Jangan Lupe Follow tau!!!

Thursday, June 25, 2009

Selamat Hari Khamis....

Hari merupakan antara hari yang paling happy Nadia...Knp?? khikhikhi coz Nadia dapat tel abah...Adoi happy+sebak beb bile dapat ckp ngan abah..Rase nak peluk2 je abah mase 2..tapi nak buat camne kiteorang just cakap kat dlm tel je..so nie pon dah cukup bersyukur dah...

Mase memule dail no tel nenek tu dah tekat dah tak mo nangis tapi bile dengar je suare abah terus terdiam+ sebak so menagis lah Nadia klw orang dengar mesti die ingat ade berite sedih tapi sebenarnye berite best tak ingat..hahhahah..Nak baut camne dah nak sebak..nak baut camne kan...kuang kuang...

Ayat pertama Nadia bile dengar suare abah.."Assalamualaikom Abah..Abah kenal tak nie sape?? " Ingat mesti abah cakap sape nie... Rupe2 nye die ckp "kenal along kan"...Mase nie lah dah start meraung..ingat lagi rupenye abah kat suare along nie....Abah asik tanye pasal kiteorang adik beradik je...memeule die tanye "Along dah keje ke" pas 2 die tanye lagi "Angah still keje kat tempat lame ke" "edy dapat ape mase SPM die" "Adik cam ne" sepanjang perbualan Nadia kite orang asik menangis je...perbualan 2 tersekat2 lah coz asik menahan sebak...

Soalan yang paling Nadia nak tanye kat Abah pon dah tertanye dah...Soalan ape?? "Abah nak jadi wali mase kiteorang kawin tak?"
Jawapan Abah yang tak leh tahan sebak...coz abah dengan suare tinggi die ckp "Mesti lah abah yang jadi wali korang tu tanggungjawab abah untuk korang.." seh mase 2 lagi lah Nadia melalak tak ingat nye dah tak ingat dah kat budak opis..janji Nadia lepaskan rase sebak yang tak tertahan...Abah lak asik nak suruh kiteorang adik beradik balik tengok die kat kampung...

Bukan Nadia tak nak balik kampung jengguk Abah tp bile ingat balik perangai orang kat sane rase malas nak balik sane...tah lah mungkin dalam mase terdekat nie kiteorang akan balik kampung nak tengok abah..Mak pon dah kate balik lah korang..yang bergaduh mak n abah tak yah lah korang nak masuk campur...

Oklah malam nie dah nak gerak nak balik terengganu...Malam esok mak nak nikah..so 2 yag kiteorang kene balik 2 kang mak ingat kite orang x restu lak hubungan die ngan pakcik...Biarlah mak nikah..at list ade orang nak tengok2 kan mak..tak lah mak asik nak makan hati bile bergelar jande...Rupe2 nye gelaran jande 2 berat untuk di pikul sorang...

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment