Jangan Lupe Follow tau!!!

Wednesday, June 24, 2009

BERALAH BUKAN BERERTI LEMAH....


khikhikhi tajuk dah gempak dah kan....Bukan ape pon nie semue kes nak balik Terengganu lah nie.. eeeee sakit pale bile pk yelah coz semue masaalah nie timbul bile dah last minit pulak..klw lah bende nie sebulan dulu terjadi so tak lah sakit sangat pale nie...Nie tidak kurang dari 24 jam nak bertolak lah masaalah lain timbul....

Masaalah ape??? Transport problem le....sepatutnye bende dah selesai sebulan dulu dah kan...Sebab bende nie bukan perancangan last minit...bende nie dah di rancang 2 bulan lepas dah pon...tak petut lah masaalah nie timbul sekarang nie...So jap lagi Nadia kene lah g tengok ticket nak g Kuala Terengganu still ade lagi ke tak..Klw tak de tak tau lah nak ckp ape lagi...Bukan ape bile bende2 camni timbol rase malas pon timbol... rase mmg dah malas nuk pegi tp bile terpk kan mak...Rase sayu lak hati nie..Mase2 nielah air mate nak menitik...BUkan nak menitik dah menitik dah pon...

Ok perancangan nye memule dah ok dah pegi due kete., 9 oang yg kompom nak ikot ..kete abang ayip satu kete abg satu...so boleh 5 naik kete abang ayip so lagi 4 leh naik kete abang n nnt mase balik leh lah tok ikot balik sini naik kete abang lak...Tapi tup tup lats2 minit abang lak tak leh ikot..sebok katenye so satu kete dah tak de..so yg kompem nak g lak 7 orang satu kete...BIncang punye bincang nak cari Naza...Dieorang suruh pinjam Naza Dina...eeee seram bulu tengkok bile die orang suruh pinjam Naza Dina bukan ape malu lah kan nak pinjam nie...Pas2 td eja call Nadia die ckp tak payah lah pinjam kete Dina....coz die dah tanye kan..selamat..So dina ckp tak leh pinjam coz die nak g balik kampung naik Naza...So di sini lah masaalah nye timbol lagi 2 orang kene mengalah....kene g naik bus..so Nadia n Angah kene lah mengalah naik bas...Untuk kali ini biarlah Nadia beralah..Beralah bukan bererti Nadia lemah.Beralah bukan bermaksud Nadia kalah.Beralah tdak sama sekali menjadikan Nadia rendah.Tetapi beralah menjadikan Nadia seorang yang cukup kuat untuk melepaskan semua beban jiwa yang Nadia tanggung..

Yelah Nadia n adik Nadia kan just menumpang orang so kene lah Nadia n adik beralah...So perancangan baru nye lak Nadia kene naik bus kol 9 malam dari KL ke Kuala Terengganu sampai sane mak Nadia datang ambik kat sane...Mak pon ckp beralah jelah bukan luak pon..Tak masaalah nye bukan ape Nadia n Angah rase terkilan lah pulak kan rase tersisih pon ade gak..tp nak buat camne kite orang nie orang luar..so kene lah beralah walaupon dlm hati nie berapi..Tak pe mak Along n Angah sanggup bersusah payah untuk mak...ceh semangat lah pulak..

Lantak lah nak jadi ape...Biarlah kiteorang naik bus kan lambat pon tak pe...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment