meminta tolong Gae Hwa membawa naik sekali seorang budak berumur 5 tahun.. Bersama2 dengan budak itu terselit nota mengatakkan itu adalah anak Min Woo...

Kesempatan ini telah diambil oleh Gae Hwa untuk meminta Min Woo mengtandatangani kontrak supaya berlakon didalam teater yang bakal diterbitkan oleh "The Show".. Gae Hwa berjanji akan menyimpan rahsia bahawa Min Woo mempunyai anak luar nikah.. Jika perkara ini diketahui umum maka kerjaya Min Woo akan musnah.. Sejak dari itu Gae Hwa tinggal serumah bersama-sama Min Woo.. Min Woo membayar gaji kepada Gae Hwa kerana menjaga anak nye dan mengemas rumah.. So kira macam bibik lah jugak..

Ok dah sampai sini je lah Nadia nak cerita.. Biaselah kan dah duduk serumah mesti lah lame2 jatuh cinta..hahhhahha... So kalau nak tau boleh tengok kat tv animex.. sape yang ade astro je lah ye tekan 715... Cerita nie setiap hari jumaat jam 8.03 malam ulangan jam 12.03 malam tu jugak.. kalau tak sempat jugak die ade ulangan hari sabtu 6.03 petang... tak sempat jugak.. ahad pon ade jam 6.33 pagi.. eam tak sempat jugak.. ade ulangan lagi hari isnin jam 1.03 tengah hari.. tak sempat jugak nak tengok sebab kerja.. ha boleh lah beli VCD ye.. hihihihi.. ok chow dulu.. jom layan gambar2 die pulak ye..

Usia bukan ukuran..
eceh ceh.. hahhhaha...

Buatlah ape pon..
kalau dah cute tu kan, tak de sape nak marah..

Nie pulak pencuci mata untuk tambah dosa kering..
hahhahhahh
tengok boleh pegang sorry..








TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, April 6, 2011

Korea Movie : Baby & Me



Hi semua..
Salam 1Malaysia
Annyeong-haseyo??

Rase macam dah lame gile tak mengupdate blog.. Sebab kemalasan melanda.. hihihihi.. hari2 masuk blog tapi nak mengupdate entry tak de mood... ok kali nie Nadia nak cerita pasal movie korea yang baru Nadia tengok.. Tapi cerita nie dah lame Nadia beli tapi baru ade kesempatan nak tengok.. huhuhuhu kesebokkan yang melampau..

Ok mai Nadia cerita serba sedikit pasal cerita nie.. Disebabkan hero nye adalah Jang Geun Seuk yang sememang nye kacak lagi bergaye so bertambah2 best lah cerita nie.. hihihihi.. Dalam cerita nie Jang Geun Seuk memegang watak anak orang kaye yang bernama Joon Soo.. Disebabkan dia hidup senang so dia selalu menimbulkan masaalah dengan kawan2 nye disekolah...

Pada satu hari parents Joon Soo mengambil keputusan untuk keluar dari rumah supaya Joon Soo berdikari.. Pada malam parents Joon Soo keluar dari rumah Joon Soo pergi ke pasar raya untuk membuat persediaan party di rumahnya.. Mase sedang membeli belah tanpa di sedari Joon Soo sesorang sudah meletakkan baby kedalam troli die.. bersama2 baby tersebut ade di selitkan nota mengatakan itu adalah anak Joon Soo..

Bermula dari itu Joon Soo terpaksa menjaga baby(Woo Ram) tersebut sendirian.. Disebab kan tiada pembantu dirumah Joon Soo terpaksa membawa baby nye bersama2 kesekolah.. Tindakan Joon Soo itu telah mengundang kemarahan pengetua dan mengantung Joon Soo dari sekolah.. Keadaan menjadi lebih kucar kacir apabila Woo Ram tidak mahu minum susu formula.. So terpaksa lah Joon Soo kehulur kehilir mencari susu ibu..

ok dah sampai kat sini je lah ye.. Malas nak taip panjang lebar.. kalau nak tau selanjutnya boleh beli kat DVD shop ye.. bukan mahal pon just RM 19.90.. ok jom layan gambar si hero yang kacak lagi bergaye.. hihihihi..

Comel gile di senyum.. :)

Ciri2 kebapaan nye memang terserlah.. hihihihihi..

Cute gile..

p/s:- xoxo hihihihihih


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^