Jangan Lupe Follow tau!!!

Friday, July 22, 2011

Movie : Flat 3A


Assalamualaikum semua..

Semalam Nadia sempat melesapkan diri dari office coz kebosanan.. hahhahha melulau sampai ke panggung wayang Nadia semalam.. Memandangkan sepupu Nadia pon kebosanan duduk kat rumah coz cuti tak bersebab tu yang timbul ilham gile nak pergi tengok wayang mase berkerja.. hihihihi.. Sampai-sampai wayang terus matikan bery-bery coz takut boss call.. hahhahhah..

Yang menjadikan cerita nie bertambah seramnye adalah kerana dalam wayang tu Nadia ngan sepupu Nadia je ade.. ape kes.. lagi seram lah kan.. so kami berpakat duduk kat tepi pintu masuk je.. coz takut cerita nie seram.. so kalau ade part yg terlampau seram senang kami nak cabut lari.. hahhhahaha..

ok mai Nadia ceritakan serba sedikit cerita nie.. Cerita nie megesahkan fikah( Intan Ladyana) yang selalu di kacau dengan roh seorang budak bernama fatin.. die kene kacau pun bermula bila die dengan kawan sekerja die pindah kerumah baru... Alasan die pindah keluar dari rumah lame pulak coz rumah tu jauh dari kilang dan juga coz si fikah nie dah gugurkan anak luar nikah die ngan boyfriend die (Anas) kat rumah lame tu.. so konon2 macam nak mulakan hidup baru lah..

Tapikan kan kalau Nadia lah kan memanglah tak akan pindah masuk ke rumah tu coz rumah tu memang lah menyeramkan.. tengok banggunan flat tu pun membuatkan Nadia seram sejuk.. hihihihi.. Rumah yang dieorang nak pindah masuk tu pulak adalah bekas milik seorang dukun yang bernama kang suman.. memang rumah nie telah dicop berhantu oleh penduduk kat flat 3A nie.. Pada mase yang same penduduk-penduduk kat situ memang telah digemparkan oleh kehilangan budak yang bernama fatin..

So cerita nie macam si fatin tu mintak tolonglah coz roh dia tak tenteram setelah dibunuh dan ditanam kat dalam pasu bunga kat rumah kang suman tu.. hiihihihi Nadia dah tercerita ending die lah pulak.. hihihihi.. ok lah sampai kat sini je lah ye Nadia nak bercerita pasal cerita nie.. hihihihi.. Coz memang tak rugi kot tengok cerita nie..

p/s:- semalam pon sempat tengok game Malaysia Lwn Chelsea.. 0-1... ape makna nye tu.. adakah pemain Malaysia makin bagus kualiti nye atau pemain2 Chelsea terlebih makan nasi lemak?? hihihihihi..

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment