Jangan Lupe Follow tau!!!

Monday, December 23, 2013

Jangan Takut Terbang Tinggi...

I belive I can fly
I belive I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wing and fly away

Hi semua..
Minggu nie di mulakan dengan new hope and new spirit... Nadia kalau rasa down memang suka dengar lagu lagu yang boleh naik kan semangat.. antara nya adalah lagu tu...hihihi I BELIVE I CAN FLY..


Kadang-kadang kita akan dengar jugak orang akan kata macam ni..

JANGAN TERBANG TINGGI SANGAT NANTI KALAU JATUH, SAKIT..

Tapi bagi Nadia lah kan mmg betul ape yang dikatakan tu but kita tengok lah jugak ape benda yang kita impikan dan harapkan... Kalau benda tu boleh kita pergi setinggi tingginya apa salah nye kan.

Tapi tulah kan ada sesetengah tu bila tengok org lain naik tinggi mula lah rasa panas.. Mula lah dalam kepala tu merangcang macam mane nak cantas sayap org lain.. DAMN .. Honestly mmg Nadia tak suka kalau ade orang yang jenis macam nie.. PANAS dengan kejayaan orang lain..

Kalau dah nampak orang tu jatuh tersungkur boleh pulak die tanya "ha macam mane sakit tak?"

HIDUP NI MACAM RODA, KADANG2 KAT ATAS KADANG2 DI BAWAH

yap itu mmg ungkapan yang sesuai utk orang yang dah terbang tinggi but terjatuh di tengah jalan.. Tapi macam tak adil kan kalau kita terus hukum dan terus cakap "tulah malas lagi ko ingat senang ke kalau dah berjaya dan nak kekalkanya".. Wah wah hebat betul kan.. Kita kene lah tanya yang tuan badan tah tah die dah penat ke terbang, just nak ambik nafas untuk teruskan terbang yang lebih tinggi.. Sapa kata tak penat nak terbang tinggi tinggi..


Okeylah hope kita akan dan boleh teruskan hidup.. Komen yang buruk mmg bagus untuk kita pertingkatkan usaha kita agar kita kekal terbang tinggi.. TINGGI HINGGA KE AKHIRNYA..

BYE And ADIOS

p/s :- teringin nak makan bubur kacang hijau.. sedap nye kan..

TERIMA KASIH BACA ENTRY INI, SILA LAH COMMENT..^_^

No comments:

Post a Comment