Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, August 30, 2010

Eat Your Heart Out

Sebenarnya title ngan post ari nie sebenarnya tak kene mengene pon..saje nak gempak sikit..;-)..

klw nak di kire kan, lagi beberape hari lagi dah nak raye tapi mood raye still tak datang2 lagi sedangkan kat radio dah berdendang2 lagu raye(kenape ek?). Walau tak de mood nak raye tapi kuih raye kat gumah dah ber balang-balang dah nie..(bukan kuih tunjuk k tp buat) hihihihihi sampai sakit-sakit lah pinggang nak membuat nye... Kuih yang dah berjaya masuk balang, Muruku, kuih gunting, Lidah buaya n Tat Nenas....huhuhuhuhu banyak lagi nak buat nie..kurang2 kene ade 15 jenis kuih klw tak mak cik I akan membebel katenye " baik tak yah raye cam nie kuih pon tak banyak" sambil buat muke...Adoi agak2 sempat tak nak buat ye..2 belom termasok kek...kurang2 4 jenis kek...eeeeeeeee tension gak nak pk nie...

Baju rase pon dah beli tapi prob nye KASUT raye lom beli lagi ..ade kang g beraye pakai kasut sport je nie..huuhuu bukan malas nak beli tapi dah 10 jenis kedai kasut kat seluruh Malaysia nie di jelajah tapi satu pon tak dapat menarik hati untuk beli..Agak- agak korang lah kat mane nak cari kasut yang cantik lagi menarik hati (Paris?). hhahahahahha...Nak g Vincci kat Mid Valley tapi tak de mase...sepanjang berpuase nie memang tak ade mase nak merambu...Adoi ai...Nak beli on9 takut tak same saiz n takot tak puas hati ...tak dapat belek2 nak test 2, 3 tapak selese ke tak..agak2 ade tak bloger memawarkan perkhimatan mengetes dulu sebelom beli...hahhahhah...klw ade kan bagus..

Esok cuti 'Hari Merdeka' (nak sambut merdeka lagi teruje nih) nak buat kuih raye lagi... Tapi tak tau nak buat kuih ape..Coz dalam kepala ade macam2 nak buat..almold London, choc Chip, bahulu, tempayek bla bla....hihihihihihihih memang tak tido lah selepas bangun sahur esok..klw orang tgk kami2 nie buat kuih memang macam nak meniaga..hahhahahhaa tapi klw dah tahu mesti orang cakap cam nie "rajin nye anak2 dara kat rumah nie..."mule lah nak kembang tapi mereke tak tau kami pon kene pakse buat semue nie..hahhahhaha.. Sebenarnya buat kuih raye nie memang best tapi penat nye jangan nak kate le...

k lah malas nak membebel panjang sangat nanti batal pose..(motif?)....huuhuhuhuh


p/s : Nadia sekarang nak mencari semangat raye yang hilang...Di mane agak-agak nye nak cari ye...




TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment