Jangan Lupe Follow tau!!!

Friday, August 13, 2010

Puasa Time...


Gambar nie tak de kene mengene ngan sesape nye...


Hari nie dah masuk 3 hari umat islam berpuasa...So setakat nie puase penuh lagi nie..huhuhhu semalam sempat g solat terawih...memang best kan g solat terawih tapi yg tak syok nye ade budak2 yang memekak kat luar surau..geram pon ade gak....klw pk rase nak lempang2 je..nasib baik terpikir mak bapak dieorang pon ade kat situ..klw tak nahas lah mereka2 tu..hahahaha yelah2..memang geramkan tapi nak buat cam ne kan so kenelah buat bodoh je lah..malas lah nak layan kang tak pasal2 I kene buang dari Kampung tu....huhuhuhuhuhu...

Pagi tadi pulak, mase bukak email..ade lah beberape email yang agak menggoncang IMAN...Hello bukan email2 berunsurkan blue ye, tapi email2 yang berunsurkan juadah2 tuk berbuke puase...adoi ai memang mengoncang IMAN tol mase berpuase nie tgk gambar2 cam nie.kan....hahahah klw tak kuat Iman dah lame rasenye nak order Mc delivery..huhuhuh....klw kite tgk lah makan2 nie baru kite perasan rupenya Malaysia nie ade banyak betol makanan..huhuhuhu..memang meleleh air liur klw cam nie...




Terliur tak??? (gambar nie sengaje di bler kan huhu)

Nie lagi satu perangai yag susah nak di hakis..ape lagi klwbukan Al-kisah di pasar Ramadhan.. huhuhuhuhu klw g pasar Ramadhan macam2 nak makan tengok ayam golek nak beli tgk air tebu nak beli pas2 tgk kerabu mangga nak beli..adoi sedangkan kat rumah dah masak macam2 nie..Adakah ini godaan syaitan??...agak mustahil kan..sebab syaitan kan dah kene ikat mase2 bulan ramadhan nie..huuhuhuh...so ini adalah godaan nafsu yang agak melampau..huhuhuhu nak tau macam mane nak mengelak kan pembaziran???senang je klw nak g pasar ramadhan bawak RM 10-15 hinggit je so klw duit dah abis kite akan tgk je lah makanan 2..huhuhuhhuhu


p/s: lepas puase nie klw ade keng kawan anda mengatakan badan anda naik cakap cam nie.." hello kate orang awak pon same lah.."hhahah


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

2 comments:

  1. Hai Along...I miss u... Selamat Menjalani Ibadah Puase yer...Pape pun Jgn Putus asa... Zai tau along kuat orgnyer.....

    ReplyDelete
  2. hai along...zai dh abis bc sume entry...huhu...penat kaki ne jln2.... jgn upe post ari2...windu TWINS....person who always make me happy...

    ReplyDelete