Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, June 25, 2009

Selamat Hari Khamis....

Hari merupakan antara hari yang paling happy Nadia...Knp?? khikhikhi coz Nadia dapat tel abah...Adoi happy+sebak beb bile dapat ckp ngan abah..Rase nak peluk2 je abah mase 2..tapi nak buat camne kiteorang just cakap kat dlm tel je..so nie pon dah cukup bersyukur dah...

Mase memule dail no tel nenek tu dah tekat dah tak mo nangis tapi bile dengar je suare abah terus terdiam+ sebak so menagis lah Nadia klw orang dengar mesti die ingat ade berite sedih tapi sebenarnye berite best tak ingat..hahhahah..Nak baut camne dah nak sebak..nak baut camne kan...kuang kuang...

Ayat pertama Nadia bile dengar suare abah.."Assalamualaikom Abah..Abah kenal tak nie sape?? " Ingat mesti abah cakap sape nie... Rupe2 nye die ckp "kenal along kan"...Mase nie lah dah start meraung..ingat lagi rupenye abah kat suare along nie....Abah asik tanye pasal kiteorang adik beradik je...memeule die tanye "Along dah keje ke" pas 2 die tanye lagi "Angah still keje kat tempat lame ke" "edy dapat ape mase SPM die" "Adik cam ne" sepanjang perbualan Nadia kite orang asik menangis je...perbualan 2 tersekat2 lah coz asik menahan sebak...

Soalan yang paling Nadia nak tanye kat Abah pon dah tertanye dah...Soalan ape?? "Abah nak jadi wali mase kiteorang kawin tak?"
Jawapan Abah yang tak leh tahan sebak...coz abah dengan suare tinggi die ckp "Mesti lah abah yang jadi wali korang tu tanggungjawab abah untuk korang.." seh mase 2 lagi lah Nadia melalak tak ingat nye dah tak ingat dah kat budak opis..janji Nadia lepaskan rase sebak yang tak tertahan...Abah lak asik nak suruh kiteorang adik beradik balik tengok die kat kampung...

Bukan Nadia tak nak balik kampung jengguk Abah tp bile ingat balik perangai orang kat sane rase malas nak balik sane...tah lah mungkin dalam mase terdekat nie kiteorang akan balik kampung nak tengok abah..Mak pon dah kate balik lah korang..yang bergaduh mak n abah tak yah lah korang nak masuk campur...

Oklah malam nie dah nak gerak nak balik terengganu...Malam esok mak nak nikah..so 2 yag kiteorang kene balik 2 kang mak ingat kite orang x restu lak hubungan die ngan pakcik...Biarlah mak nikah..at list ade orang nak tengok2 kan mak..tak lah mak asik nak makan hati bile bergelar jande...Rupe2 nye gelaran jande 2 berat untuk di pikul sorang...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Wednesday, June 24, 2009

BERALAH BUKAN BERERTI LEMAH....


khikhikhi tajuk dah gempak dah kan....Bukan ape pon nie semue kes nak balik Terengganu lah nie.. eeeee sakit pale bile pk yelah coz semue masaalah nie timbul bile dah last minit pulak..klw lah bende nie sebulan dulu terjadi so tak lah sakit sangat pale nie...Nie tidak kurang dari 24 jam nak bertolak lah masaalah lain timbul....

Masaalah ape??? Transport problem le....sepatutnye bende dah selesai sebulan dulu dah kan...Sebab bende nie bukan perancangan last minit...bende nie dah di rancang 2 bulan lepas dah pon...tak petut lah masaalah nie timbul sekarang nie...So jap lagi Nadia kene lah g tengok ticket nak g Kuala Terengganu still ade lagi ke tak..Klw tak de tak tau lah nak ckp ape lagi...Bukan ape bile bende2 camni timbol rase malas pon timbol... rase mmg dah malas nuk pegi tp bile terpk kan mak...Rase sayu lak hati nie..Mase2 nielah air mate nak menitik...BUkan nak menitik dah menitik dah pon...

Ok perancangan nye memule dah ok dah pegi due kete., 9 oang yg kompom nak ikot ..kete abang ayip satu kete abg satu...so boleh 5 naik kete abang ayip so lagi 4 leh naik kete abang n nnt mase balik leh lah tok ikot balik sini naik kete abang lak...Tapi tup tup lats2 minit abang lak tak leh ikot..sebok katenye so satu kete dah tak de..so yg kompem nak g lak 7 orang satu kete...BIncang punye bincang nak cari Naza...Dieorang suruh pinjam Naza Dina...eeee seram bulu tengkok bile die orang suruh pinjam Naza Dina bukan ape malu lah kan nak pinjam nie...Pas2 td eja call Nadia die ckp tak payah lah pinjam kete Dina....coz die dah tanye kan..selamat..So dina ckp tak leh pinjam coz die nak g balik kampung naik Naza...So di sini lah masaalah nye timbol lagi 2 orang kene mengalah....kene g naik bus..so Nadia n Angah kene lah mengalah naik bas...Untuk kali ini biarlah Nadia beralah..Beralah bukan bererti Nadia lemah.Beralah bukan bermaksud Nadia kalah.Beralah tdak sama sekali menjadikan Nadia rendah.Tetapi beralah menjadikan Nadia seorang yang cukup kuat untuk melepaskan semua beban jiwa yang Nadia tanggung..

Yelah Nadia n adik Nadia kan just menumpang orang so kene lah Nadia n adik beralah...So perancangan baru nye lak Nadia kene naik bus kol 9 malam dari KL ke Kuala Terengganu sampai sane mak Nadia datang ambik kat sane...Mak pon ckp beralah jelah bukan luak pon..Tak masaalah nye bukan ape Nadia n Angah rase terkilan lah pulak kan rase tersisih pon ade gak..tp nak buat camne kite orang nie orang luar..so kene lah beralah walaupon dlm hati nie berapi..Tak pe mak Along n Angah sanggup bersusah payah untuk mak...ceh semangat lah pulak..

Lantak lah nak jadi ape...Biarlah kiteorang naik bus kan lambat pon tak pe...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, June 22, 2009

SeLAmaT Hari BaPA


Semalam 21/6/2009 Kite orang sambut Hari bape...Sambutan nie khas dibuat untuk Ayah Dhe, Abang, N Abg Ayip....Kakak lah yang bersungguh nak sambut hari nie...Lantak lah dah Dhe Masak so kite makan je lah...Sedih lah jugak kan orang lain sambut Hari Bape ngan Family sendiri but Nadia..Tak berkesempatan nak sambut hari bape nie ngan keluarge sendiri...klw lah abah ade mesti kiteorang dah balik kuantan sambut hari bape nie ngan abah,mak n adik adik...

Sedih??? ...tipulah klw Nadia kate tak sedih kan...Sedih lah jugak tapi nak buat camne menagis pon dah tak gune gak kan...Dah 3 tahu kot Nadia n adik2 tak sambut hari bape nie...Selalunye lah kan kite orang klw sambut hari bape nie..kiteoang just buat makan-makan n potong kek je...walaupun just buat kecil-kecilan tapi amat bermakne untuk kiteorang...Bilelah kan mase2 bahagie nie akan berlaku lagi..Nadia tahu semue nie mustahil untuk Kami adik beradik akan lalu lagi...Tapi Nadia akan pastikan kite orang akan menyambut hari bape nie lagi walau sekali saje lagi...

Abah??? klw ingat2 balik lah..abah mmg cool orang nye...Ckp je nak ape mesti die membebel2 dulu tp die akan kasi jugak lah ape je kite nak...Abah mmg tegas orang nye biaselah askar lah kate kan...Klw mase sekolah dulu...klw cikgu ckp sape hero anda Nadia mesti jawap "Abah saya cikgu..." Yes Abah Nadia lah Hero Nadia Dunia Akhirat...Walawpon die sekarang dah tak de...Tak de lagi dengan erti kate yang lain....
TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Tuesday, June 16, 2009

Hari yang Mencabar Gak lah...


Hahhahhah tajuk nak gempak kan....Nak jadi kan cite lah ari nie kan motor buat hal lah pulak...hahhahha..nak tergelak pon ade gak lah kan...dah siap berbye-bye ngan syawal n adam time duduk je kat atas motor terus je die tak de angin nasib baik lah Ayah Dhe perasan klw tak tak pasal2 kene termenung kat tepi jalan...hahhahhah

Pas2 Ayah Dhe pon mengofer kan diri nak hantar motor 2 kat kedai...die kata follow pakai motor die je...pas2 pegi semue kedai kat Kampung Nakhoda 2 semue takbukak lagi coz still pagi kan...kene lah meneruskan perjalanan g kedai kat kampung sebelah...bukan jauh pon just 2 minit je kot naik motor 2...pas2 cine 2 pon suruh lah tukar tayar2 sekali die kate tayar 2 dah botak..Nak buat camne tukar jelah kan...

hai..kire punye kire last last kene bayar 75 hinggit..So eja lah kene bayar dulu..hahhahhah Nanti cukup bulan Nadia bayar lah kat eja ye...Nak buat camne Nadia pon dah pokai dah nie..baru semalam bagi kat edy 50 hinggit buat belanje kat U die....ingat kan boleh lah 50 hinggit 2 sampai hujung bulan tp nak buat camne kan...Takpelah manelah tau ade rezeki yang lain ke kan...Kite bagi orang duit yang kite ade mane lah tau nnt orang lak bagi kite duit lagi banyak ke manelah tau kan bukan nak...Sapelah nak bagi Nadia duit nie ye..hahhahahh....

p/s: Adoi agak kelaparan lah ari nie..Tunggu eja g beli Laksa kat Mid Velly....Die kate leh sampai sebelom lunch..kite tengok camne takot2 balik kang baru leh makan...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Monday, June 15, 2009

Hari Isnin yang BOsan....

eeeeeeeeeeee...bosan nye ari nie..tak tau nak buat ape..Nak buat keje jangan haraplah dah kate pon bosan....Nak tido pon tak lelap....eeee tak tau nak buat ape ari nie...Ngan kak dina nye cuti lah...bosan...bosan...bosan...knp lah klw ari isnin je bosan ye...Internet lak ari nie leh lak terputus-putus...semue nie menambahkan lagi lah kebosanan ku....

Nak jadikan cite lah knp bertambah2 kebosanan melande...Td pagi eja sakit perut die mintak tolong belikan ubat...2 lah penangan ikan bilis goreng cili api ...mmg pedas gile beb...Die suruh belikan ubat cirit birit satu, minyak cap kapak satu, ngan eno 3....sampai kat kedai tuan kedai kedaung 2 lak tak atau ubat cirit birit 2 ape..penat lah aku nie mengnerangkan ubat 2 camne...pas2 eno lak ade satu je...mesti kene ngan eja nie kang...pas 2 Mase nak masuk NSTP 2 kene lak soal siasat oleh pak guart kat c2...eeee menyebok je ape orang nak baut...bukan nye Nadia nie nak g merompak kat NSTp 2....mmg lah dah tugas pak guart 2 nak tau knp kite nak masuk kat c2..tp agak2 lah dah mmg ari2 aku msuk so kire cincai je lah kan...

Dah 2 dah sampai kat lorong belakang kat NSTP 2 lak kene lak jalan cepat2 takot lah jugak klw terserempak ngan miss gule-gule coz sekarang nie dah banyak kali orang nampak miss gule-gule nie kat NSTp...kang tak pasal-pasal lak aku terserempak ngan bende yg tak sepatutnye jumpe...bayangkan lah ngan kasut tinggi Nadia kene jalan cepat2 klw ornag tengok mesti dieorang gelak nye...tapi nakbuat camne nak selamatkan diri lah kate kan...kuang kuang...

Dah sampai kat opis eja tak leh masuk terus kene lah rehat dulu coz dah termengah2...hahhahha...ape lagi sementare nak masuk 2 ....kat depan pintu cuci mate kejap tengok sape ade kat opis eja mane lah tau ade bebudak hensome ke artis ke...hahhahahh... kosong bagus.....boss die pon tak de so senag sikit keje ari nie..klw tak segan gak ngan boss eja 2...yelah asik datang kat c2 je kan...Lepas 2 bagi ubat kat eja terus je kuar...Nak balik opis.....sampai opis je tak de orang kat opis so bertambah2 lah ke bosanan ari nie...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Friday, June 12, 2009

Agak Penat ari nie...


Baru balik dari kelas poco-poco....disebabkan ari nie ari jumaat so ade 2 jam tok menambahkan teknik2 berpoco-poco.. Ari nie kiteorang belajar zapin n tarian 60-an..best gak lah kan..berzapin walaupun keras cam pokok...kuang kuang..tp ok lah bak kate cikgu memule mmg lah kayu nnt dah lame ok lah 2...nnt dah lame2 belatih leh lah masuk GADIS MEAYU musim ke-3 pon ok gak kan ...2 pon klw adelah....kuang kuang....Best lah berzapin nie...rase jadi seorang yang lemah lembut..Bakal Mak mentua nampak pon mesti die kasi nye kawin ngan anak die...hahhahhah tp klw ayah mertua yang nampak lain lak kan...hahhahha

Time nak 60-an lah yg paling penat+lelah...yelah kene twiss lagi kene buat laju lagi..muzik lak pakai lagu kristal-keindahan pantai tu..tu yg penat sikit 2..tp tak pe yg penting kite happy.....

Time sedap2 berlengang2 nampak lak budak yang berlakon cite PUTERA SHAZLAN 2...Rupe2 nye die ade kat bilik sebelah tgh ade motivasi musim cuti sekolah nie...comel kan die 2..

Dah abis berjoget mase nak balik 2 ade lak orang ajak makan...bukan sape pon orang yg buat program motivasi 2 lah yang memanggil kate ade nasi n lauk lebih meh lah makan... kite orang pon ape lagi buat muke malu2 tapi tangan merayap nak ambik lauk
..kuang kuang..rezeki jangan di tolak lah beb....


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Poco-Poco Time.....

Best nye jap lagi ade kelas poco-poco lagi...Minggu nie start ari isnin sampai ari jumaat mesti ade kelas poco-poco nie yg best nie...menari poco-poco nie boleh jadi gian tau yelah sekarang nie asal berdiri je misti nak goyang je kaki nie...hahhahha fill sentiasa on nie...gian gian...disebab kan minggu nie ade poco-poco so mase g gim pon dah tak de...sebok ngan poco-poco je...tapi tak pelah poco-poco pon still berpeloh gak...

Semalam pon Nadia g gak kelas poco poco nie...tp semalam cam tak de mood lah pulak.....nak tau kenape?? coz semalam ade lah sorang kakak nie yg membuat kan mood nadia yg memula datang berkobar2 tetibe abis kobar nye bile tengok perangai kakak nie yang perasan bagus...eeeee Nadia tak suke lah orang yg cam nie...Nak tau die buat ape yang membuatkan Nadia menyampah gile...Ade ke patut die asik nak merungut je mulut die 2....asal kan orang lain silap langkah je die membebel lebih dari cikgu lak...bukan sekali tp banyak kali dah..bukan Nadia terase bile die merungut 2 tp rase cam tak best lah kan orang nak gelak2 pon die asik nak suruh orang serius je...eeee tak suke...tak suke....

Nadia harap lah ari nie die tak datang lah kelas lah kan..menyampah..hihihii...bukan Nadia tak suke kat die tp menyampah je...

p/s:Ari nie pon Nadia agak sebok gak nie..nak kemas opis coz opis nie dah nak pindah....kiteorang dah dapat kilang baru...kat Batu Caves...bukan kat dalam Batu Caves tau tp kat depan die je...khikhikkhikhi

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Thursday, June 11, 2009

Tah Tak Tau....


Nie post Nadia yang pertama...saje je buat blog nie bukan ade makne2 yang tersirat atau yang tersurat tau..saje je nak memenuh kan mase yang ade..Bukan tak de keje kat opis nie tp 2 lah keje pon malas nak buat...hihihihi...hari nie seharian abis kan mase nak ubah kan wajah baru kat blog nie...yelah kan first time buat terkial2 lah kan...Cam best gak kan ade blog sendiri nie kan...walaupon terkial2..Ari nie tak buat ape2 pon selalu nye time2 camne dah sampai kat mid velly dah..nak buat camne kan ari nie boss Nadia ari nie die sebok so tak de lah kawan nak g jalan2 cuci mate...hahhah...

kelas poco-poco pon tak tau lagi petang nie jadi ke tak...klw ade kelas ari nie so balik lambat lagi lah nampak nye...tak dapat nak tengok cite Matahari...tapi tak pe poco-poco punye pasal tak pelah kan..memule join kelas poco-poco nie segan lah kan nak menari dah lame lame nie naik gian lak kan..makin lame makin ramai lah pulak yg nak join kelas nie...mentang2 lah kelas nie free so ramai lah yang nak menjoin kan diri kan...

ok lah ye cukup lah ye nnt Nadia sambung lagi lah ye....

p/s: best g kelas poco-poco coz ramai lelaki kacak2 join...hahhaha mane lah tau kan jumpe jodoh lak kan...
TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

Andai Ku Tahu

Andai Ku Tahu

by Ungu

Andai ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

chorus:
Aku takut
Akan semua dosa-dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Andai ku tahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata taubat padaMu..

chorus

Ampuni aku
Dari segala dosa-dosaku
Ampuni aku
Menangis ku bertaubat padaMu

Aku manusia
Yang takut neraka.
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai ku tahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata taubat padaMu

chorus

Ampuni aku
Dari segala dosa-dosaku
Ampuni aku
Menangis ku bertaubat padaMu

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^