Jangan Lupe Follow tau!!!

Tuesday, November 2, 2010

LAKSAM oh LAKSAM...


Salam....

eam kalau bace tajuk mesti u all tau kan Nadia nak cerita pasal ape..huhuhuhuu all tahu ke laksam tu ape???

ok mai Nadia cerita serba sedikit pasal Laksam...


ha nie lah gambaran dekat Laksam...kenal tak???

eam Laksam nie makanan asal penduduk Negeri Terengganu...Tapi kalau kita pergi cari kat pasar malam mesti kebanyakan orang Kelantan yang jual...hihhihihih coz nie pon makanan orang Kelantan jugak...Laksam nie diperbuat dari tepung beras...eam selalunya laksam nie dimakan bersama dengan kuah...eam kalau tak de kuah bukan Laksam namenya...huhuhuhu...

Kalau dibandingkan antara Laksam buatan orang Terenganu ngan orang Kelantan...Nadia lagi suka Laksam orang Terenganu..Nak tau kenape??hihihihihh coz Nadia orang Terenganu...wawawawa..yelah kan dah dari kecik memang Nadia makan laksam terenganu so tekak nie lebih prefer laksam terenganu lah kan...hihihihihi

mesti u all pelik kenapa Nadia tetibe je cerita pasal Laksam nie kan...hihihihih coz semalam mak cik Nadia masak Laksam... mak cik buat kuah je tapi laksam nye boss Nadia beli kat kelantan so semalam Nadia makan laksam terenganu+ kelantan...eam memang best lah....

Tapi masaalah nye hari nie Nadia di lande sakit perut yang teramat sangat....di tambah kan dengan agenda-agenda ke toilet yang melampau...hihihihhi kalau u all nak tau ,Nadia memang kalau makan laksam mesti sakit perut...yang pelik nye orang lain makan ok je...sejak dari kecik lagi Nadia tak leh makan Laksam, tapi Nadia tetap nak makan..huhuhuhu...

Tapi sape yang tak penah makan Laksam... jangan takut pulak ye...hihihih Nadia rase Nadia sorang je yang akan sakit perut kalau makan laksam...hihihih... ketahui lah anda laksam memang sedap...

p/s:- xoxo....



TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

8 comments:

  1. sedapnye laksam..
    tapi tak boleh mkan banyak..
    mual..

    ReplyDelete
  2. hi diana...
    tapi kalau Nadia...makan banyak pon boleh tapi siap lah lepas tu masuk kuar toilet le...hihihihih :)

    ReplyDelete
  3. Sebenarnye, laksam ni kena makan after freshly cooked. Brg2 dia pun (termasuklah tepung, kuah n sayur2) dlm laksam tu perlu fresh, br la xskt perut pas mkn. Sy pun minat dgn laksam. Mmg fav lah. Tp pnah keracunan sbb mkn laksam yg dibeli waktu pg, tp mknnye tghri. Mmg satu rumah ciritbirit, muntah2, dmm, skt kepala n migrain. Nadia skt2 ni sbb mkn laksam tu eh?

    ReplyDelete
  4. hihihhih ye kot.... coz pagi tadi, semua yang makan laksam tu cakap die orang pun sakit perut n muntah-muntah...huhuhu sungguh tragis... :( yang paling best sekali boss Nadia pon makan jugak pun sakit perut..huhuhu tapi die MC Nadia pulak kene duduk kat office... :(

    ReplyDelete
  5. Ya tuhan... sedapnya laksam niee.. nak!! blanjaa laa.. hik hik..

    ReplyDelete
  6. Hi moon....
    memang sedap....Nanti Nadia belanje Moon ye..huhhuh...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. salam cik nadia..nak tau nape sakit perut kalau makan laksam???coz sambal cili laksam tu di campur gan cuka...may be cik nadia tak leh makan cuka....cuba buat sambal cili tu jangan letak cuka..cobfem ok punya....sedapnya laksam tu mintak sikit boleh???akak pun dah lama tak buat Laksam....terliur je tengok laksam nadia tu!!!!

    ReplyDelete