Jangan Lupe Follow tau!!!

Saturday, September 10, 2011

Hari Raye ke-3

Hi Semua.. Masih dalam mood raye kan..

So kesempatan ini Nadia nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin jika sepanjang penulisan Nadia dalam blog Nadia nie ade yang tersinggung ke tersentap ke.. Ape-ape je lah perasaan yang tak enak so Nadia menyusun sepuluh jari memohon kemaafan.

Ok kali nie Nadia nak berkongsi pengalaman ngan u all ape yang Nadia buat pada syawal ke-3.. Memandangkan kami tak de family lain kat KL so kami pon mendakilah ulu yam utk menghabiskan mase kami..

Oh raye ke-2 kami sempat menghabiskan mase kami seharian kat rumah pak cik Nadia punya abg kat jalan ipoh... eam rumah die sememangnye unik coz rumah die lah satu2 nye rumah yang mengekalkan seri bina tradisional(binaan asal) sejak dibina iaitu sebelom kedatangan jepun ke tanah melayu.. Kalau pergi rumah die mesti keluar cerita hantu.. coz rumah die seram kot.. Makcik Nadia kate kat belah dapur lame die dulu ade perigi yang digunakan tentera jepun untuk potong kepala... eam ye atau tak kami tak tau.. yang pasti kami adik beradik sepupu sepapat memang takut kalau g rumah die.. hahahahaha..

ok back to cerita asal ye.. cerita kami ke ulu yam.. hahahhah... Kalau ikutkan memang setiap tahun kalau raye memang tak sah kalau kami tak kesane coz tak de tempat lain nak g.. lepak kat rumah pon bosan so naik ulu yam lah jawap nye... ok mai layan gambar2 yang sempat kami snap..

Nie mase kami baru sampai.. Masing-masing sedang berusaha untuk meyusuaikan suhu air ngan suhu badan.. sejuk kot mase nie.. bayangkan lah kami sampai pukul 11 tapi masih kosong kawasan nie kalau selalunye memang tak dpt port baik punye.. pukul 2 petang pon kami masih menggigil kat dlm tu..

Nie pulak... kami membuat perbincangan meja bulat.. coz air terlalu sejuk so kami tak terdaya nak berenang-renang..hahahhah.. Kami berbincang ape nak buat sepanjang cuti raye.. huhuhuhu

Kami 4 beradik menikmati air terjun ulu yam yang sejuk teramat sangat...

ok lah sampai kat sini je dulu entry Nadia.. Nanti Nadia sambung lagi ape kami buat pada hari raye ke-4.. hahahhahha... bye bye...

p/s:- sepanjang raye nie.. Nadia gile makan tart nenas.. hahhahhah sekali makan lebih dari sepuluh biji kot.. tetibe Nadia jadi hantu tart nenas.. kalau dulu nampak tart nenas je dah muak tapi sekarang......

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

1 comment:

  1. sgt sejuk tu..haha. nasib baik tak beku kan? xD

    follow awk =)

    ReplyDelete