Jangan Lupe Follow tau!!!

Wednesday, September 1, 2010

I & Bukit Kepong...

Selamat Hari Merdeka all...

K lah mood cuti merdeka pon dah surut..sekarang nie mood Hari Raya semakin timbul..huhuhuhuh Nadia berjaya mencari semangat raye ok..semua nie kerana semalam cuti raya sempat buat kuih raye sambil dengar lagu-lagu raye...baru lah sok nak raye kan...


Semalam lepas abis je buat kuih raye sempatlah melepak kat depan t.v. meluruskan pinggang yang dah hampir bengkok sebab seharia duduk mengadap kuih raye...layan lak cite Bukit Kepong yang dah hampir 25 kali tengok..walau dah berpuluh2 kali tengok pon klw ade mesti nak tengok beb, sebab semangat kemerdekaan lah kan.....Tapi masaalah nye walau 25 kali tengok pon mesti nak nangis...wawawawa sedeh beb cite 2...Dah tak tengok orang sekeliling nie nangis plus tersedu-sedu nie nii..hihihihi dah tak ingat malu dah we klw dah tgk cite bukit kepong nie....

So, Nadia kire filem nie memang berjalah lah nak menaik kan semangat kemerdekaan kita generasi muda.. Mase tengok cite nie baru lah kite sedar berape beruntung nye kite di lahir kan di zaman selepas kemerdekaan nie..Seram nak membayangkan klw Nadia lah di lahirkan zaman sebelom merdeka....

Memang selalu klw tgk filem bukit kepong nie mesti ninda Nadia pon akan mengimbas kembali perasaan die mase zaman jepon...Tapi tak tau knp tahun nie die tak bercerite lak pasal zaman jepon kat kiteorang...huhuhuhuhuh oh lupe semalam die demam...so die cam senyap sikit lah die tengok je cite 2 tanpe suare..

Ninda Nadia selalu cite die kate mase zaman jepon umur die dlm linkungan 13 tahun..So mase 2 di kire anak dare suntilah kan..klw dengar je jepon masuk kampung mesti mereka satu rumah masuk kat dalam semak kat tepi perigi nak sembunyi sampai pagi klw tak jadi lauk lah beb..huhuhuhu Pas2 ninda cakap orang jepon nie pendek2 je klw bawak pedang kadang2 tu sampai meleret kat tanah.(tapi perangai cam setan kan)... ninda Nadia siap cakaplagi jepon lah penjajah yang paling zalim kat tanah Melayu..Nasib baik lah mase 2 Ninda Nadia punya Bapak seorang terpengaruh so bab-bab beras nie memang tak de masaalah lah..Nasib lah kan klw tak makan ubi kayu gak lah Ninda I...huhhuhuhu

So kesimmpulannye adalah Kita Sebagai Rakyat Malaysia Yang Merdeka Hendak lah Menjaga Kemerdekaan Negara Kita Supaya Kemerdekaan Negara Kita Tak Tergadai...MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

p/s : Suke dengar lagu-lagu Patriotik sekarang coz sedap gile...kibarkan..Jalur ...Gemilang (sambil bertepok beramai2)


TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment